Kielen ja kulttuurin kouluttaja

Kielen ja kulttuurin kouluttaja

Hei! Kuka olet ja millä asioilla olet täällä PharmaCityssä?
Olen Jayde Friman. Olen täällä töissä, yrityksellämme on huone täällä PharmaCityn 2. kerroksen Werstaassa. Omistan kielikoulutusyritys Coaching Languagen yhdessä yhtiökumppanini Justin Palframanin kanssa. Olemme olleet viime lokakuusta lähtien Werstaassa. Aiemmin työskentelimme kotitoimistoistamme käsin, mutta syksyllä erillinen toimisto alkoi tuntua hyvältä ajatukselta. Halusimme rennon, kodinomaisen toimiston, ja Werstaan coworking-tilat vastasivat hyvin tätä tarkoitusta.

Millaisia koulutuksia ja kielenopetusta yritys tarjoaa?
Pidämme paljon intensiivikoulutuksia, joissa keskitytään esimerkiksi ammattialojen erikoissanastoon. Pidämme myös ns. business boost -tehopäiviä, joihin on koottu tiivis paketti kieliasiaa asiakkaan toiveiden mukaan. Usein yritykset haluavat henkilöstölleen pidemmän kielikurssiin, johon voi kuulua esimerkiksi 20 kertaa 90 minuutin kurssi, jolloin opetusta on kerran viikossa. Valmennamme ihmisiä esiintymään ja neuvottelemaan, e-kirjoittamiseen ja small talkiin. Kielenopetus on paljon muutakin kuin ääneen puhuttua kieltä: oleellista kielen käytössä ovat myös ilmeet, eleet, ja vastavuoroisuus kommunikaatiossa. Olemme saaneet palautetta, että ihmiset todella odottavat tuntejamme ja haluavat oppia lisää. Onpa sanottu myös, että tuntimme on viikon kohokohta!

Millainen tausta sinulla on?
Olen ollut Suomessa jo 19 vuotta. Olen kotoisin Uudesta-Seelannista. Lapsena unelmani oli työskennellä Lemmenlaivassa, jota katsoin aina tv:stä. Unelma kävi toteen 19-vuotiaana, jolloin lensin Englantiin laivan työhaastatteluun, joka meni hyvin, ja pääsin töihin Princess Cruises-varustamon oikealle Lemmenlaivalle. Työskentelin laivalla kolme vuotta siten, että töitä oli kuusi kuukautta ja vapaata kaksi kuukautta. Vuonna 1996 työskentelin suomalaisella laivalla. Siellä tapasin tulevan mieheni, ja lopulta päätin muuttaa kokonaan Suomeen. Nyt asumme Turun seudulla, ja perheeseeni kuuluu luotsina työskentelevän miehen lisäksi 13-vuotias tytär ja koira.

Milloin Coaching Language perustettiin?
Koko Suomessa oloaikani olen opettanut englantia. Olen ollut pitkään yrittäjänä, kunnes kaksi vuotta sitten perustimme Coaching Language -yrityksen yhdessä Justin Palframanin kanssa. Olemme tunteneet toisemme jo 13 vuotta, olemme ystäviä sekä töissä että vapaa-ajalla, ja perheemme viettävät aikaa yhdessä. Koska olimme olleet alalla jo pitkään, meillä oli molemmilla jo omia asiakkaita. Tyytyväiset asiakkaat ovat parasta mainosta, he suosittelevat mielellään hyvää opetusta ja palvelua omille tutuilleen. Myös verkkosivujen kautta on tullut yhteydenottoja, mutta toimivat verkostot ovat olleet avainasemassa markkinoinnissa.

Missä kielissä teiltä voi saada opetusta?
Minä ja Justin opetamme ainoastaan englantia, sillä sitä kysytään ylivoimaisesti eniten. Yhteistyökumppaniemme kautta voimme tarjota opetusta myös suomen, ruotsin, venäjän, viron, ranskan, saksan, espanjan ja kiinan kielissä. Kielivalikoima on todella laaja, ja olemme siitä ylpeitä.

