Antti Asteljoki Teknologiakiinteistöjen operatiiviseksi johtajaksi

Antti Asteljoki Teknologiakiinteistöjen operatiiviseksi johtajaksi

Antti Asteljoki siirtyi Teknologiakiinteistöjen operatiiviseksi johtajaksi kiinteistökonsultointiyritys CBRE:ltä.

Teknologiakiinteistöjen johtoon saatiin elokuun alussa uusi henkilö, kun pitkän linjan kiinteistöammattilainen Antti Asteljoki aloitti työt yhtiön operatiivisena johtajana. Asteljoki siirtyi tehtävään globaalista kiinteistöalan konsulttiyrityksestä CBRE:stä.

– Sain soiton headhunterilta, joka kysyi, kiinnostaisiko minua operatiivisen johtajan tehtävä Teknologiakiinteistöissä. Olin vastikään aloittanut CBRE:llä, mutta vastasin spontaanisti, että kiinnostaa, sillä mielikuvani Teknologiakiinteistöistä oli, että siellä tehdään asioita mielenkiintoisella, kiinteistöalalle poikkeavalla tavalla, Asteljoki kertaa.

Asteljoki on työskennellyt kiinteistöalalla 19 vuoden ajan kiinteistöinvestointien, rakentamisen, ylläpidon sekä myynnin ja välityksen parissa. CBRE:llä hän veti projektijohtamisen neuvonantotoimintaa, jossa asiakkaina oli niin kiinteistösijoittajia kuin tilojen käyttäjiäkin. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa rakennuskonserni Lehto Groupin kaupallisena johtajana, SATOn liiketoimintajohtajana ja Huoneistokeskuksen toimitusjohtajana.

– Yhteistä kaikille töilleni on ollut muutoksen johtaminen ja asiakaslähtöisyyden juurruttaminen hieman perinteisesti ajatteleville toimialoille. Myös palvelujen kehittäminen ja konseptointi ovat olleet läsnä useimmissa tehtävissäni.

Asteljoki on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Pääaineena hän on opiskellut markkinointia, mikä näkyy myös hänen tavassaan ajatella.

– Taustani on vahvasti kaupallinen ja asiakaslähtöinen. Olen aina pyrkinyt löytämään erilaisia, muusta toimialasta poikkeavia tulokulmia toiminnan kehittämiseen ja tässä tunnistan vahvan yhtäläisyyden Teknologiakiinteistöjen arvoihin ja tekemiseen.

"Tällä hetkellä olemme murroskohdassa, jossa tilatehokkuuden sijaan korostetaan asiakaslähtöisyyttä."

Teknologiakiinteistöistä Asteljoki innostui toden teolla yhtiöstä huokuvan draivin sekä positiivisen ja innovatiivisen voittajameiningin vuoksi.

– Tunsin yhtiön etukäteen karkealla tasolla ja olin kymmenisen vuotta sitten tavannut Mikko Lehtisen kiinteistöalan vuosiseminaarissa Kiinkossa. Rekrytointiprosessin edetessä kiinnostukseni vain kasvoi, sillä yhtiön perinteisistä investoreista erottuva profiili ja tulevaisuuden näkymät vakuuttivat minut siitä, että haluan kuulua tähän jengiin.

Teknologiakiinteistöissä Asteljoen tehtävänä on toiminnan asiakaslähtöinen kehittäminen. Sen keskiössä on kysymys, mitä arvoa voimme asiakkaalle tuottaa.

– Yleensä yritykset ovat olemassa omien asiakkaidensa vuoksi eli meidän pitää ymmärtää, miten voimme auttaa asiakkaitamme auttamaan omia asiakkaitaan. Kiinteistöalalla helposti unohtuu, ettei kukaan ei ole kiinnostunut itse rakennuksista vaan niiden tuottamasta arvosta. Arvoa syntyy muun muassa siitä, että kiinteistössä tai sen ympäristössä on useita eri toimijoita, jotka hyötyvät synergiasta ja joita me voimme kiinteistönomistajina liittää tiiviimmin toisiinsa.

Asiakasymmärryksen kasvattamisessa Asteljoki näkee hyödyllisenä havainnoinnin ja haastattelun. Tämä onnistuu parhaiten jalkautumalla asiakkaiden tiloihin, jolloin on mahdollista nähdä ja aistia miten ihmiset toimivat ja mitä yritykset tarjoavat omille asiakkailleen.

– Perinteisesti kiinteistöalalla sijoittaja tekee laskelmat ja toteuttaa tilat, jotka eivät kuitenkaan vastaa asiakkaan tarpeita. Tällä hetkellä olemme murroskohdassa, jossa tilatehokkuuden sijaan korostetaan asiakaslähtöisyyttä. Tämä edellyttää sijoittajalta kykyä ja halua miettiä, mitä muuta tilat asiakkaalle merkitsevät kuin neliöitä. Se paitsi haastaa alan, tarjoaa myös runsaasti mahdollisuuksia uudenlaiseen palveluliiketoimintaan.

Asteljoki asuu Vantaalla ja Turkuun hänet toi kiinnostavan työn lisäksi hyvä suhde kaupunkiin.

– Turku on tullut minulle tutuksi jo SATOn ja Lehdon ajoilta ja olen aina pitänyt turkulaisten positiivisestä ylpeydestä, mageeta päästä kokemaan se!

Lisätietoja:

Antti Asteljoki, operatiivinen johtaja
Puh. 0400 523 459

Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja
Puh. 0400 960 626

Lue myös

Toimistorakennus InfraCity B valmistuu kovaa vauhtia

Toimistorakennus InfraCity B valmistuu kovaa vauhtia

Turun Tiedepuistokoksi muuttuvalle Itäharjulle rakennettavan InfraCityn työmaalla on käynnissä viimeiset asennustyöt ja paikoin tilat ovat jo siivousta vaille valmiit. Rakennus valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä ja asiakkaat pääsevät muuttamaan tiloihin alkuvuonna 2024.  

Lue artikkeli
Uutinen
Voiko väriä olla liikaa? BioCityn katutaso sai uuden ilmeen värikkäillä ikkunateippauksilla

Voiko väriä olla liikaa? BioCityn katutaso sai uuden ilmeen värikkäillä ikkunateippauksilla

BioCityn katutasoon, tyhjän liiketilan ikkunoihin ilmestyi viime viikolla värikkäät ikkunateippaukset, jotka ovat herättäneet Tiedepuistossa liikkuvien huomion. Mistä oikein on kysymys?

Lue artikkeli
Blogi
Rekry: Junior controller tai controller

Rekry: Junior controller tai controller

Haluaisitko työskennellä kasvavassa yrityksessä keskellä kehittyvää Turkua? Haemme vakituiseen työsuhteeseen innostunutta ja analyyttista taloushallinnon osaajaa.

Lue artikkeli
Uutinen