Osallistu jätehuollon ideakilpailuun

Osallistu jätehuollon ideakilpailuun

Oletko keksinyt idean, kuinka oikean kierrätyslaatikon voisi löytää helpommin? Onko sinulla ajatuksia siitä, kuinka parantaa kierrätystä? Saatamme etsiä juuri sinun ideaasi. Tule mukaan kehittämään tulevaisuuden jätehuoltoa! 

Turun Teknologiakiinteistöt järjestää kaikille avoimen ideakilpailun, jolla etsitään uusia käyttäjälähtöisiä tapoja toteuttaa jätehuoltoa.

Uusilla ratkaisuilla halutaan edistää vastuullista ja kestävää arjen toimivuutta sekä kiihdyttää kiertotalouden kehitystä. Lisäksi pyrkimyksenä on toimia Turun kaupungin hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamiseksi. Kilpailun ideoita otetaan huomioon myöhemmin järjestettävässä jätehuollon kilpailutuksessa. Mahdollisesta idean hyödyntämisestä sovitaan erikseen idean jättäneen tahon kanssa.

Pohjatiedot
Teknologiakiinteistöjen rakennuksissa kerätään tällä hetkellä seuraavat jakeet:

 • energiajäte
 • polttokelpoinen jäte
 • paperi
 • pahvi
 • lasi
 • metalli
 • muovi
 • biojäte
 • SER
 • loisteputket
 • akut ja paristot.

Teknologiakiinteistöjen tavoitteena on sataprosenttinen kierrätysaste ja etsimme jatkuvasti ratkaisuja ja innovaatioita kierrätettävän jätteen koko elinkaaren matkalta toimistotilan kierrätysastiasta aina jätteen loppukäsittelyyn asti. Rakennusten jätehuoneet ja -tilat ovat pieniä, josta johtuen tarvitaan tehokkaita säilytysmenetelmiä, astioita sekä ketterää kuljetuskalustoa.

Idea voi olla uusi tapa, käytäntö, tai ohjeistus; uusi jätteiden säilytykseen tai jätekeräysastiaan liittyvä ratkaisu; uusi logistinen ratkaisu tai mikä tahansa muu jätteisiin ja niiden tehokkaaseen ja vastuulliseen kierrättämiseen liittyvä idea.

Kuka voi osallistua?
Kilpailuun voivat osallistua kaikki jätehuollon suunnittelusta kiinnostuneet ihmiset ja yritykset – kuten käyttäjät, opiskelijat, startupit, palvelumuotoilijat ja jätehuoltoyritykset.

Kilpailun aikataulu
Kilpailuaika on 23.3.-25.4.2021, ja kilpailun voittajat valitaan 20.6.2021 mennessä. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti valinnan jälkeen.

Kuinka osallistua?
Kilpailuun osallistutaan ilmoittautumislomakkeella, johon kuvaillaan tiiviisti oma idea. Lomakkeeseen voi myös liittää ideaa ilmentävää muuta materiaalia.

Palkinnot
Parhaan idean palkitsemme 2000 euron rahapalkinnolla. Kaikki sovellettavaksi valitut ideat palkitaan tapauskohtaisesti.  

Järjestäjän vastuu
Kilpailun järjestäjä ei vastaa missään muodossa välillisistä tai välittömistä vahingoista, jotka voivat aiheutua kilpailuun osallistumisesta. Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden keskeyttää tai päättää kilpailu milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta ja syitä mainitsematta. Kilpailun järjestäjä käyttää tätä mahdollisuutta erityisesti, jos kilpailua ei voida toteuttaa asianmukaisesti säännöissä mainitulla tavalla. Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muuttaa osallistumisehtoja milloin tahansa ja ilman ennakkoilmoitusta tai erillistä tiedonantoa, jos oikeudelliset tai todelliset syyt näin vaativat.

Henkilötietojen käsittely
Kilpailuun osallistumisen yhteydessä annettuja henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti. Kilpailun järjestäjä ei säästä eikä käytä henkilötietoja muuhun kuin kilpailun tarkoituksen toteuttamiseen.

Oikeudet kilpailun puitteissa toimitettuun materiaaliin
Osallistumalla kilpailuun osallistuja vakuuttaa, että hän on luonut kilpailuun toimittamansa materiaalin itse. Osallistuja vakuuttaa ja vastaa, että kilpailumateriaali tai sen hyödyntäminen ei loukkaa lakia, hyvää tapaa, kolmansien osapuolien oikeuksia, tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet mukaan lukien, kunniaa, yksityisyyttä taikka liikesalaisuutta tai ole muulla tavalla näiden sääntöjen vastaista.

Ideoiden käyttöönotto
Kilpailun voittavan idean tai ideoiden käyttöön ottamisesta ja soveltamisesta sovitaan kilpailuun osallistuneiden kanssa erikseen. Lähtökohtaisesti kilpailussa luovutetaan ideoiden käyttö- ja soveltamisoikeus kilpailun järjestäjälle kuitenkin niin, että myös ideoiden esittäjillä säilyy oikeudet niihin edelleen.

Yhteystiedot
Lisätietoja antaa Turun Teknologiakiinteistöjen riskienhallinta- ja vastuullisuuspäällikkö Erkki Oikarinen 26.3. ja 9.4., puh. 040 736 1344, etunimi.sukunimi@teknologiakiinteistot.fi.

Kilpailun järjestää Turun Teknologiakiinteistöt yhdessä Turku Science Park Oy:n 6Aika KIEPPI-hankkeen kanssa. KIEPPI-hankkeessa kehitetään kestäviä kierto- ja jakamistaloutta toteuttavia kaupunginosia Turussa, Espoossa ja Tampereella.

Lue myös

Teknologiakiinteistöt mukana Earth Hour -tapahtumassa

Teknologiakiinteistöt mukana Earth Hour -tapahtumassa

Turun Teknologiakiinteistöt osallistuu Earth Houriin tänäkin vuonna.

Lue artikkeli
Uutinen
Kohti helppoa, intuitiivista ja kestävää jätehuoltoa

Kohti helppoa, intuitiivista ja kestävää jätehuoltoa

Minkälaista on hyvä jätehuolto ja kuinka sitä kehitetään, pohtii Aino Ukkola blogissaan.

Lue artikkeli
Blogi
Teknologiakiinteistöt teki koronavuodesta huolimatta hyvän tuloksen

Teknologiakiinteistöt teki koronavuodesta huolimatta hyvän tuloksen

Vaikka koronapandemia ajoi vuonna 2020 maailmantalouden taantumaan ja hiljensi kiinteistökaupan, jäi sen vaikutus Teknologiakiinteistöjen toimintaan verrattain vähäiseksi. Yhtiö investoi vuoden aikana 34 miljoonaa euroa, ja sen liikevaihto kasvoi 28,9 miljoonaan euroon.

Lue artikkeli
Uutinen