Sohvaperunoiden Juhani, yhteiskuvien nallekarhu

Sohvaperunoiden Juhani, yhteiskuvien nallekarhu

Tämän viikon vastaantulija tavattiin BioCityssä, jossa hän oli läpikulkumatkalla.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Juhani Koskinen, Viestintäliiga-nimisen yrityksen osakas ja yksi perustajista. Olen täällä tiedepuistossa, koska olin käymässä DataCityssä edellisen työpaikkani Whitestonen toimistolla.

Mikä on Viestintäliiga?
Viestintäliiga on viestintätoimisto, joka keskittyy ensisijaisesti sisältöihin. Teemme tekstisisältöjä, kuvia ja videoita lähinnä sosiaalisen median kärjellä. Teemme myös paljon mainontaa Facebookiin ja Instagramiin sekä koulutuksia liittyen sosiaaliseen mediaan. Pyrimme aina löytämään asiakasyrityksistämme sellaisia asioita, joilla ne pystyvät erottautumaan muista viestinnän viidakossa, jossa tietoa tulvii joka puolelta.

Voisitko antaa jonkun vinkin, kuinka yritys voi tehdä viestintää, jolla erottuu muista?
Kannattaa lähteä liikkeelle ihmisistä, jotka yrityksessä työskentelevät. Heillä on aina omat tarinansa ja tuomalla heitä esiin, on jokaisen yrityksen mahdollista erottautua. Joskus erottuva asia voi löytyä esimerkiksi henkilön harrastuksista, kuten kävi eräälle projektimyyjänä työskentelevälle asiakkaallemme, joka harrastaa erilaisia hurjia juttuja koskimelonnasta laskuvarjohyppyyn. Niistä saa kiinnostavaa kontrastia yrityksen viestintään.

Minkälainen tausta sinulla on?
Olen valmistunut vuonna 2013 toimittajaksi Turun ammattikorkeakoulusta journalismin koulutusohjelmasta. Tein valmistumiseni jälkeen jonkin verran lehti- ja radiotoimittajan töitä, mutta koin, etteivät ne olleet ihan minun juttuni ja siirryin Whitestonelle copywriteriksi. Vuonna 2016 perustimme Viestintäliigan ja siitä asti olen ollut siellä töissä.

Minkälaista yrittäjyys on ollut?
Todella palkitsevaa. Onhan se työlästä ja osittain raskastakin, mutta ennen kaikkea monipuolista ja palkitsevaa. Kun toimii yrittäjänä muutaman samanhenkisen kaverin kanssa, saa aika paljon itse päättää mitä tehdään, miten tehdään ja minkälaisia juttuja tehdään. Kyllä tässä plussan puolella yrittäjyyspäätöksen suhteen ollaan.

Olet myös tunnettu Sohvaperunat-televisio-ohjelmasta, näkyykö ohjelman tuoma julkisuus arjessasi?
Kadulla ja baaritiskillä aina joskus tunnistetaan. Juuri eilen ollessamme Oskun [myös Sohvaperunoista] kanssa junassa, halusi eräs mies ottaa kanssamme kuvan vaimolleen. Ikinähän näitä kuvia ei oteta itselle, vaan vaimolle, tyttöystävälle tai äidille [naurua].

Oletteko Oskun kanssa mukana Sohvaperunoissa seuraavallakin kaudella?
Sitä ei tiedä vielä. Edellinen kausi loppui juuri ja viimeistään kesän lopulla taas selviää, jatkuuko ohjelma ja olemmeko mukana ohjelmassa myös ensi kaudella. Ohjelmaa on ollut hauskaa tehdä, sillä Sohvaperunat on todellinen hyvän mielen ohjelma. Olemme myös saaneet monia asiakkuuksia Sohvaperunoiden tuoman julkisuuden avulla, eli siitä on ollut hyötyä myös Viestintäliigan kannalta.

Kirjoitat myös puutaloasunnon remontointia käsittelevää Pako Portsaan -blogia. Kuinka pako edistyy?
Hyvin! Nyt on deadlinekin alkanut kirkastua ja ehkäpä kesäkuussa minun pitäisi päästä muuttamaan Portsaan. En ole nyt vähään aikaan päivittänyt blogia, joten seuraavalla kerralla muutos edelliseen postaukseen on mahdollisesti todella suuri.

Parasta juuri nyt?
Tällä viikolla tuli jalkapallon MM-kisojen tarravihko R-kioskeihin! Siellä on jokaisen joukkueen pelaajat tarroina, joita sitten liimaillaan vihkoon. Käyn joka päivä ostamassa tarroja ja jännitän mitä pelaajia tulee pakasta. Se on meidän kaveriporukan yhteinen hauska juttu, kun yli kolmekymppiset äijät keräilevät tarroja.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Asun Humalistonkadulla, remontoin asuntoa Portsaan ja käyn töissä jokirannassa, joten kävelen yleensä paikasta toiseen. Nyt kevään tullen aion kuitenkin kunnostaa Joponi ja nythän tulevat myös Föli-fillarit eli föllärit, joiden markkinointikasvoinakin olemme Oskun kanssa.

Lempipaikkasi Turun tiedepuistossa?
Minulla on täällä monta suosikkipaikkaa: Mauno, Circuksen ja Triviumin saunatilat, VG Wok…

Terveisesi muille täällä liikkuville ihmisille?
Käyttäkää uusia Föli-fillareita ja muistakaa kysyä kaverilta, miten menee!

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Perjantaina pelataan Mestiksen finaali, jota olemme menossa katsomaan isolla kaveriporukalla Marli Areenalle. Luvassa on huikea ilta, jonka toivottavasti kruunaa TUTOn voitto!

Kiitos haastattelusta Juhani ja antoisaa Mestiksen finaalia!

Lue myös:
Hanna on Suomen kiinteistömarkkinoiden ruhtinatar
Mies suoraan virtuaalitodellisuudesta
Sanna tuo pelillisyyttä mainontaan

Lue myös

Viihtyisiä toimistoja, tehokkaita työtiloja

Viihtyisiä toimistoja, tehokkaita työtiloja

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä PharmaCityssä? Olen Tiina Lindgren Isku Interior Oy:stä. Olen täällä töissä: PharmaCityn katutasoon on avattu Iskun toinen Turun myymälä ja showroom. Turun isompi Isku on edelleen Satakunnantiellä, ja täällä tiedepuistossa PharmaCityssä olemme olleet vuodenvaihteesta lähtien.

Lue artikkeli
Blogi
Turun ammattikorkeakoulun uuden kampuksen peruskivi muurattiin

Turun ammattikorkeakoulun uuden kampuksen peruskivi muurattiin

Turun ammattikorkeakoulun uuden kampusrakennuksen peruskivi muurattiin perinteikkäin menoin 18.4. kampuksen työmaalla Joukahaisenkadulla.

Lue artikkeli
Uutinen
 Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa tarkasteltiin tiedepuiston liikennesuunnittelua

Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa tarkasteltiin tiedepuiston liikennesuunnittelua

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma pidettiin vierailukeskus Joen cave-teatterissa 11.4. Tapahtuman aiheena oli Turun tiedepuiston liikennesuunnittelu, joka kiinnostikin yli sataa osallistujaa. Liikennesuunnittelua pohdittiin kaikkien kulkumuotojen, niin jalankulun, pyöräilyn, autoilun kuin joukkoliikenteenkin näkökulmasta. Liikennesuunnitteluinsinööri Maija...

Lue artikkeli
Uutinen