Lounaalla Turun tiedepuistossa: alueen uusin tulokas Antell-ravintola Joukahainen

Lounaalla Turun tiedepuistossa: alueen uusin tulokas Antell-ravintola Joukahainen

Tiedepuistoon Joukahaisenkatu 9 avautui toukokuussa Pohjola Terveys -sairaala, jonka yhteydessä toimii myös Antell-ravintola Joukahainen.

Hele, Marko ja Noora Teknologiakiinteistöiltä päättivät lähteä tutustumiskäynnille paikkaan. Ravintola sijaitsee Joukahaisenkadun ja Untamonkadun kulmassa. Aivan vieressä ovat Helsingin moottoritie ja junarata, joiden läheisyys ja liikenne eivät kuitenkaan lounashetkeä häiritse.
Ensivaikutelma ravintolasta on valoisa ja rauhallinen, ja vapaita pöytiä oli runsaasti. Kesälomakausi vaikuttanee vielä lounasravintoloihinkin, joissa ei juuri ruuhkia vielä ole.

Antellin lounas aloitetaan salaattipöydästä, joka sisälsi muun muassa vihersalaattia, paprika-kaaliraastetta ja meloni-fetasalaattia. Kauden kasviksia oli hyödynnetty hyvin. Testiraatimme kehui myös leipävalikoimaa, johon sisältyi muun muassa karpalosämpylöitä sekä saaristolaisleipää. Sämpylöitä oli myös irtomyynnissä.

Antell Joukahaisessa on päivittäin tarjolla kaksi lämmintä ruokaa sekä keittolounas, johon kuuluvat päivittäin vaihtuvat deli-lisukkeet.

Noora valitsi kalan, joka oli seitiä pinaatti-fetakuorrutteella ja annokseen kuului myös keitetyt uudet perunat.


Feta-pinaattikuorrutettua seitiä.

– Annos oli kotiruokamainen ja kalassa olisi voinut olla vähän enemmän makua. Salaattipöydän antimet olivat kuitenkin runsaat ja täyttivät hyvin lautasen, ja saaristolaisleipä sopi kalan kanssa.

Hele söi herkkusienipastaa, joka myös jäi hieman miedoksi maultaan.

– Vaikka pasta ei ollut tänään onnistunut, niin tykkäsin feta-melonisalaatista ja tuoreista karpalosämpylöistä.

Marko valitsi porkkanakeiton, johon päivän lisukkeet olivat munakas, kikherneet ja paahtopaisti.


Keiton deli-lisukkeet olivat maittavat.

– Porkkana-kookoskeitto on iloisenvärinen ja maku on kohdallaan. Myös tuore unikonsiemensämpylä on hyvää. Lisukkeineen tämä on oikein hyvä lounas, erityisesti chilillä maustetut kikherneet olivat mieleeni, kehui Marko.

Antellin lounaaseen sisältyy myös kahvi ja pieni jälkiruoka. Testipäivänä oli tarjolla sekä mangorahkaa että marjakiisseliä. Testaajat ilahtuivat myös tarjolla olleista luomukahvista ja -teestä. Teen ystävät on muutenkin huomioitu hyvin, sillä tarjolla on irtoteetä ja kunnolliset teelasit.


Kahvipöydässä ilahduttivat luomutuotteet.

Antell Joukahainen
Joukahaisenkatu 9
Lounas ma–pe 11.00–14.00
9,90€

Lue lisää
Vetoava Kembuz Cafe
Opetusravintola Taito
Ravintola Olé Veritas stadionilla

Turun tiedepuisto on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turun tiedepuistossa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Lue myös

Onko vastuullisuus pelkkää sanahelinää?

Onko vastuullisuus pelkkää sanahelinää?

Vastuullisuus. Asia, joka on nyt jokaisen yrityksen agendalla. Onko se pelkkää itsestäänselvyyksien latelua tai kauniita puheita vai onko sillä aidosti tarkoitus muuttaa maailmaa? Kuinka Teknologiakiinteistöt vastuullisuutta toteuttaa ja mihin sillä pyritään, yhtiön vastuullisuusasiantuntija Erkki Oikarinen?

Lue artikkeli
Blogi
Ruokalähettiläs valitsee taistelunsa

Ruokalähettiläs valitsee taistelunsa

Tämän viikon vastaantulija tavattiin ElectroCityssä sijaitsevassa juhla- ja kokoustila Mauno Circuksessa.

Lue artikkeli
Blogi
Larry on asiakkaiden suosikki

Larry on asiakkaiden suosikki

Tämän viikon vastaantulija on tuttu monille Teknologiakiinteistöjen tiloissa työskenteleville ihmisille. Missä piilee syy hänen suosioonsa?

Lue artikkeli
Blogi