GeneCityn peruskivi muurattiin

GeneCityn peruskivi muurattiin

Biovianin toimitusjohtaja Antti Nieminen kertoi GeneCityn ilmentävän Biovianin brändiin kuuluvaa skandinaavista huippulaatua, vakautta ja tietotaitoa.

Teknologiakiinteistöjen rakennuttaman GeneCity-rakennuksen peruskivi muurattiin torstaina 2.11. GeneCity on lääketehdas, jonka Teknologiakiinteistöt toteuttaa biologisten lääkkeiden sopimusvalmistaja Biovian Oy:lle.

Noin 6300 neliömetrin kokoinen GeneCity toteutetaan Itäharjulle osoitteeseen Teollisuuskatu 42. Hanke käsittää yksikerroksisen tuotantolaitoksen, kolmeen kerrokseen sijoittuvia aula- ja toimistotiloja sekä rakennuksen kellarikerrokseen tulevia sosiaali-, varasto- ja aputiloja. Rakennus valmistuu vuoden 2024 lopussa.

GeneCityn tuleva käyttäjä Biovian on yksi Turun alueen merkittävimmistä bioalan toimijoista, ja se työllistää lähes 200 ihmistä. Tällä hetkellä Biovian toimii Teknologiakiinteistöjen asiakkaana BioCityssä, PharmaCityssä ja ElectroCityssä, joissa sillä on noin 5100 neliömetriä tuotanto- ja toimistotiloja.

Torstaina 2.11. järjestetyssä peruskiven muuraustilaisuudessa puhuivat Turun pormestari Minna Arve, Teknologiakiinteistöjen rakennuttamisjohtaja Miika Tuominen, Rakennustoimisto Lundénin toimitusjohtaja Janne Lundén sekä Biovianin toimitusjohtaja Antti Nieminen.

GeneCityn tuleva käyttäjä Biovian on yksi Turun alueen merkittävimmistä bioalan toimijoista.

Tilaisuudessa lattiaan valettiin jälkipolvia varten metallinen lieriö, jonka sisällä on tietoa rakennushankkeesta, ajankuvasta kertova päivän Turun Sanomat, metallirahoja, tapahtuman osallistujalista sekä valokuva Biovianin henkilöstöstä ja lääketehtaalla käytettäviä laboratoriotarvikkeita.

GeneCityn arkkitehtisuunnittelun on tehnyt Sigge Arkkitehdit Oy. Rakennuksen puhdastilan on suunnitellut Elomatic Solutions Oy, joka myös vastaa tilan toteutuksesta. Hankkeen urakoitsijana toimii Rakennustoimisto Lundén Oy. Rakennus toteutetaan Leed-sertifikaatin v4-version Platina-tason mukaisesti, mikä tarkoittaa, että kiinteistön aiheuttama ympäristökuormitus ja energiankulutus pyritään minimoimaan koko sen elinkaaren ajan.

GeneCity lyhyesti:

  • Biovianille toteuttava lääketehdas
  • Valmistuu loppuvuonna 2024
  • Kokonaisala noin 6300 m²
  • Rakennuttaja Turun Teknologiakiinteistöt
  • Suunnittelija Sigge Arkkitehdit
  • Rakentaja Rakennustoimisto Lundén
  • Toteutetaan Leed-sertifikaatin v4-version Platina-tason mukaisesti

Lisätietoja:

Miika Tuominen
Rakennuttamisjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt Oy
Puh. 050 339 3439

Antti Nieminen
Toimitusjohtaja, Biovian Oy
Puh. 040 502 1332

Lue myös

Hyvästi turhat antibioottikuurit – ArcDia loi tuotteen, joka mullistaa flunssanhoidon

Hyvästi turhat antibioottikuurit – ArcDia loi tuotteen, joka mullistaa flunssanhoidon

Turun Tiedepuistossa toimivan diagnostiikkayritys ArcDian tavoitteena on, ettei kukaan joutuisi syömään turhia antibioottikuureja ja että flunssasta voisi parantua nopeasti.

Lue artikkeli
Uutinen
Sporttia parhaalla paikalla: lentisilta 22.11.

Sporttia parhaalla paikalla: lentisilta 22.11.

Tule nauttimaan after work -tapahtumasta ja sen jälkeen katsomaan Mestaruusliigan lentopalloa Kupittaan palloiluhalliin, kun Tuto Volley saa vastaansa Hurrikaani-Loimaan.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Elixia Trivium kutsuu liikkumaan

Elixia Trivium kutsuu liikkumaan

Kävimme tutustumassa Elixia Triviumin kuntokeskuksessa, jossa muutama vuosi sitten uusittuja tiloja esitteli Club Manager Jussi Ketola. 

Lue artikkeli
Uutinen