Alina

Alina

Kuka olet ja millä asioilla liikut?
– Olen Alina Konttinen ja opiskelen Åbo Akademissa. Odottelen luentoa alkavaksi täällä ICT-Cityssä. Testasin ensimmäistä kertaa Starbucksin kahvilaa, chai latte maistuu hyvältä!

Kerro vähän opinnoistasi?
– Opiskelen ensimmäistä vuotta solu- ja molekyylibiologiaa. Tällä hetkellä käsittelemme geenejä ja perinnöllisyysasioita luennoilla. Aloitin opinnot tänä syksynä, eli muutaman viikon olen jo päässyt nauttimaan opiskelijaelämästä.

Onko ollut haastavaa opiskella ruotsin kielellä?
– Minun äidinkieleni on suomi, joten kyllä haastavia tilanteitakin on tullut vastaan. Luennoilla kieltä täytyy todella keskittyä kuuntelemaan. Vanhemmat opiskelijat ovat kertoneet, että joulun jälkeen kielimuurikin alkaa kuulemma helpottaa. Ruotsia kuitenkin kuulee koko ajan ja täytyy vain muistaa itsekin puhua aina sitä, vaikka ei jokainen sana oikein menisikään.

Millainen opiskeluympäristö Turku Science Parkin alue on?
– Ennen opiskelujen alkua ajattelin, että Åbo Akademi sijaitsisi tuomiokirkon ympäristössä, joten siinä mielessä yllätyin positiivisesti, että luentoja on myös täällä Turku Science Parkin alueella. ICT-Cityn auditoriot vaikuttavat oikein moderneilta, ja täällä rakennuksessa sisätilat ovat värikkäät.

Miten kuljet koulumatkasi?
– Tulin polkupyörällä, kuten lähes aina. Asun keskustan liepeillä, joten sieltä ajaa tänne noin 15 minuutissa. Pyörän saa hyvin parkkiin ICT-Cityn päädyn pyörätelineisiin. Bussilla menisi vaihtoineen melkein tunti, vaikka yhteydet tänne ovatkin hyvät.

Minne lähdet luennon jälkeen?
– Tämä on päivän viimeinen luento, ja sen jälkeen pyöräilen kotiin. Siellä minua odottaa kohta kaksivuotias Eino-poika, jota mieheni hoitaa nyt kun olen luennolla. Vapaa-aika meneekin suurimmaksi osaksi perheen kanssa puuhaillessa. Mielestäni on ihan hyvin mahdollista yhdistää perhe-elämä ja opiskelu korkeakoulussa. Tosin se vaatii asioiden suunnittelua etukäteen, mutta on myös antoisaa.

Menestystä opintoihin Alina!Alina odotteli luentoa ICT-Cityssä.Alina odotteli luentoa ICT-Cityssä.?

 

 

Lue myös

Päättämättömyyskin on päätös

Päättämättömyyskin on päätös

Kehittyvän ja toimivan kokonaisuuden perustana on aina vahva ja positiivisesti ajatteleva yhteisö. Yhteisö, jossa kriittisen keskustelun perusteella pyritään löytämään yhteinen ja kaikkia kunnioittava kompromissi. ”Oikeassa oleminen" ja sitä kautta omien näkemysten sekä asioiden junttaaminen vaatii onnistuakseen aina heikomman osapuolen, jonka valta, kyky...

Lue artikkeli
Blogi
Ville

Ville

Kuka olet ja millä asioilla liikut?

Lue artikkeli
Blogi
Werstas aukeaa Turku Science Parkiin

Werstas aukeaa Turku Science Parkiin

Turku Science Parkiin avautuu marraskuussa uusi coworking-tila Werstas, joka tarjoaa työ- ja neuvottelutiloja 200 henkilölle.

Lue artikkeli
Uutinen