Etätyössä töissä

Etätyössä töissä

Ensimmäistä kertaa elämässäni olen työssä, jossa työni ei pääsääntöisesti ole sidottuna tiettyyn aikaan tai paikkaan. Viimeisen vuoden aikana olen voinut testata etätyöskentelyä, jonka hyödyistä on puhuttu jo pitkään. Heti alussa tuli selväksi, että etätyön tärkein edellytys on toimivat yhteydet ja laitteet. Itse näen tärkeimpinä hyötyinä työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisen, ajansäästön ja oman tehokkuuden maksimoinnin.

Kotona työskentely mahdollistaa huippuunsa hiotun arjen tehokkuuden. Työmatkojen lisäksi säästyy aikaa, kun ei tarvitse vähääkään miettiä sitä, miltä näyttää, ja aamupalankin voi nauttia konetta availlessa ja työhön hiljalleen orientoituessa. Sosiaalinenkin ihminen välttyy ylimääräisiltä höpötystauoilta työkavereiden kanssa. Luontevan tauon työntekoon saa, kun tiskikone tai pyykinpesukone ilmoittaa äänimerkillä olevansa valmis tyhjennettäväksi. Toinen asia on, onko tässä mitään järkeä ainakaan suuressa määrin. Mielestäni työt ovat liian lähellä ja liian helposti saatavilla siinä kotona. Vaikka käytössä olisi erillinen työhuone, on työntekoa liian helppo jatkaa vielä illalla, jolloin koko päivän vapaa-aika ja työaika ovat sekoittuneet yhteen niin, ettei palasista muodostunutta vapaa-aikaa tunnu olleen lainkaan, eikä työstä irtaantumista ole tapahtunut.

Itse olen kokenut huomattavasti mielekkäämmäksi etätyöskentelyn töissä. Työ- ja vapaa-aika pysyvät kauniisti erillään kun töihin oikeasti lähtee. Eikä se itselle eikä työyhteisöllekään huonoa tee, että ihmiset konkreettisesti kohtaavat. Meillä työympäristö on luotu niin moninaiseksi, että etätyöskentely töissä on hyvinkin mahdollista. Toimistolla meillä on monia tiloja, koppeja ja soppia joihin voi vetäytyä. Lisäksi naapurirakennuksessa sijaitseviin edustustiloihin on rakennettu muutama työpiste. Vaikka avotoimistomme työpisteet ovat hyviä isoine näyttöineen, säädettävine pöytineen ja erilaisine tuolivaihtoehtoineen, tuo pieni irtaantuminen virkistävää vaihtelua. 

Oman toimiston lisäksi Turku Science Parkin alue on täynnä etätyöpisteitä. Useiden rakennusten auloissa ja käytävillä on työskentelyyn sopivia yhteistiloja tai ravintoloita, joissa on vielä keskittymistä helpottavaa taustahälyä. Kesällä Kupittaanpuisto on mitä oivallisin etätyöpiste ja palaverien pitopaikka, jos vain laitteettomuus palavereissa on mitenkään mahdollista.

Kevättä odotellessa,
Outi

Lue myös

Innostavaa tarinankerrontaa Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa

Innostavaa tarinankerrontaa Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma järjestettiin keskiviikkoaamuna 5.4. BioCityn Maunossa. Tapahtuman aiheena oli tarinankerronta markkinoinnin välineenä. Asiantuntijapuheenvuoroja kuultiin Viestintätoimisto Telegraafin Hanna Alinilta ja Viestintäliigan Linda Huhtiselta.

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulija: Kevät toi valmennuskurssilaiset BioCityyn

Viikon vastaantulija: Kevät toi valmennuskurssilaiset BioCityyn

BioCityssä ovat kevään myötä käynnistynyt muutamakin valmennuskurssi. Viikon vastaantulijaksi valikoitui kolmen nuoren miehen joukkio. Tuomas, Ville ja Miro tähtäävät kauppatieteiden opiskelijoiksi.

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija Satu pitää Turku Science Parkin kansainvälisestä fiiliksestä

Viikon vastaantulija Satu pitää Turku Science Parkin kansainvälisestä fiiliksestä

Hei, kuka olet ja mitä puuhaat täällä BioCityssä?

Lue artikkeli
Blogi