Hemsö sijoitti 50 miljoonaa euroa Turun Teknologiakiinteistöihin

Hemsö sijoitti 50 miljoonaa euroa Turun Teknologiakiinteistöihin

Teknologiakiinteistöt sai osakeannin myötä kaksi uutta omistajaa ja sen oma pääoma nousi 129 miljoonaan euroon. 

Ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö sijoitti 50 miljoonaa euroa Turun Teknologiakiinteistöihin. Sijoituksen myötä Hemsöstä tuli Teknologiakiinteistöjen toiseksi suurin omistaja 34,8 prosentin omistusosuudellaan. Suurimpana omistajana säilyy Turun kaupunki 35,4 prosentin omistusosuudellaan.

4.4. toteutetun osakeannin yhteydessä Turun ammattikorkeakoulun Teknologiakiinteistöille Kupittaan kampuksen uudisrakennusta varten myöntämät lainat vaihdettiin osakkeiksi ja Turun ammattikorkeakoulusta tuli Teknologiakiinteistöjen omistaja. Samalla myös yhtiön aiemmat omistajat vaihtoivat Teknologiakiinteistöille antamansa lainat omaksi pääomaksi.

Järjestelyn seurauksena Turun ammattikorkeakoulu omistaa Teknologiakiinteistöistä 12,53 prosenttia, Turun Seudun Osuuspankki 9,40 prosenttia, Eläkevakuutusyhtiö Veritas 4,18 prosenttia, Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet 2,57 prosenttia ja Åbo Akademin säätiö 1,15 prosenttia. Toteutetun annin jälkeen Teknologiakiinteistöjen oma pääoma on 129 miljoonaa euroa.

- Hemsön mukaantulon varmistuminen sekä Turun ammattikorkeakoulun omistus nostaa yhtiömme uskottavuutta sekä antaa samalla mahtavan mahdollisuuden vastata tulevaisuuden investointitarpeisiin. Yhtiön sähkömopon akku on nyt täynnä virtaa ja valmiina jopa keulimaan hieman moottoritiellä, naurahtaa Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Hemsölle yhteistyö muiden Teknologiakiinteistöjen omistajien sekä etenkin Turun kaupungin kanssa sopii hyvin, sillä yhtiö on Ruotsin johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Hemsö toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa ja sen omistamien kiinteistöjen yhteenlaskettu markkina-arvo noin 4,6 miljardia euroa. Yhtiön toiminnalle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön suurin omistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3, joka omistaa yhtiöstä 85 prosenttia.

-  Kasvava ja kehittyvä Turku on meille kiinnostava alue ja sen vuoksi lisäämme läsnäoloamme Turussa. Erityisesti Turun tiedepuiston alue on vahvassa myötätuulessa. Toivomme voivamme yhdessä muiden omistajien kanssa edelleen vahvistaa Turun ja yhtiön positiivista kehitystä, sanoo Hemsön Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen.

Myös Turun ammattikorkeakoulu on tyytyväinen järjestelyyn.

- Teknologiakiinteistöt on kiinnostava sijoituskohde. Alueen vetovoima ja sen ansiosta rakennusten käyttöaste on ennätyskorkealla. Turun ammattikorkeakoulun uuden kampuksen myötä tilanne näyttäisi vain paranevan tulevaisuudessa, toteaa Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila.

Lisätietoja:
Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt, puh. 040 685 0948
Jarkko Leinonen, Suomen maajohtaja, Hemsö, puh. 040 015 0841
Vesa Taatila, rehtori, Turun ammattikorkeakoulu, puh. 050 598 5761

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun tiedepuiston alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueiden kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on olla kannattava ja kasvollinen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen Suomen parhaan ympäristön toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Hemsö, Turun ammattikorkeakoulu, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet ja Stiftelsen för Åbo Akademi. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistamien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 131 000 m2 ja tilojen keskimääräinen käyttöaste 98 %.

Lue myös:
Hemsö sijoittaa 50 miljoonaa euroa Turun Teknologiakiinteistöihin
Mitä Hemsön mahdollinen sijoitus tarkoittaa Teknologiakiinteistöille?

Lue myös

Vuoden 2018 vuosikatsaus on julkaistu

Vuoden 2018 vuosikatsaus on julkaistu

Tällä kertaa Teknologiakiinteistöjen vuosikatsauksessa ääneen pääsivät yhtiön toiminnan takaa löytyvät ihmiset, jotka kertovat kaiken mitä vuonna 2018 tapahtui. Vuoteen mahtui muun muassa valtava määrä toimitilakyselyitä, Kampuksen rakentamista, osakeannin valmistelua sekä runsaasti erilaisia tapahtumia.

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöille uusi hallitus

Teknologiakiinteistöille uusi hallitus

Teknologiakiinteistöt valitsi 4.4. järjestetyssä yhtiökokouksessaan uuden hallituksen. Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat Hemsön Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen sekä Hemsön strategia- ja transaktiojohtaja Gustav Björkman. Hallitustyöskentelyn yhtiössä jättää Risto Korpela. Hallituksen vanhoina jäseninä jatkavat Christian Backholm, Tuomas Heikkinen,...

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöt tarjoaa asiakkailleen osallistumisen RunFestiin

Teknologiakiinteistöt tarjoaa asiakkailleen osallistumisen RunFestiin

Teknologiakiinteistöt tarjoaa jälleen tänä vuonna asiakkailleen osallistumisen liikuntatapahtuma RunFestiin, joka järjestetään Kupittaanpuistossa 13.6.

Lue artikkeli
Tapahtuma