Bonalive Biomaterialsille tehdas lääkinnällisten laitteiden valmistukseen

Bonalive Biomaterialsille tehdas lääkinnällisten laitteiden valmistukseen

Osoitteessa Biolinja 2 sijaitsevaan VitaCityyn saneerataan kehitys- ja tuotantotilat terveysteknologiayritys Bonalive Biomaterials Oy:lle.

VitaCityyn toteutetaan lääkinnällisten laitteiden kehitys- ja tuotantotila biomateriaaliyritys Bonalive Biomaterials Oy:lle.

Osoitteessa Biolinja 2 sijaitsevaan VitaCity-rakennukseen saneerataan kehitys- ja tuotantotilat turkulaiselle Bonalive Biomaterials Oy:lle. Bonalive Biomaterials on vuonna 2009 perustettu terveysteknologiayritys, jonka kehittää ja valmistaa ihmiskehoon implantoitavaa bioaktiivista lasia, jota käytetään korvaamaan luuta ja hoitamaan tulehduksia.

Bonalive Biomaterials vuokraa noin 2400 neliömetrin VitaCityn pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Kaksikerroksinen, vuonna 2002 valmistunut rakennus on alun perinkin tehty tutkimus- ja tuotekehityslaitokseksi, ja nyt se muutetaan vastaamaan Bonalive Biomaterialsin tarpeita. Suurin muutos kohdistuu puhdastiloihin, joiden lisäksi kiinteistön toimistotilat saneerataan monitilaympäristöksi. Rakennuksen julkisivuun muutoksilla ei ole vaikutusta. Saneerauksen toteuttavat Rakennustoimisto Lundén Oy ja Calto Oy. Purkutyöt työmaalla ovat jo käynnissä ja hanke valmistuu vuoden vaihteessa.

"Uusien tilojen myötä pystymme vastaamaan kasvavaan kysyntään maailman infektiomarkkinoilla."

Bonalive Biomaterials muuttaa uusiin tiloihin vuoden 2025 alussa. 40 henkeä työllistävä yritys toimii tällä hetkellä muun muassa ICT-Cityssä ja IndustryCityssä, ja sillä on tytäryhtiöt Saksassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa.

– Uusien tilojen myötä tuotantomääräämme on mahdollista kasvattaa merkittävästi ja pystymme vastaamaan entistä paremmin kasvavaan kysyntään maailman infektiomarkkinoilla. Luunkorvike- ja infektioratkaisutuotteiden valmistuksen, testaamisen, innovoinnin ja laadunvarmistuksen saaminen saman katon alle myös tehostaa toimintaamme. Tavoitteemme on edistää siirtymistä kestäviin infektioratkaisuihin, ja tulevaisuudessa näemme tuotteidemme mahdollistavan maailman, jossa infektioita hoidetaan ilman antibiootteja, kertoo Bonalive Biomaterialsin toimitusjohtaja Heidi Rantala.

Teknologiakiinteistöissä hanke nähdään merkittävänä jatkumona Tiedepuiston kehitykselle, ja sen avulla lisätään alueen innovaatiotoimijoita ja työpaikkoja.

– Olemme iloisia, että voimme olla mukana mahdollistamassa tiloja innovatiiviselle toimijalle, joka tekee tulevaisuuden tuotetta, sanoo Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

KOy VitaCityn omistavat Turun Teknologiakiinteistöt (50 %), Ella Kodit Oy ja ja Waiwela Oy.

Lisätietoja:

Mikko Lehtinen
Toimitusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt Oy
Puh. 0400 960 626

Heidi Rantala
Toimitusjohtaja, Bonalive Biomaterials Oy
Puh. 045 132 0207

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun Tiedepuiston alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka on olemassa tehdäkseen työelämästä entistä parempaa. Yhtiö tarjoaa yrityksille ja organisaatioille tiloja, palveluita ja osaamista, jotka lisäävät työntekijöiden viihtyvyyttä ja edesauttavat innovaatioiden syntymistä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Hemsö TTP, Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu. Yhtiön omistamien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 160 000 m2 ja tilojen keskimääräinen käyttöaste 97 %.

Bonalive Biomaterials Oy on älykkäitä infektioratkaisuja tarjoava biomateriaaliyritys, joka valmistaa ihmiskehon luukudoksen kasvua ja kiinnittymistä edistävää bioaktiivista lasia. Bonalive Biomaterials toimii Turussa, ja sillä on tytäryhtiöt Saksassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa sekä jakelijatoimintaa yli 40 muussa maassa. Yhtiön missiona on muuttaa terveydenhuollon tulevaisuutta vahvaan kliiniseen näyttöön perustuvien teknologioiden avulla.

Lue myös:

Maailmassa on iso ongelma, ja Bonalivella on siihen ratkaisu​

Lue myös

Viikko TET-harjoittelussa Teknologiakiinteistöissä

Viikko TET-harjoittelussa Teknologiakiinteistöissä

Mikä yllätti Teknologiakiinteistöissä TET-harjoittelussa olleen Iiris Lehtisen ja mikä oli hänestä mielenkiintoisinta viikossa?

Lue artikkeli
Blogi
Kulkisitko töihin kimppakyydillä?

Kulkisitko töihin kimppakyydillä?

Oma auto, tuo henkilökohtaisen tilan ruumiillistuma, kuka siitä nyt olisi valmis luopumaan? Tätä pohtii Teknologiakiinteistöjen riskienhallinta- ja vastuullisuuspäällikkö Erkki Oikarinen blogikirjoituksessaan.

Lue artikkeli
Blogi
Popup-pyörähuolto Jussinaukiolla 10.4.

Popup-pyörähuolto Jussinaukiolla 10.4.

Kaipaako polkupyöräsi kevyttä keväthuoltoa tai pitäisikö vaihtaa renkaat? Turkulainen pyöränhuoltopalvelu Fillaritalli tulee Tiedepuiston Jussinaukiolle keskiviikkona 10.4. klo 10–16.

Lue artikkeli
Tapahtuma