ArtWorksTSP-hanke tuo taidetta ja taiteilijoita Turun Tiedepuistoon 23.-26.11.2020

ArtWorksTSP-hanke tuo taidetta ja taiteilijoita Turun Tiedepuistoon 23.-26.11.2020

Mitä tapahtuu kun taide, taiteilija ja taiteellinen työ kohtaavat muita luovia prosesseja? Tule paikalle ja koe asia itse!

Turun ja Tampereen yliopistojen tutkimushanke ArtWorksTSP tuo taidetta ja taiteilijoita Turun Tiedepuistoon 23.-26.11.2020. Hankkeella tutkitaan, mitä tapahtuu, kun taide kohtaa tieteen tai talouden luovia prosesseja.

Erilaisten ihmisten, ajatusten ja toimintamallien törmäyttämisellä taiteen avulla on mahdollista synnyttää jotain aivan uutta. Ajatus ”luovasta kaupungista” on pitkään ohjannut kaupunkien kehittämistä ja tutkimusta, mutta käytännön ymmärrys luovien prosessien ja vuorovaikutteisen kaupunkikulttuurin kehittymisestä edellyttää lisätutkimusta. ArtWorksTSP kokeilee syystalvella 2020 luovia kohtaamisten mahdollisuuksia Turun Tiedepuistossa, erityisesti taiteellisen työn roolia näiden kohtaamisten stimuloijana ja haastajana. (Hanke viivästyi Covid 19:n takia ja toteutetaan nyt supistettuna.)

Monimediainen taideprojekti BioCityssä 23.-26.11.2020

Kuvataiteilija Mari Kämäräisen ja äänitaiteilija Hannu Seppälän +-L -työryhmä toteuttaa pilottiversion seuraavasta teoksestaan BioCityn aulassa 23.-26.11.2020 klo 10-16 (lounastauko klo 12-12.30).

Teos on osa työparin polarisaatiota ja synteesiä tutkivaa, monimediaista taideprojektia, joka on alkanut syksyllä 2018. Prosessi on yleisölle avoin. Tutkijat seuraavat tapahtumaa ajoittain paikan päällä.

Lisätietoa: http://marikamarainen.com/

ArtWorksTSP

  • ArtWorksTSP-hanke tutkii, miten taiteellinen työ sekä erilaiset tilankäytön ratkaisut voivat olla osa luovaa vuorovaikusta ja toimintaa innovaatioalueilla.
  • Taideinterventioita toteutetaan Turun Tiedepuistossa BioCityn aulassa ja Vierailukeskus Joessa marras-joulukuussa. Kustakin tapahtumasta tiedotetaan erikseen.
  • Hanke on osa Turun kaupunkitutkimusohjelmaa: turku.fi/kaupunkitutkimus
  • Lisätiedot: Tutkimusjohtaja Päivi Oinas (Turun yliopisto)

Lue myös

Tutustu EduCityyn uudella videolla

Tutustu EduCityyn uudella videolla

Teknologiakiinteistöjen uusimmasta kiinteistöstä EduCitystä on julkaistu video, jolla yhtiön arkkitehti ja rakennuttajapäällikkö Anniina Savisalo kertoo hankkeesta ja sen toteutuksesta.

Lue artikkeli
Uutinen
Toiminnallinen taideteos Kasvikupla BioCityn aulaan joulukuussa

Toiminnallinen taideteos Kasvikupla BioCityn aulaan joulukuussa

Haluaisitko kohdata työpäivän lomassa oraakkelin, osallistua kasvijameihin tai löytää sisäisen kasvi-instrumentalistisi? Joulukuussa BioCityn aulaan tulevassa toiminnallisessa Kasvikupla-taideteoksessa tämä on mahdollista.

Lue artikkeli
Uutinen
Cloetta sai makeat tilat EduCitystä

Cloetta sai makeat tilat EduCitystä

Cloetta muutti syyskuun alussa uusiin tiloihin Joukahaisenkadulle valmistuneeseen EduCityyn. TriviumCitystä muuttanut makeistalo sai EduCityssä naapureikseen Nordean, Ewals Cargon sekä tietenkin talon pääkäyttäjän, Turun ammattikorkeakoulun. Kuinka olette viihtyneet uusissa tiloissa, Cloettan viestintäpäällikkö Marja Piironen?

Lue artikkeli
Uutinen