Viikon vastaantulija: Mesics Oy tuo hyvinvointia sinne, missä ihmiset ovat

Viikon vastaantulija: Mesics Oy tuo hyvinvointia sinne, missä ihmiset ovat

Harri Peura, Antti Schrey ja Pasi Laakso löytyvät Werstaan uudelta jääkausipuolelta työhön uppoutuneena.

Hei! Mitäs täällä on meneillään?

Olemme Mesics Oy ja kehitämme liikunnallisia palveluja ihmisten hyvinvoinnin kasvattamiseksi. Tällä hetkellä työskentelemme mobiilisovelluksen parissa.

Kertoisitteko hieman tarkemmin?

Meitä on tässä tiimissä kaksi opettajaa ja kaksi it-puolen ihmistä. Lisäksi meillä on erilaista maanpuolustus- sekä partiotaustaa. Idea lähti siitä, kun huomasimme, miten hankalaa suurten liikuntatapahtumien järjestämisessä on saada kokoon riittävä määrä tekijöitä. Käytännössä erilaisia rastipäälliköitä on ennen tarvittu joka pisteelle, missä on toimintaa. Tähän halusimme lähteä etsimään ratkaisua.

Olemme suunnitelleet eräänlaisen pelin, jossa käyttäjä suunnistaa tehtäväpaikalle puhelimen ja GPS-yhteyden avulla. Päästessään riittävän lähelle tehtäväaluetta, laukeaa tehtävä, joka voi olla esimerkiksi tietynlaisen solmun opettelu. Valmiista solmusta otetaan kuva ja se lähetetään kilpailun vetäjälle. Näin itse tehtäväpaikalla ei tarvita erillistä valvojaa.

Toki on tärkeää, että tehtävät ovat luonteeltaan sellaisia, että esimerkiksi loukkaantumisvaaraa ei ole.

Onko tämä mahdollisesti jotain sukua Pokémon Golle?

Tavallaan on. Kun ensimmäisen kerran puhuimme ulkopuolisille tästä ideasta, oli vastaanotto varsin epäilevä. Nyt Pokémon Gon jälkeen ei kukaan enää kyseenalaista mahdollisuutta saada ihmiset liikkeelle tällä tavoin. Saimme Pokémon Gosta hyvän vauhdin omalle tuotteellemme.

Kenelle peli on suunnattu? Partiolaisille, koululaisille vai tavallisille kuluttajille?

Tällä hetkellä kohderyhmäämme ovat erilaiset yhteisöt ja firmat, joille myymme valmiita tehtäväratoja. Pelaajat saavat koodin, jolla rata ja tehtävät käynnistyvät. Tahdomme kuitenkin tuoda hyvinvointia aina sinne, missä on paljon ihmisiä ja teemme töitä myös muun muassa maahanmuuttajanuorten sekä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten kanssa. Tarkoituksena on tarjota heille mielekästä tekemistä, opettaa vastuuntuntoa ja sitä kautta lisätä yleistä turvallisuutta ja hyvinvointia.

Entäpä kilpailijat, onko niitä?

Vastaavia sovelluksia kyllä löytyy, mutta meidän versiomme on tällä hetkellä Suomen kehittynein. Aloitimme Werstaalla elokuussa ja pääsimme nopeasti vauhtiin, sillä käytämme pelimme pohjana valmista alustaa, joka on kehitetty Tampereella. Se on nimeltään Team Action Zone. Sen avulla pystyimme siirtymään suoraan kenttien tekoon eikä meidän tarvinnut aloittaa aivan alusta. TAZ:n kehittänyt firma on alusta saakka ollut mukana myös tässä meidän ideassamme.

Kaikkia tehtäviä kenttiin ei myöskään tarvitse keksiä itse. Firmat voivat työhyvinvointitapahtumissaan järjestää tehtäväradan kulkemaan esimerkiksi kuntosalin kautta. Tällöin mahdollisuus itse rastin pitämisestä voidaan antaa kuntosaliyrittäjälle, joka samalla saa itselleen mainosta.

Huvi ja hyöty yhdistyvät siis monella tavoin?

Kyllä. Kuljettu reitti voidaan tallentaa ja jälkipeleissä käydä sitten läpi, kuka mitenkin suoraan pääsi tehtävältä toiselle. Myös opetuskäytössä tästä on hyötyä, kun oppilaan etenemistä voidaan seurata ja kuljetun reitin perusteella antaa palautetta.

Käytämme sekä Googlen karttoja, että suunnistuskarttoja pohjana. Näin yhteys karttamerkkien ja todellisuuden välillä avautuu paremmin kuin pelkästään opettelemalla yksittäisiä karttamerkkejä. Oppilas voi nähdä kartassaan mustan pisteen ja kulkiessaan huomata, että ahaa, tuollaisesta kivestä on kysymys!

Lue myös

Viikon vastaantulija on lisätyn todellisuuden suunnittelija

Viikon vastaantulija on lisätyn todellisuuden suunnittelija

Viikon vastaantulijana tällä viikolla on Technology Resarch Centerilla työskentelevä Timo Korkalainen.

Lue artikkeli
Blogi
Mobiilimarkkinointi Digi Group muutti DataCityyn

Mobiilimarkkinointi Digi Group muutti DataCityyn

Mobiilimarkkinointi Digi Group muutti alkusyksyllä DataCityyn, A-portaan ylimpään kerrokseen. Valoisassa tilassa on 69 neliömetriä tilaa sekä erikoisuutena iso parveke.

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulijat opiskelevat oikeustiedettä ICT-Cityssä

Viikon vastaantulijat opiskelevat oikeustiedettä ICT-Cityssä

ICT-Cityn aulasta löytyvät oikeustieteiden opiskelijat Aino ja Saana.

Lue artikkeli
Blogi