Aurinkovoimaa Turku Science Parkiin

Aurinkovoimaa Turku Science Parkiin

 

Turku Energia perustaa aurinkovoimalan Turku Science Parkiin. Voimala sijoitetaan ElectroCityn kiinteistön katolle, jonne asennetaan 170 aurinkopaneelia. Voimala rakennetaan kevään 2016 aikana.

Voimalan aurinkopaneeleja voi vuokrata omaan käyttöön. Vuokraamalla asiakas saa oikeuden oman paneelinsa sähköntuotantoon. Käytännössä sähkölaskulla veloitetaan aurinkopaneelin kuukausivuokra ja hyvitetään sen tuotanto. Yhden paneelin kuukausivuokra on 4,30 euroa.

– Aurinkopaneelin vuokraus on hyvä keino osallistua ympäristöystävälliseen sähköntuotantoon sekä sen lisäämiseen Suomessa, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen kiinteistö- ja palvelupäällikkö Olli Rosenberg.

Vuokraus alkoi elokuussa, ja niiden kysyntä on ollut erittäin suurta: tällä hetkellä kaikki 170 paneelia ovat jo loppuunvarattuja.

– Kysyntä yllätti sekä meidät että Turku Energian. Tämä kertoo, että turkulaiset haluavat olla mukana tukemassa uusiutuvaa sähköntuotantoa ja muita ekologisempia valintoja, jatkaa Rosenberg.

Voit kuitenkin liittyä jonotuslistalle, jolloin saat ilmoituksen mahdollisesti vapautuvista paneeleista.

Lisätietoja: Turku Energian nettisivut
Katso video YouTubesta


Aurinkovoimala rakennetaan ElectroCityn katolle.

Lue myös

Vuoden suurin vuokraus: LG Turkuun

Vuoden suurin vuokraus: LG Turkuun

Eteläkorealainen viihde-elektroniikan, kodintekniikan sekä langattoman viestinnän ratkaisujen toimittaja LG Electronics on avannut tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen Turku Science Parkiin. Uusi tutkimuskeskus keskittyy 5G-radiotekniikan ratkaisuihin ja niihin soveltuvien integroitujen radiopiirien suunnittelemiseen. Keskus tekee tutkimusta myös muilla...

Lue artikkeli
Uutinen
Pyjama Films muutti Datakulmaan

Pyjama Films muutti Datakulmaan

Animaatiostudio Pyjama Films muutti Datakulmaan elokuussa. Yritys perustettiin kuluvan vuoden alkupuolella, ja studio löysi 60 neliömetrin toimitilat Datakulman toisesta kerroksesta.

Lue artikkeli
Uutinen
Sonja

Sonja

Kuka olet ja millä asioilla liikut?

Lue artikkeli
Blogi