Energistä etätyöpäivää!

Energistä etätyöpäivää!

Viikon päästä torstaina 8.10. vietetään kansallista etätyöpäivää. Teemapäivän tarkoituksena on muistuttaa, miten monelle suomalaiselle sopisi etätyö ainakin silloin tällöin. Mukana on lisäksi ekologinen näkökulma: muualla kuin omalla toimistolla tehtävä työ säästää luontoa liikenteen rasituksilta. Työelämään tulee lisää joustavuutta, jonka myötä sillä on vaikutusta myös työhyvinvointiin.

Mitä kaikkea sitten on etätyö? Yleensä se määritellään työksi tai työtavaksi, jota tehdään kiinteän toimiston ulkopuolella, esimerkiksi kotoa, etäpisteestä, hotellista, kahvilasta tai liikkuvasta toimistosta käsin. Jokaisessa työssä ei tietenkään ole etätyön mahdollisuutta, sillä ainoa tapa tehdä työtä on olla paikan päällä.

Teknologiakiinteistöt tarjoaa työntekijöilleen sujuvat puitteet etätyöhön. Kannettava tietokone kulkee mukana minne vain, ja palavereja voi pitää Skypen sekä erillisen videoneuvottelujärjestelmän avulla. Suojattu verkkoyhteys antaa pääsyn sisäiseen aineistoon. Viime keväänä teimme muutoksia toimistossamme, kun luovuimme henkilökohtaisista työpisteistä. Muutoksen toimivuutta saatettiin epäillä, mutta mielestäni siihen on sopeuduttu hyvin eikä vastalauseita juuri ole kuulunut. 15 työntekijälle riittää 10 työpistettä, kun työtä tehdään joustavasti myös oman toimiston ulkopuolella.

Olen huomannut, että osalle toimistomme työntekijöistä etätyö on luontevaa ja viikoittain tapahtuvaa. Osa taas kokee, että tulee mieluummin toimistolle paikan päälle tekemään töitä, jolloin ”saadaan enemmän aikaan.” Onkohan tämä ajatus tosin vain perua menneiltä vuoskymmeniltä, jolloin työnteko etänä oli vielä uutta ja ihmeellistä? Itsekin tulen aamuisin toimistolle, enkä juuri ole hyödyntänyt etätyön tarjoamia mahdollisuuksia. Aion nyt kokeilla, miten minulta luonnistuu työskentely muuallakin kuin BioCityn toimistossamme. Kotiin en kuitenkaan aio jäädä. Siellä minulla ei ole erillistä työpöytää, jolloin kaikenlainen kotipuuhastelu alkaa tuntua houkuttelevalta. Vaihtoehtoja on monia: olen huomannut monien työskentelevän viihtyisissä kahviloissa, ja myös kirjastojen työpisteet houkuttelevat sekä etätyöntekijöitä että opiskelijoita.

Sosiaalisessa mediassa #fiksumpityö -hashtagilla löytää lisää kokemuksia ja näkemyksiä siitä, mitä kaikkea etätyö voi olla. Teetkö sinä etätöitä? Kotona, kirjastossa, kahvilassa, kesällä mökin laiturilla?

www.etatyopaiva.fi

Energistä etätyöpäivää!
Noora

Lue myös

Sonja

Sonja

Kuka olet ja millä asioilla liikut?

Lue artikkeli
Blogi
Polarputki muuttaa Werstaaseen

Polarputki muuttaa Werstaaseen

Terästukkuliike Polarputken Turun toimisto muuttaa joulukuussa Werstaaseen Turku Science Parkiin. Yritys työllistää 53 henkilöä, joista Turun myyntikonttorissa työskentelee kaksi, Sari Orrensalo ja Christian Lindblom.

Lue artikkeli
Uutinen