Askel kerrallaan miinakentän läpi

Askel kerrallaan miinakentän läpi

Tilanne, jossa nyt elämme, on täysin poikkeuksellinen. Emme tiedä mitä tapahtuu huomenna, saati sitten kuukauden tai puolen vuoden päästä. Olemme matkalla tuntemattomaan, mikä ainakin vielä pelottaa epämääräisyydellään. 

Teknologiakiinteistöt keskittyy toimimaan viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti muun muassa tehostetun siivouksen sekä vartioinnin osalta. Emme kuitenkaan ohjeista yksittäisiä toimijoita siinä, mitä niiden tulisi tehdä. Emme myöskään paheksu saati tuomitse. Meidän, tai ainakin minun, on rehellisesti tunnustettava, että me emme ole yhtään sen viisaampia kuin te muut. Samalla tavoin me katsomme uutisia ja luemme lehtiä, luoden niiden perusteella mielikuvia huomisesta.

Nyt on tärkeintä pitää ihmiset terveinä ja yhteiskunnan perustoiminnot pyörimässä ja vasta sen jälkeen mietitään, mitkä laskut maksetaan ensimmäiseksi.

Spekulointi tai jopa puhtaat arvaukset hyvistä toimintatavoista eivät vie asiaa kuin hämmennyksen suuntaan. Tietoja koronasta, sen vaikutuksista, sairastuneiden määrästä, käsien pesusta tai siitä, montako ihmistä saa olla samaan aikaan hississä, tulee jo ihan tarpeeksi joka suunnasta. Me jätämme näistä kertomisen viranomaisille ja haluamme sen sijaan viestittää jotain muuta. Antaa teille hetkittäin muuta, positiivista, arkista ajateltavaa. Vaikka kissavideoita.

Viime viikko meni Teknologiakiinteistöjen osalta perustoimintojen turvaamiseen. Siirryimme etätyöskentelyyn ja minimoimme paikalla olevan henkilökunnan määrän. Saimme päivittäiset rutiinit toimimaan ja voimme sanoa arjen pyörivän olosuhteisiin nähden hyvin. Emme ole lähteneet lomautuksiin puhumattakaan irtisanomisista ja olemme varmistaneet, etteivät myöskään alihankkijamme lomauta meitä palvelevia ihmisiä.

Entä vuokranantajan vastuu asiakkaitaan kohtaan? On täysin ymmärrettävää, että siitä keskustellaan. Olemme jo aloittaneet keskustelut yksittäisten vuokralaisten kanssa sopivista toimista ja tulemme jatkamaan niitä kaikkien apua tarvitsevien kanssa. Nyt on tärkeintä pitää ihmiset terveinä ja yhteiskunnan perustoiminnot pyörimässä ja vasta sen jälkeen mietitään, mitkä laskut maksetaan ensimmäiseksi.

Fakta on, ettei nollaantunutta liikevaihtoa juosta normaalilla toiminnalla kiinni.

Fakta on, ettei nollaantunutta liikevaihtoa juosta normaalilla toiminnalla kiinni. Itse en usko, että muutaman kuukauden maksuajat vuokriin ratkaisevat huonoimmassa asemassa olevien tilannetta. Toivon myös, että asiakkaamme muistavat, ettei vuokranantajilla ole mitään Roope Ankan rahasäiliötä, josta ammentaa rahaa ympäriinsä. 

Niin valitettavaa kuin se onkin, kaikki eivät tule selviämään tilanteesta. Emme voi ratkaisuilla ajaa itseämme nurkkaan, vaan meidän pitää askel kerrallaan kävellä miinakentän läpi. Nämä ovat meidän yhteisiä ongelmiamme eikä meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin katsoa yhdessä mitä tapahtuu. Sen jälkeen käymme läpi, missä mennään ja rakennamme uuden asiakassuhteen, uusin taloudellisin reunaehdoin. Reunaehdoin, joissa kaikki kantavat osansa.

Mikko Lehtinen
Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja

Lue myös

Aulapalvelut koronaviruksen aikana

Aulapalvelut koronaviruksen aikana

Oletteko siirtyneet etätöihin ja sulkeneet toimitilanne koronaviruksen vuoksi?

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöt mukana Earth Hour -tapahtumassa

Teknologiakiinteistöt mukana Earth Hour -tapahtumassa

Turun Teknologiakiinteistöt osallistuu Earth Houriin tänäkin vuonna.

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöt rakennuttaa uuden toimistokiinteistön, pääkäyttäjäksi tulee Kela

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa uuden toimistokiinteistön, pääkäyttäjäksi tulee Kela

Joukahaisenkadulle toteutettavan kiinteistön kerrosala on 8500 neliömetriä, josta Kela vuokraa puolet.

Lue artikkeli
Uutinen