Turku Energian uusi pääkonttori on lähes valmis – katso kuvat

Turku Energian uusi pääkonttori on lähes valmis – katso kuvat

Kävimme katsomassa miltä Turku Energialle rakennutettavan InfraCityn työmaalla tällä hetkellä näyttää, kun rakennuksen valmistumiseen on enää reilut kolme kuukautta aikaa. Minkälaisia ratkaisuja InfraCityyn on tulossa ja mikä tekee siitä erityislaatuisen toimistorakennuksen?

Helsinginkatua Kupittaan suuntaan ajettaessa ei voi olla huomaamatta Itäharjun teollisuusalueella komeilevaa uutta toimistorakennusta ja sen lasista julkisivua. Julkisivu kuuluu InfraCitylle, jota Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Turku Energian käyttöön.


InfraCityn julkisivut ovat kohokuvioitua betonia ja lasia.

Nelikerroksisen rakennuksen on suunnitellut Sigge Arkkitehdit ja sen rakentamisesta vastaa Rakennustoimisto Lundén. Se on ensimmäinen Itäharjulle toteutettava toimistotalo vuosikymmeniin ja toimii keihäänkärkihankkeena kaupunginosan matkalla teollisuusalueesta toimisto- ja asuinalueeksi.


Nelikerroksisen rakennuksen katutasoon tulee ravintola ja kokoustiloja.

InfraCityn lyhyet julkisivut ovat kokonaan lasia ja pitkät julkisivut ovat kohokuvioituja betonielementtejä. Kolmiulotteinen muottiin valettu betoni muodostaa voimakkaan 3D-efektin, joka saa julkisivun näyttämään erilaiselta eri vuorokaudenaikoina. Elementtien väri taas on saatu aikaan lisäämällä runkoaineeseen titaanioksidia, joka tekee betonista normaalia vaaleampaa.

– ­Halusimme InfraCityyn näyttävät julkisivut, koska kyseessä on ensimmäinen merkittävä kohde Itäharjun uudistuvalla teollisuusalueella. Suuret lasipinnat tuovat tiloihin runsaasti luonnonvaloa ja mahdollistavat huikeat näkymät ulos. Pitkien julkisivujen struktuuri taas tekee pinnasta kiinnostavan ja elävän, kertoo InfraCityn rakennuttamisesta Teknologiakiinteistöissä vastaava projektipäällikkö Miika Tuominen.


Valo tulvii InfraCityyn sisälle niin rakennuksen sivuilta kuin päädyistäkin. 

InfraCityn sisällä suurten lasipintojen vaikutuksen todella huomaa: tilat kylpevät luonnonvalossa ja maisema avautuu yläkerroksista pitkälle yli Helsinginkadun ja Itäharjun. Valoa tuo myös rakennuksen pitkillä sivuilla olevat lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat.


Lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista avautuu maisema pitkälle yli Helsinginkadun.

Jokaisessa kerroksessa on avokeittiö taukoja ja kohtaamisia varten. Vaikka kerrokset ovat lähes kokonaan avonaista yhtä tilaa, huomaa tiloissa liikkuessa yhden aivan erityisen piirteen, nimittäin äänimaailman.

– Täällä on todella panostettu akustiikkaan. Tilasuunnittelussa on ollut tiiviisti mukana akustikko ja huonetilojen akustiset ominaisuudet simuloitiin suunnitteluvaiheessa, jotta lopputuloksesta voitiin olla varmoja. Lisäksi tilojen pintamateriaalit kuten absorvoivat akustiikkapaneelit ja käyttäjän irtokalusteet on valittu huolella, Tuominen sanoo.


Kerroksissa sijaitsevat keittiöt on suunniteltu edistämään kohtaamisia.

Myöskään ilmastoinnin hurinaa ei tiloissa kuulu, sillä rakentamisessa noudatetaan paitsi ympäristösertifikaatti Leedin korkeimman platinum -tason kriteereitä, myös S1-sisäilmaluokkaa, joka rajoittaa muun muassa ilmastoinnille hyväksyttävää äänentasoa.

– Sisäilmastoluokassa S1 sisäilman laatu on erittäin hyvä eikä tiloissa ole havaittavia hajuja. Tilojen lämpötilaolot ovat viihtyisät: vetoa tai ylilämpenemistä ei esiinny ja tilan käyttäjä pystyy yksilöllisesti hallitsemaan lämpöoloja. S1-sisäilmastoluokka saavutetaan InfraCityssä mm. käyttämällä vähäpäästöisiä materiaaleja ja esimerkiksi irtokalusteet tuuletetaan ennen kuin ne tuodaan tiloihin sisään. Työpisteiden viihtyisyyttä täydentää tilakohtaisesti säädettävissä oleva valaistus, Tuominen selventää.


Katsomona toimiva sisäportaikko yhdistää toisiinsa InfraCityn 2. ja 3. kerroksen.

InfraCityn toisen ja kolmannen kerroksen välille on rakennettu sisäportaat, jotka paitsi yhdistävät avarat tilat toisiinsa, toimivat myös kohtaamispaikkana ja katsomona. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen puolestaan valmistuu tilat lounasravintolalle ja aulalle, joiden lisäksi kerrokseen tulee kokoustiloja.

– Katutasosta tulee todella valoisa ja korkea tila. Tällä hetkellä siellä on käynnissä kiintokalusteiden asennus, jonka jälkeen edessä häämöttää viimeistely ja loppusiivous.
On ollut hienoa olla mukana hankkeessa, joka käynnistää Itäharjun muutosprosessin. Seuraava askeleemme on toteuttaa rakennukselle pari, InfraCity II. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, kuinka alueen imago näiden ja muiden uudisrakennusten myötä muuttuu, Tuominen päättää.


InfraCityn katutasoon tulee avara ja valoisa lounasravintola.

Haluatko nähdä tarkemmin, miltä InfraCityn sisällä näyttää? Teemme työmaalta livelähetyksen Facebookissa perjantaina 1.10. klo 10.30 alkaen. Oppaanamme kierroksella toimii Teknologiakiinteistöjen projektipäällikkö Miika Tuominen.

Lue myös:

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Turku Energialle uuden pääkonttorin
LinkCity – Unelmien työympäristö
Näin rakennettiin EduCity – katso huikea time lapse -video

Lue myös

Seuraa ParkCityn rakentumista

Seuraa ParkCityn rakentumista

Kupittaan rautatieaseman viereen rakennettavan pysäköintilaitoksen rakentamista on nyt mahdollista seurata suorana netissä. Työmaata kuvaamaan on asennettu videokamera, joka lähettää kuvaa työmaasta ympäri vuorokauden koko hankkeen ajan.

Lue artikkeli
Uutinen
Anni ja Hanne aloittivat Teknologiakiinteistöjen aulapalveluissa

Anni ja Hanne aloittivat Teknologiakiinteistöjen aulapalveluissa

Aulapalvelut ovat toimineet pandemian aikana keskitetysti Teknologiakiinteistöjen toimistolta ja BioCityn aulapalvelupisteestä käsin. Syyskuusta alkaen kaikki aulapalvelupisteet ovat auki kuten ennenkin, arkisin klo 8–16.

Lue artikkeli
Uutinen
 Mauno ElectroCity avautuu maanantaina 13.9.

Mauno ElectroCity avautuu maanantaina 13.9.

Tiskin takaa löytyy maanantaista alkaen niin tuttuja kuin uusiakin kasvoja.

Lue artikkeli
Uutinen