Millaisia koulutuksia tarjoatte?
Annamme opetusta ja järjestämme kielikoulutuksia ryhmille, pareittain ja myös yksityisesti. Keskitymme yrityksiin ja liike-elämään kielikoulutuksiin. Suomalaisten kielioppi ja sanasto on tosi hyvällä tasolla, mutta taidossa käyttää kieltä rohkeasti on vielä opeteltavaa. Tässä erotumme muista kielenopettajista, sillä korostamme vahvasti myös sanatonta viestintää ja sosiaalista kielenkäyttöä. Minä olen Uudesta-Seelannista ja Justin Etelä-Afrikasta, joten tulemme erilaisista taustoista ja kulttuureista. Tämäkin on rikkaus, kun oppii huomaamaan miten toinen toimii tietyissä tilanteissa.

Työ on liikkuvaa, sillä asiakkaita meillä on Turun seudun lisäksi Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Kouvolassa asti. Voisikin sanoa, että minulle tämä työ on elämäntapa. Erilaiset asiakkaat tuovat mielekästä vaihtelua työpäiviin. Opetus on pitkälti myös luottamuksen rakentamista, sillä siinä oppii tuntemaan ihmisiä ja lukemaan heitä.

Miten usein käyt Uudessa-Seelannissa?
Olin juuri siellä lomalla ja joulun vietossa. Vietin kuukauden Uudessa-Seelannissa ja Australiassa perheen ja ystävien kanssa. Matkustimme jonkin verran Australiassa, ja kävimme eläintarhassa, vesipuistossa ja joka päivä uimassa. Siellä oli täydellinen kesäsää! Suomessa pidän eniten neljästä vuodenajasta, Uudessa-Seelannissa ne vain tavallaan sulautuvat toisiinsa, kun ei ole selkeitä rajoja.

Entä minne veisit Turun seudulle vierailulle tulevan uusi-seelantilaisen?
Kun perhettä tulee kylään Uudesta-Seelannista, vietämme aikaa mökillä ja saaristossa veneillen. Högsårassa sijaitseva Farmors café on ehdoton suosikkini! Turussa on paljon nähtävää: linna, jokiranta, Ruissalo… Ravintoloista Tintå on ihana. Rakastan myös Helsinkiä, mutta Suomenlinna on vielä kokematta. Sinne haluaisin mennä seuraavaksi.

Auto, pyörä, omat jalat?
Auto ehdottomasti, se on tässä työssä välttämättömyys. Lyhyitä matkoja kuljen mielelläni kävellen.

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Menemme käymään talviasuttavalla mökillämme ja tapaamme myös ystäviä. Odotan mukavaa ja rentoa viikonloppua.

Terveisesi lukijoille?
Kannustaisin rohkeasti kokeilemaan englannin tai jonkin muun kielen valmennusta! Lyhytkin kurssi inspiroi ja motivoi vieraan kielen käytössä.

Hyvää viikonloppua Jayde ja kiitos haastattelusta!

Lue myös

Bill vaihtaa kiinteistöt it-maailmaan

Bill vaihtaa kiinteistöt it-maailmaan

Tämän viikon vastaantulija tavattiin Teknologiakiinteistöjen toimistolla, jonne hän oli tullut yhtiön hallituksen kokoukseen.

Lue artikkeli
Blogi
Minulla ei ole sukkahousut liian kireällä

Minulla ei ole sukkahousut liian kireällä

Feminismi, kommunismi tai ylipäätään lokeroinnit erityyppisiin ismeihin aiheuttavat useimmissa ihmisissä voimakkaita tunteita ja ennakkoluuloja. Kun minulle ehdotettiin blogin kirjoittamista feminismistä, oli ensireaktioni negatiivinen ja jopa kauhistunut. Herranen aika, mitä minusta ajatellaan! Minulla ei ole sukkahousut liian kireällä eikä nutturani vedä...

Lue artikkeli
Blogi
Tervetuloa laskiaistapahtumaan 14.2.

Tervetuloa laskiaistapahtumaan 14.2.

Tervetuloa Turun Teknologiakiinteistöjen järjestämään laskiaistapahtumaan keskiviikkona 14.2. klo 11.00 - 13.00 Kupittaan luistelumadolle! Vietä raikas lounastauko luistellen ja ulkoillen hyvässä seurassa Kupittaanpuistossa. Luistelumadon lähettyvillä on tarjolla on Ravintola Maunon hernekeittoa sekä laskiaispullia, joita on saatavilla koko tapahtuman ajan....

Lue artikkeli
Tapahtuma