Urheilujohtaja työhyvinvoinnin asialla

Urheilujohtaja työhyvinvoinnin asialla

Tämän viikon vastaantulija tavattiin Teknologiakiinteistöjen toimistolla. Haastattelun jälkeen piipahdettiin myös Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Antti Pihlakoski, RunFest-tapahtumien puheenjohtaja. Tulin tänne Turun tiedepuistoon edistämään liikunnan ilosanomaa ja kertomaan Teknologiakiinteistöjen edustajille mikä RunFest on. Ja sehän on hymyhuulinen, liikuntapainotteinen ja yhteisöllistävä työhyvinvointi- ja hyväntekeväisyystapahtuma, joka sopii niin henkilöstö- kuin asiakastilaisuudeksi. RunFest sopii kaikille ikään, kokoon, kuntoon ja sukupuoleen katsomatta. Tanskassa vastaaviin tapahtumiin osallistuu jo yli 200 000 ihmistä yli 5000 työyhteisöstä.

Mitä työhösi kuuluu?
Olen hallitusammattilainen. Teen hommia hyvinvointiin, liikuntaan ja urheiluun liittyvien tahojen kanssa. Siihen kuuluu järjestöjohtamista sekä innovatiivisten nuorten kansainvälisesti orientoituneiden yritysten auttamista. Lisäksi minussa on hieman maailmanparantajan vikaa. Toimeni kenialaisen Tegla Loroupe Peace Foundationin lähettiläänä ja neuvonantajana on tästä yksi esimerkki. RunFest-tapahtumien järjestelykoneiston puheenjohtajana osallistun hyväntekeväisyyden edistämiseen myös Suomessa.

Minkälainen tausta sinulla on?
Olen tuotantotalouden diplomi-insinööri. Aloitin työurani Uudessakaupungin autotehtaalla ja toimin sen jälkeen ikkunatehtaan päällikkönä Kuopiossa. Kutsumus urheiluun oli kuitenkin niin suuri, että siirryin Suomen Urheiluliittoon, jossa toimin eri positioissa, joista viimeisin palkallinen tehtävä oli yleisurheilun vuoden 2005 MM-kisojen toimitusjohtajuus. Sen jälkeen vedin Footbalance-nimistä pohjallisten massakustomoinnin kehittänyttä firmaa, jonka tuotteita on nyt myynnissä 45 maassa. Luottamustoimiini kuuluvat mm. kansainvälisen ja Euroopan yleisurheiluliittojen hallitusjäsenyydet.

Kuinka jokainen ihminen voi parantaa omaa työhyvinvointiaan?
Työhyvinvointi on yksilön ja työyhteisön vastuulla. Johdon merkitys on suuri. Yksilö voi hyvin, kun hän syö ja nukkuu hyvin, harrastaa liikuntaa ja kokee työnsä ja tekemisensä merkitykselliseksi. Haluan painottaa erityisesti liikuntaa, joka on paras tautien ennaltaehkäisijä ja usein myös lääke. Pillerimuodossa liikunta olisi jo aikoja sitten saanut Nobelin palkinnon.

Parasta juuri nyt?
Ruska. Neljällä vuodenajalla on puolensa.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Omat jalat ja metro. Asun Espoossa.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
…osallistuisivat työantajat selvästi nykyistä aktiivisemmin ihmisten liikuttamistalkoisiin. Aktiivisesti liikuntaa harrastava työyhteisö tekee tutkimusten mukaan parempaa tulosta myös viivan alle. Liikuntaan satsaavassa työyhteisössä on myös keskimääräistä parempi työilmapiiri. Kansantaloudellisesti liikkumattomuus tulee kalliiksi. Tutkimukset kertovat jopa seitsemän miljardin vuotuisista kuluista ja tulonmenetyksistä. Ongelma on siis merkittävä ja sen ratkaiseminen tarvitsee myös työyhteisöjen panosta.

Lempipaikkasi Turun tiedepuistossa?
Kupittaan puisto.

Minkälaisia viikonloppusuunnitelmia sinulla on?
Metsässä liikkumista. Sienten ja myrskyn bongaamista.

Kiitos haastattelusta Antti ja onnea sienimetsään!

Lue myös

Talouden tarinankertoja

Talouden tarinankertoja

Tämän viikon vastaantulija on monille tv:stä tuttu talouden asiantuntija.

Lue artikkeli
Blogi
Haetaan kirjanpitäjää Turun Teknologiakiinteistöihin

Haetaan kirjanpitäjää Turun Teknologiakiinteistöihin

Kiinnostaako työskentely Suomen vauhdikkaimmassa kiinteistösijoitusyhtiössä? Haluatko päästä kehittämään kanssamme Turun tiedepuistoa? Tule töihin Turun Teknologiakiinteistöihin!

Lue artikkeli
Uutinen
Janne Alho siirtyy vetämään Blue Industry Park -alueen kehittämistä

Janne Alho siirtyy vetämään Blue Industry Park -alueen kehittämistä

Teknologiakiinteistöjen asiakkuusjohtaja Janne Alho siirtyy vetämään Turun telakan läheisyydessä sijaitsevaa Blue Industry Parkia. Blue Industry Parkista tavoitellaan Euroopan johtavaa meri- ja valmistavan teollisuuden tuotanto- ja innovaatiokeskittymää, joka tulee vastaamaan meriteollisuuden kasvutarpeisiin sekä edistämään alan kilpailukykyä. Tavoitteena...

Lue artikkeli
Uutinen