Are muutti Turun Tiedepuistoon

Are muutti Turun Tiedepuistoon

Aren yksikönjohtaja Lassi Kulo on seurannut Turun Tiedepuiston kehittymistä 10 vuoden ajan.

Talotekniikkayritys Are löysi uudet toimitilat Turun Tiedepuistosta. Mikä sai Aren muuttamaan ja kuinka arki uudessa ympäristössä on käynnistynyt?

Monille Tiedepuistossa työskenteleville ihmisille kiinteistöjen talotekniikkaan ja ylläpitoon erikoistunut Are on tuttu Teknologiakiinteistöjen huoltoyhtiönä. Jatkossa kohtaamisia Aren kanssa on luvassa enemmänkin, sillä yhtiö muutti syyskuussa Turun Tiedepuistoon. Uusi 500 neliömetrin toimitila löytyi TriviumCitystä, jossa työskentelee tätä nykyä noin 40 arelaista asentajista assistentteihin.

– Halusimme muuttaa lähemmäs asiakkaitamme, sillä Teknologiakiinteistöt on ylivoimaisesti suurin asiakkaamme Turussa. Muita asiakkaitamme alueella ovat TYKS, Suomen yliopistokiinteistöt ja Hemsön sotekiinteistöt, jotka kaikki sijaitsevat jalkaetäisyydessä uudesta toimistostamme. Nyt pääsemme viidessä minuutissa moneen paikkaan, mikä helpottaa työnjohdon siirtymiä ja lisää tehokkuutta, kertoo Aren yksikönjohtaja Lassi Kulo.

Tiedepuisto on Kulolle tuttu jo vuosien ajalta, joten uuden toimiston sijaintia ei tarvinnut pitkään pohtia.

– Olen seurannut 10 vuotta Tiedepuiston yhteisön kehittymistä ja kasvamista, ja olen halunnut tänne jo kauan. Vietettyäni työn vuoksi aikaa täällä, olen verkostoitunut ihmisten kanssa myös meidän alamme ulkopuolelta, mikä rikastuttaa ajatusmaailmaa ja antaa uusia ideoita. Toiveeni on, että myös henkilökuntamme pääsee muuton myötä hyötymään Tiedepuiston yhteisöstä ja ympärillä olevista toimijoista.

"Ei tällaista yhteisöä ole missään muualla Turussa ja näen, että se on poikkeuksellisen tiivis ihan Suomen mittakaavassakin."

– Ei tällaista yhteisöä ole missään muualla Turussa ja näen, että se on poikkeuksellisen tiivis ihan Suomen mittakaavassakin. Teknologiakiinteistöt tekee paljon työtä sen eteen, että ihmiset tietävät täällä toinen toisistaan ja kohtaavat tapahtumissa. Ainoa asia, mikä minua muutossa harmittaa on se, että olisi pitänyt tulla tänne jo seitsemän vuotta sitten!

Aren toimisto sijaitsee TriviumCityn 4. kerroksessa. Tilaan tehtiin ennen muuttoa täydellinen saneeraus, jossa pohjaratkaisu mietittiin vastaamaan Aren tarpeita, seiniä maalattiin sekä lattiat ja keittiö uusittiin. Uusi toimisto on monitilaympäristö, jossa jokaisella on oma työpiste ja jossa etäpalavereja tai keskittymistä vaativaa työtä voi vetäytyä tekemään hiljaisiin huoneisiin. Tila suunniteltiin yhdessä Teknologiakiinteistöjen arkkitehdin ja sisustusarkkitehdin kanssa, mutta saneerauksen Are toteutti alan ammattilaisena itse.

– Ihmiset ei ymmärrä minkälaisia toimistoista saa pienellä vaivalla. Maailma muuttuu ihan erilaiseksi, kun valaisimet valitaan oikein, panostetaan akustiikkaan ja maalataan valkoiset seinät lämpimämmillä sävyillä. Lasiseinillä saadaan jaettua tilaa, mutta säilytettyä kuitenkin avaruus, kun taas tekstiilimatot vaimentavat tehokkaasti ääntä.

Vaikka uusi toimisto saneerattiin täysin Aren toiveiden mukaiseksi, ei toimitilamenoja tarvinnut kasvattaa – päinvastoin.

– Kokonaiskustannuksemme laskivat uusien tilojen myötä, koska huolellisen suunnittelun ansiosta tilaa tarvitaan nyt vähemmän. Toisaalta vuokran suuruus on meille toissijainen asia: siitä, että pääsee Tiedepuistoon, saa näkyvyyttä ja kontakteja, kannattaisi jopa maksaa hiukan enemmän, Kulo hehkuttaa.

Lue myös

TET-harjoittelija kertoo: Tällaista on Tiedepuistokierroksella

TET-harjoittelija kertoo: Tällaista on Tiedepuistokierroksella

Teknologiakiinteistöissä viikon TET-harjoittelussa ollut Saimi Rahikainen osallistui Teknologiakiinteistöjen järjestämälle Tiedepuistokierrokselle. Mikä asia kierroksella oli liian hurja valtaosalle osallistujista?

Lue artikkeli
Uutinen
Kuinka Tiedepuistossa säästetään talven aikana energiaa?

Kuinka Tiedepuistossa säästetään talven aikana energiaa?

Turun Tiedepuistossa vastataan Ukrainan sodan aiheuttamaan energiakriisiin erilaisilla energiansäästötoimilla. Nämä toimet edistävät sähkön riittävyyttä tulevana talvena.

Lue artikkeli
Uutinen
ParkCityn harjannostajaisissa juhlistettiin hyvin edennyttä projektia

ParkCityn harjannostajaisissa juhlistettiin hyvin edennyttä projektia

Torstaina 22.9. vietettiin Joukahaisenkadulle rakennettavan ParkCityn harjannostajaisia.

Lue artikkeli
Uutinen