Hemsöstä Turun Teknologiakiinteistöjen enemmistöomistaja

Hemsöstä Turun Teknologiakiinteistöjen enemmistöomistaja

Kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö jatkaa investointejaan Turkuun ja ostaa OP Turun Seudun Kiinteistöt Oy:n sekä Eschnerska Frilasarettet -säätiön osuudet Turun Teknologiakiinteistöt Oy:stä. OP Turun Seudun Kiinteistöt on omistanut 6,3 prosenttia ja Eschnerska Frilasarettet -säätiö 1,7 prosenttia yhtiöstä.

Kaupan jälkeen Hemsö omistaa 52,1 prosenttia Turun Teknologiakiinteistöistä. Muut omistajat ovat Turun kaupunki 38,4 prosentin osuudellaan ja Turun ammattikorkeakoulu 9,5 prosentin osuudellaan. Kauppa on ehdollinen ja edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen näkee Turun alueen tärkeänä kasvun veturina.

”Turku on voimakkaasti kehittyvä kaupunki ja yksi Suomen kolmesta keskeisestä kaupunkikeskuksesta. Kaupungilla on vahvat ja vakiintuneet toimialat, joille se on luonut erinomaiset toimintaedellytykset. Haluamme osaltamme tukea tätä myönteistä kehitystä ja vahvistaa strategista kumppanuuttamme Turun kaupungin kanssa”, Leinonen sanoo.

”Turun Teknologiakiinteistöt on ollut menestystarina, jolla on vastaisuudessakin merkittävä rooli Turun vetovoimaisuuden kehittämisessä”, Leinonen jatkaa.

Teknologiakiinteistöt jatkaa kehittämistä

Turun Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Petteri Rinne kertoo, että päätös luopua yhtiön osakkeista on hyvin tunteellinen.

”Olemme yksi Turun Teknologiakiinteistöjen perustajaosakkaista ja tunnen suurta ylpeyttä siitä, mitä yhtiö on saanut aikaan. Sen vaikutus Kupittaan alueen ja yleisemminkin Turun alueen elinvoimaisuuden parantamisessa on kiistaton. Yhtiöllä on edelleen suuria suunnitelmia toimintansa ja toimialueensa kehittämiseksi ja olen niistä iloinen. Hankkeet ovat kuitenkin niin suuria, että pankin mahdollisuudet olla niitä osaltaan pääomittamassa ovat rajalliset. Siksi luopuminen osakkeista on tässä tilanteessa kaikille osapuolille hyvä ratkaisu”, Rinne sanoo.

Myös Eschnerska Frilasarettet -säätiö on ollut alusta asti mukana rakentamassa yhtiötä. Toimitusjohtaja Henrik Karlsson pitää Hemsötä kehityksen luontevana jatkajana.

”Hemsö on Teknologiakiinteistöille erinomainen enemmistöomistaja, koska sillä on halua ja kykyä panostaa yhtiön tulevaisuuteen ja siten koko Turun talousalueen elinvoiman vahvistamiseen”, Karlsson sanoo. ”Yhtiön kasvu ja kehitys ovat vakaissa käsissä.”

Turun kaupungin kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen on tyytyväinen, että yhteistyö Hemsön kanssa jatkuu entistä tiiviimpänä.

”Hemsö on jo tehnyt merkittäviä investointeja Turkuun ja on sitoutunut kaupungin pitkäjänteiseen kehittämiseen. Olemme iloisia siitä, että Hemsö näkee Teknologiakiinteistöt tärkeänä toimijana alueella ja haluaa panostaa yhtiöön entisestään”, Heikkinen sanoo.

Fakta: Turun Teknologiakiinteistöt

  • Turun Teknologiakiinteistöt Oy on vuonna 2010 perustettu, Turun Tiedepuiston alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö.
  • Yhtiö omistaa noin 150 000 neliömetriä vuokrattavaa pinta-alaa Tiedepuiston ja Itäharjun alueella. Asiakkaita on yli 300, ja tilojen keskimääräinen käyttöaste on 98 prosenttia.
  • Suurimmat käynnissä olevat hankkeet ovat Tiedepuistoon rakennettava, 30 000 neliömetrin pysäköintilaitos ParkCity, vanhan elementtitehtaan saneeraaminen toimisto- ja tuotantorakennus IndustryCityksi sekä InfraCity II:n rakennuttaminen.
  • Yhtiön suurimmat vuokralaiset ovat Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Turun kaupunki, Turku Energia, Åbo Akademi, Biovian ja Verohallinto.
  • Kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö omistaa yhtiöstä 52,1 prosenttia, Turun kaupunki 38,4 prosenttia ja Turun ammattikorkeakoulu 9,5 prosenttia.

Lisätietoja:

Jarkko Leinonen, maajohtaja, Hemsö
p. 0400 150 841, jarkko.leinonen@hemso.se

Petteri Rinne, toimitusjohtaja, OP Turun Seutu
p. 010 256 9332, petteri.rinne@op.fi

Henrik Karlsson, toimitusjohtaja, Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet sr
p. 050 511 9496, henrik.karlsson@eschner.fi

Tuomas Heikkinen, kansliapäällikkö, Turun kaupunki
p. 050 559 0173, tuomas.heikkinen@turku.fi

Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt Oy
p. 040 685 0948, mikko.lehtinen@teknologiakiinteistot.fi

Lue myös

Rap-artisti DaddyShow inspiroitui taidetta täynnä olevasta parkkihallista

Rap-artisti DaddyShow inspiroitui taidetta täynnä olevasta parkkihallista

Teknologiakiinteistöjen parkkihallien elävöittämisprojektissa viihtyisämmäksi muuttuneet pysäköintilaitokset ovat innostaneet tuomaan myös muita taiteen muotoja urbaaniin ympäristöön.  BioCityn parkkihalli valikoitui lietolaisen rap-artisti DaddyShown juuri julkaistun kappaleen ”Vaa yks levy” musiikkivideon kuvauspaikaksi.

Lue artikkeli
Uutinen
Kesä Tiedepuistossa

Kesä Tiedepuistossa

Lomakausi on alkanut, ja vilkas Tiedepuistokin hiljenee hetkeksi. Aulapalvelut palvelevat koko kesän, osin puhelinpäivystyksellä. Myös ravintolat siirtyvät kesäaikatauluihin, mutta onneksi lounasta on tarjolla alueella läpi kesän.

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöt rakennuttaa uuden toimistorakennuksen

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa uuden toimistorakennuksen

Uusi rakennus jatkaa Itäharjun muutosta Turun Tiedepuistoksi.  

Lue artikkeli
Uutinen