Cave-teatteri tulee vierailukeskukseen

Cave-teatteri tulee vierailukeskukseen

Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen alkoi lokakuussa Turku Science Parkin alueelle. Keskus sijoittuu DataCityn ja BioCityn välittömään läheisyyteen, Turku Science Parkin sydämeen. Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaa Rakennustoimisto Lundén Oy.

Vierailukeskus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden omien tuotteidensa ja innovaatioidensa esittelyyn. Vierailu- ja innovaatiokeskukseen tulee myös showroom, jonne yritykset voivat rakentaa oman elämysmaailmansa. Vierailukeskus sisältää myös kaupunkisuunnittelutilan sekä esittelee turkulaista korkeakoulututkimusta. Vierailu- ja innovaatiokeskuksen rakentaminen sisältyy olennaisena osana Turun kaupungin kärkihankkeeseen Kupittaan alueen kampus ja tiedepuiston kehittäminen.

Vierailu- ja innovaatiokeskukseen rakennettavaan showroomiin sisältyy cave-teatteri, suuri digitaalinen kaareva seinä. Näyttävä cave-teatteri on parhaillaan ICT-Cityn yrityspalvelukeskus Potkurissa, jossa hankkeeseen sitoutuneet tahot voivat jo käyttää sitä tilaisuuksissaan. Järjestelmän hankintaa on tukenut Varsinais-Suomen liitto EAKR-rahoituksen muodossa.

Näytön laajalle pinnalle voi tuottaa materiaalia powerpoint-muodossa, sillä järjestelmälle on luotu oma pohja.  Käyttäjälle järjestelmä näyttäytyy isona työpöytänä.Cave-teatteri on varustettu 3D-ominaisuuksilla: siinä voi powerpoint-esitysten lisäksi näyttää videoita, animaatioita ja niin edelleen. Esimerkiksi New Business Forum 2016 -tapahtuma näytettiin suorana lähetyksenä cave-teatterissa.

Turun ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijoiden osuuskunta Droppi järjesti Potkurissa RekryIT-messut, jossa hyödynnettiint cave-teatteria osana messuohjelmaa.

– Teatteri sopii erinomaisesti IT-alan tapahtumaan ja on myös messutapahtuman etuna, kertovat Eerika Erä ja Varpu Andersson osuuskunta Dropista. He ovat aikaisemminkin hyödyntäneet teatteria osuuskunnan tapahtumissa.


Myös Åbo Akademi on jo käyttänyt cave-teatteria opetuksessa. Kuva jatko-opiskelijoiden Business Essentials for Scientists -kurssin luennolta.

Lisätiedot:
Turku Science Park Oy
Hele Kaunismäki, projektipäällikkö
050 559 03 74
hele.kaunismaki(a)turkusciencepark.com

Lue myös:
Turun seudun vierailukeskuksen rakentaminen alkaa
Turun seudun vierailu- ja innovaatiokeskus tulee Turku Science Parkiin

Vierailu- ja innovaatiokeskus -hanke on osa 6Aika - Avoimet innovaatioalustat kärkihankkeen Turun osatoteutusta, jota Turku Science Park Oy hallinnoi. 6Aika-strategia on osa EU:n rakennerahasto-ohjelmaa ja sitä rahoittavat EU:n lisäksi maan kuusi suurinta kaupunkia sekä Suomen valtio.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turku Science Parkin sekä Turun keskustan alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueen kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on tarjota asiakkailleen Suomen paras ympäristö toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet.

 

Lue myös

Excelistä eteenpäin

Excelistä eteenpäin

Viikonloppuna on aikaa rentoutua – tulee tavattua ystäviä, laitettua hyvää ruokaa ja levättyä. Tämän jälkeen on maanantaina mukava palata toimistolle ja katsoa kalenterista, että mitä tuleva päivä ja viikko tuovat tullessaan. Minulla on tapana aikatauluttaa melko tarkastikin tehtävät työt kalenteriin, jotta kaikki tarpeellinen tulee tehtyä ja vieläpä...

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulijana Katja AMK:lta

Viikon vastaantulijana Katja AMK:lta

Hei, kuka olet ja missä työskentelet?

Lue artikkeli
Blogi
Lastenhoitopaikka Puuhapirtti aloitti BioCityssä

Lastenhoitopaikka Puuhapirtti aloitti BioCityssä

Turun ammatti-instituutin lastenhoitopaikka Puuhapirtti aloitti toimintansa BioCityn katutasossa torstaina 3.11. Puuhapirtti on tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille enimmillään kolmen tunnin hoitopaikaksi.

Lue artikkeli
Uutinen