Bill vaihtaa kiinteistöt it-maailmaan

Bill vaihtaa kiinteistöt it-maailmaan

Tämän viikon vastaantulija tavattiin Teknologiakiinteistöjen toimistolla, jonne hän oli tullut yhtiön hallituksen kokoukseen.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Bill Anckar ja edustan Åbo Akademin säätiötä. Åbo Akademin säätiö on eräs Turun Teknologiakiinteistöjen omistajista ja olen täällä Teknologiakiinteistöjen toimistolla osallistuakseni yhtiön hallituksen kokoukseen.

Kertoisitko hiukan työstäsi?
Toimin Åbo Akademin säätiössä kehitysjohtajana eli vastaan Åbo Akademin kiinteistösalkusta. Olen työskennellyt Åbo Akademin säätiössä lähes yksitoista vuotta.

Minkälainen koulutus- ja työtausta sinulla on?
Olen koulutukseltani kauppatieteiden tohtori. Olen väitellyt vuonna 2002 Åbo Akademista. Työskentelin useamman vuoden tutkijana ennen ja jälkeen väittelyäni, kunnes aloitin Omena-hotellien toimitusjohtajana, jona työskentelin viisi vuotta. Tänä aikana myös kiinteistöala tuli minulle tutuksi. Sen jälkeen aloitin työt Åbo Akademin säätiön kehitysjohtajana. Ensi kuusta alkaen uudet haasteet odottavat, sillä lähden osakkaaksi it-yhtiöön, joka tekee infojärjestelmiä mm. hotellialalle. Tulen olemaan Turussa ja Vaasassa toimivan yrityksemme Vice Precident of Business Development.

Lempipaikkasi Turun tiedepuistossa?
DataCity. Työskentelin siellä vuosina 1997-2002 ja viihdyin hyvin. Pidin alueesta jo silloin, mutta se on kehittynyt valtavasti niistä ajoista, mikä on pitkälti Turun Teknologiakiinteistöjen ansiota. Olen ollut mukana Teknologiakiinteistöjen toiminnassa jo siitä lähtien kun yhtiötä lähdettiin luomaan ja kehittämään. On ollut hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka hanke on toteutunut ja miten se on jopa ylittänyt odotukset.

Onko haikeaa vaihtaa alaa ja jättää Turun tiedepuisto?
On, varsinkin kun olen ollut mukana Teknologiakiinteistöjen hallituksessa ja saanut laajan verkoston, josta on löytynyt hyviä yhteistyökumppaneita vuosien varrella. On tietysti haikeaa jättää tuttuja kuvioita, mutta tekee hyvää päästä miettimään uusia asioita ja saada uusia haasteita.

Parasta juuri nyt?
Parasta on lähestyvä kevät. Nyt alkaa olla valoa ja aurinko näyttäytyy eri tavalla.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
…käsipalloilijat pääsisivät pelaamaan uuteen Kupittaan palloiluhalliin. Nyt he eivät pääse, koska käsipallossa käytetään pihkaa ja hallin pelätään likaantuvan siitä. Me kyllä pesemme paikat huolellisesti, joten sikäli huoli on turha.

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Tänä viikonloppuna otetaan rauhallisesti, ohjelmassa on siivousta, lepoa ja käsipalloa.

Kiitos panoksestasi Turun Teknologiakiinteistöjen kehittämiseen ja onnea uusiin haasteisiin Bill!

Lue myös:
Kielen ja kulttuurin kouluttaja
Kehitysjohtaja joka halusi tietää kaiken inbound-markkinoinnista
Vuoden yritysjohtaja ei juokse yhden porkkanan perässä
 

Lue myös

Laskiaistapahtumassa nautittiin luistelusta, hernekeitosta ja laskiaispullasta

Laskiaistapahtumassa nautittiin luistelusta, hernekeitosta ja laskiaispullasta

Teknologiakiinteistöjen laskiaistapahtuma järjestettiin jälleen Kupittaan luistelumadolla ystävänpäivänä 14.2. Maunon hernekeitto ja laskiaispullat maittoivat ulkoilijajoukolle. Kiitos kaikille paikalla olleille!

Lue artikkeli
Uutinen
Suositussa Sporttia parhaalla paikalla -tapahtumassa innostuttiin salibandystä

Suositussa Sporttia parhaalla paikalla -tapahtumassa innostuttiin salibandystä

Jo viidettä vuotta järjestetyt Sporttia parhaalla paikalla -tapahtumat ovat saaneet suuren suosion turkulaisen urheiluväen keskuudessa. Rento after work -otteluennakkotapahtuma keräsi jälleen BioCityn Maunon ääriään myöten täyteen, kun TPS Salibandy ja Kristika Turku isännöivät iltaa yhdessä Teknologiakiinteistöjen kanssa. Tapahtumassa TPS:n joukkueen...

Lue artikkeli
Uutinen
Minulla ei ole sukkahousut liian kireällä

Minulla ei ole sukkahousut liian kireällä

Feminismi, kommunismi tai ylipäätään lokeroinnit erityyppisiin ismeihin aiheuttavat useimmissa ihmisissä voimakkaita tunteita ja ennakkoluuloja. Kun minulle ehdotettiin blogin kirjoittamista feminismistä, oli ensireaktioni negatiivinen ja jopa kauhistunut. Herranen aika, mitä minusta ajatellaan! Minulla ei ole sukkahousut liian kireällä eikä nutturani vedä...

Lue artikkeli
Blogi