Juuso luovii kiinteistöalan verkostoissa

Juuso luovii kiinteistöalan verkostoissa

Kuka olet ja millä asioilla liikut täällä BioCityssä?
Olen Juuso Kallio ja olen täällä kokouksessa työasioissa. Työskentelen Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen toiminnanjohtajana, oma toimistomme sijaitsee keskustassa. Käyn muutaman kerran kuukaudessa täällä tiedepuiston alueella ja asun lähellä, joten olen saanut seurata alueen kehitystä jo useamman vuoden ajan.

Mikä on Kiinteistöliitto?
Se on kiinteistönomistajien oma etujärjestö. Kiinteistöliiton jäseninä on taloyhtiöitä, kiinteistöyhtiöitä, vuokrataloyhtiöitä ja vastaavia organisaatioita. Jäsenpalvelumme painottuvat asunto-osakeyhtiöille, joita jäsenistämme on yli 90%. Tarjoamme asiantuntijapalveluita asunto-osakeyhtiöiden hallitusten jäsenille ja isännöitsijöille. Palvelut ulottuvat lakineuvonnasta talous- ja veroneuvontaan sekä tekniseen neuvontaan ja korjausneuvontaan asti. Järjestämme koulutustilaisuuksia jäsenyhtiöiden hallitusten jäsenille ja alan ammattilaisille. Keräämme tilastotietoa asumisen ja kiinteistön ylläpidon kustannuksista, sekä teemme myös edunvalvontatyötä.

Miksi sen jäsenyys kannattaa?
Kiinteistöliiton käytetyin palvelu on lakineuvonta, ja se onkin monen asunto-osakeyhtiön tuki ja turva, kun tarvitaan ratkaisua johonkin ongelmaan. Moni myös liittyy siinä vaiheessa jäseneksi, kun tarvitaan asiantuntijan palveluita, tai silloin, kun halutaan osallistua koulutustilaisuuksiin.

Mitä omaan työhösi kuuluu?
Toiminnanjohtajan työhöni kuuluu yhdistyksen hallinto ja toimiston johtaminen, viestintä ja tiedottaminen, edunvalvonta eli yhdistyksen edustaminen eri työryhmissä esimerkiksi ammattikorkeakoulun rakentamisen neuvottelukunnassa. Kiinteistöliitto toimii viestinviejänä asunto-osakeyhtiöistä neuvottelukuntiin, kuntaan ja keskusliittoon. Voisikin sanoa, että työni on verkostojen johtamista. 

Miten olet päätynyt töihin kiinteistöalalle?
Kiinnostus kiinteistöihin alkoi ollessani oman pienen taloyhtiön isännöitsijänä, ja sitä kautta olen päässyt syventämään kiinteistöosaamistani. Kiinteistöliittoon päädyin nelisen vuotta sitten, kun toiminnanjohtajan paikka oli avoinna ja minut valittiin tehtävään. Sittemmin olen suorittanut isännöitsijän tutkinnon, ja parhaillaan käyn PGP-kiinteistöliiketoiminnan johtamiskoulutusta, jossa syvennytään enemmän rakennuksen syntymisen taustatekijöihin ja kiinteistökehitykseen. Koulutukseltani olen markkinoinnin tradenomi. Kiinteistöliiton pitääkin pysyä kehityksessä ja ajankohtaisissa asioissa ajan hermolla. Näin voimme tiedottaa uudistuksista myös asiakkaille. Ensi vuonna onkin tulossa iso uudistus: asunto-osakeyhtiörekisteri muuttuu sähköiseksi.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Käytän kaikkia! Kotoa Vasaramäestä töihin keskustaan kuluu sama aika bussilla, pyörällä tai autolla. Pyöräilen aina kun mahdollista. Joskus täytyy silti käyttää autoa, jos työpäivän aikana on menoa paikasta toiseen.

Jos mitä saisin päättää, niin… Tunnin junan rakentaminen aloitettaisiin ensi vaalikaudella.

Lempipaikkasi tiedepuiston alueella?
Kupittaanpuisto kokonaisuudessaan on hieno paikka. Toinen lempipaikka on ammattikorkeakoulun kampuskokonaisuus, ja odotan uudisrakennuksen valmistumista. Korkeakoulujen merkitys ja synergia koko alueen toimijoiden kanssa tulee lisääntymään vielä entisestään, mikä on erinomaista.

Parasta juuri nyt?
Viikonloppuna lähdemme risteilylle koko perhe. Lapsille on luvassa mukavaa ohjelmaa ja aikuisillekin pieni irtiotto arkeen.

Kiitos haastattelusta Juuso ja mukavaa risteilyä koko perheelle!

 

Lue myös

Turun tiedepuistoon taidetta lähes miljoonalla eurolla

Turun tiedepuistoon taidetta lähes miljoonalla eurolla

Turun tiedepuiston alueelle tulee seuraavien kolmen vuoden aikana lähes miljoonalla eurolla taidetta. Taiteen hankinta alueelle liittyy Turun Teknologiakiinteistöjen ja Turun ammattikorkeakoulun yhteiseen KampusART -taideohjelmaan, jonka tarkoituksena on tuoda taide luonnolliseksi osaksi opiskelu- ja työskentely-ympäristöä ja siten lisätä Turun tiedepuiston...

Lue artikkeli
Uutinen
Sporttia parhaalla paikalla -tapahtuma sai korisfanit liikkeelle

Sporttia parhaalla paikalla -tapahtuma sai korisfanit liikkeelle

Sporttia parhaalla paikalla -tapahtumat saivat uuden lajin valikoimaan, kun ensi kertaa järjestetty korisilta houkutteli urheilun ystäviä paikalle BioCityn Maunoon keskiviikkona 24.10. Aluksi Teknologiakiinteistöjen asiakkuuspäällikkö Carita Varjonen toivotti vieraat tervetulleeksi ja kertoi yhtiön ajankohtaisia kuulumisia. Seuraavaksi ääneen pääsivät illan...

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöille uusi asiakkuusjohtaja

Teknologiakiinteistöille uusi asiakkuusjohtaja

Turun Teknologiakiinteistöjen asiakkuuspäällikkönä vuodesta 2013 työskennellyt Julia Skovbjerg on nimetty yhtiön asiakkuusjohtajaksi. Tehtävään tarvittiin uusi henkilö, koska Teknologiakiinteistöjen asiakkuusjohtajana toiminut Janne Alho siirtyi vetämään Blue Industry Park -alueen kehittämistä Turku Science Park Oy:öön.

Lue artikkeli
Uutinen