Henri vie ViLLEä maailmalle

Henri vie ViLLEä maailmalle

Hei! Kuka olet ja mitä teet SparkUpissa ElectroCityssä?
Olen Henri Muurimaa ja olen Eduten Oy:n toimitusjohtaja. Eduten on tuore yritys, joka perustettiin vuodenvaihteessa. Toimimme tällä hetkellä SparkUpin tiloissa ElectroCityn toisessa kerroksessa.

Mitä Eduten tekee?
Eduten kansainvälistää ja kaupallistaa Turun yliopistolla alun perin kehitettyä oppimisjärjestelmää ViLLEä. Olen yksi yrityksen kuudesta perustajajäsenestä, joista neljällä on yliopistotausta. Yksi toinen minun lisäkseni on tullut muuta kautta. ViLLE on digitaalinen oppimisympäristö, johon opettajat ovat itse tehneet tehtäviä useisiin oppiaineisiin. Suomessa ViLLEssä on tehtäviä muun muassa matematiikassa, äidinkielessä ja vieraissa kielissä.

Miten löysit Edutenin?
Noin vuosi sitten tuttavani Mikko Laakso, Turun yliopiston oppimisanalytiikan keskuksen perustaja, otti yhteyttä ja kyseli kiinnostustani lähteä mukaan uuteen koulutusalan startupiin. Hän kollegoineen oli päättänyt lähteä viemään ViLLEä maailmalle, ja tarvitsi vielä business-osaamista tiimiin. Ensin kieltäydyin tarjouksesta, mutta lopulta pitkän miettimisen jälkeen päätin sittenkin tarttua mahdollisuuteen. Se oli täysin oikea päätös, sillä meillä Edutenissa on hyvä draivi päällä ja opin itsekin uutta koko ajan koulutusviennistä.

Kuinka laajalti se on jo käytössä kouluissa ja miten se toimii?
ViLLE on käytössä joka viidennessä suomalaisessa koulussa, ja sillä on yli 120 000 käyttäjää. Tarjoamme ViLLE-järjestelmää pilvipalveluna ja rakennamme kumppaniverkostoa, joka myy tukee ja kouluttaa opettajia ympäri maailman paikallisesti. Ensimmäisenä oppiaineista palvelussa on tarjolla matematiikan tehtäviä, muita tulee mukaan myöhemmin. Uusia asiakkuuksia alkaa syksyllä, ja neuvotteluja käydään parhaillaan isojen kansainvälisten toimijoiden kanssa. ViLLE on skaalautuva alusta, jonka käyttöönotto on helppoa, sillä se toimii selaimessa. Myös mobiilissa sen voi ladata.

Millainen tausta sinulla on?
Olen opiskellut tietojenkäsittelytieteitä ja valmistunut maisteriksi Turun yliopistosta. Ennen Edutenia työskentelin 15 vuotta toisessa startupissa, nykyään isossa yrityksessä Vaadinilla ja kuuluin myös yrityksen johtoryhmään.

Miten olette viihtyneet SparkUpilla?
Tosi hyvin! Tulimme tänne huhtikuussa. Sitä enne osallistuimme SparkUpin intensiiviseen kiihdytysohjelmaan BusinessUpiin, joka oli erittäinen hyödyllinen aloittavalle yritykselle. Se huipentui pitchauskilpailuun, jossa tulimme toiseksi ja näin saimme tilan käyttöömme muutamaksi kuukaudeksi. SparkUp ja koko tiedepuiston alue on meille hyödyllinen ympäristö, sillä täällä oleva laaja asiantuntijaverkosto takaa, että kaikkiin visaisiinkin kysymyksiin löytyy vastaus.

Onko sinulla suosikkipaikkaa tiedepuiston alueella?
Kupittaanpuisto on toimiva kokonaisuus, josta löytyy monenlaista puuhaa ja vietänkin siellä paljon aikaa lasten kanssa.

Auto, bussi vai pyörä?
Useimmiten auto. Tykkään kyllä pyöräillä, ja silloin tällöin pyöräilen myös työmatkat. Uudet Föli-fillarit ovat käteviä, olen jo useasti pyöräillyt niillä kaupungin sisäisesti. Mikä parasta, yksi asema on aivan tässä SparkUpin edustalla.

Miten vietät vapaa-aikaa?
Rennosti perheen kanssa. 8- ja 10-vuotiaiden poikien kanssa meillä on yhteinen harrastus, hekin ovat innostuneet pelaamaan tietokonepelejä.

Terveisesi lukijoille?
Lähetän kesäterveisiä kaikille, erityisesti startupeille: vaikka työ olisi kuinka innostavaa, muistakaa myös lomailla! Lepääminen on tärkeää.

Kiitos haastattelusta Henri ja menestystä Edutenille!

Lue myös:
Suppaileva pankinjohtaja
Tohtori City-Labin takana
Saara-Sofian mielestä parasta on arki
 

Lue myös

The other danish guy valloittaa maailmaa Itäharjulta

The other danish guy valloittaa maailmaa Itäharjulta

Mitä voi seurata työmatkasta, hiertävistä alushousuista ja newyorkilaisesta yksityisklubista? Esimerkiksi alusvaatebrändi the other danish guy.

Lue artikkeli
Uutinen
Werstas laajenee DataCityyn

Werstas laajenee DataCityyn

Yhteisöllinen työtila Werstas laajenee syksyllä DataCityyn. DataCityn neljänteen kerrokseen tulevan Werstaan saneeraus alkoi maanantaina 11.6. ja se valmistuu syyskuussa. Rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lundén.

Lue artikkeli
Uutinen
Sanna vaihtoi matkailualan yrittäjyyteen

Sanna vaihtoi matkailualan yrittäjyyteen

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Sanna Rastas ja työskentelen täällä oman yrityksen töissä, minulla on mobiilijäsenyys Werstaaseen. Yritykseni Italian Team Installation Oy tekee laivasisustuksia ja siihen liittyviä asennuksia alihankintana. Minä hoidan hallinto- ja talousasiat. Laivabisnes on kansainvälistä ja niin ovat meidän projektitkin: olemme...

Lue artikkeli
Blogi