Mies suoraan virtuaalitodellisuudesta

Mies suoraan virtuaalitodellisuudesta

Tämän viikon vastaantulija tavattiin BioCityn edessä Tykistökadulla.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Kaapo Seppälä, PharmaCityssä toimivan CTRL Realityn perustajaosakas ja vastaan ohjelmistojen ja projektien myynnistä.

Mikä on CTRL Reality?
CTRL Reality noin vuoden vanha yritys, joka on spinnannut Turun yliopiston yhdistetyn todellisuuden tutkimusryhmästä. Teemme virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden työkaluja teollisuudelle. Suurin osa asiakkaistamme on suuria suomalaisia yrityksiä kuten Tieto tai Metsä Group. Lisäksi teemme yhteistyötä museoiden ja kulttuurimatkailukohteiden kanssa.

Mitä virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus tarkoittavat?
Virtuaalitodellisuudessa käyttäjä pystyy kokemaan läsnäolon tunteen esimerkiksi paikassa, jota ei ole oikeasti olemassa. Tällainen voisi olla vaikkapa 3D-malli suunnittelun alla olevasta rakennuksesta. Lisätyssä todellisuudessa puolestaan on kyse siitä, että ympäristöön, jonka näämme ympärillämme, voidaan sijoittaa digitaalisesti tuotettua sisältöä. Lisätyn todellisuuden avulla voi esimerkiksi nähdä talon seinän sisällä kulkevat putket.

Miten ensimmäinen vuotenne on mennyt?
Hyvin! Saimme ensimmäisen puolen vuoden aikana myyntiä neljännesmiljoonan edestä.

Onpa hienoa! Pystyisitkö antamaan muillekin vinkkejä myyntiin?
Kenttämyynnin merkitystä ei voi aliarvioida. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä yrityksiin ja tuoda järjestelmällisesti ja sinnikkäästi omaa osaamista esiin. Asiakkaille pitää huolellisesti esitellä, mistä tuotteessa on kyse ja mielellään siten, että asiakas saa itse kokeilla tuotetta. Lisäksi asiakkaille pitää pystyä kommunikoimaan mikä on tuotteen käyttöhyöty ja millä tavalla se parantaa asiakkaan liiketoimintaprosesseja.

Minkälainen tausta sinulla on?
Olen opiskellut Turun kauppakorkeakoulussa tietojärjestelmätiedettä ja Turun yliopistossa taloustiedettä. Olen muun muassa työskennellyt tutkijana, fasilitoinut tutkimus- ja yritysyhteistyötä sekä opettanut. Toimin matemaattisluonnontieteellisen tiedekunnan yrittäjyyslähettiläänä eli kerron tiedekunnan opiskelijoille, minkälaisia asioita heidän pitää ottaa huomioon, jos he harkitsevat yrittäjäksi ryhtymistä.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Pyörä. Odotan, että saan taas ottaa vintage-kilpapyöräni kevään tullen käyttöön. Talvella kuljen julkisilla.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
...kesäaikaan siirtyminen lakkautettaisiin.

Lempipaikkasi Turun tiedepuistossa?
VG Wok. Siellä on aivan huikeat ruuat.

Terveisesi muille täällä liikkuville ihmisille?
Varokaa liukkautta!

Mitä aiot tehdä pääsiäisenä?
Olen lähdössä puoleksitoista viikoksi Vietnamiin opettamaan ja valmistaudun pääsiäisenä matkaan. Menen matkalla myös tutustumaan Vietnamin kulttuurimatkailukohteisiin ja tutkin, voitaisiinko niissä parantaa kulttuurimatkailukokemusta lisätyn todellisuuden avulla.

Kiitos haastattelusta ja hyvää Vietnamin matkaa!

Lue myös:
Sanna tuo pelillisyyttä mainontaan
Jussi luo ääniä virtuaaliseen maailmaan
Hockey Nightin Mikko ei kaipaa telkkariin

Lue myös

Hanna on Suomen kiinteistömarkkinoiden ruhtinatar

Hanna on Suomen kiinteistömarkkinoiden ruhtinatar

Tämän viikon vastaantulija tavattiin Teknologiakiinteistöjen toimistolla, jonne hän oli tullut palaveriin.

Lue artikkeli
Blogi
Carita tuli töihin Teknologiakiinteistöihin

Carita tuli töihin Teknologiakiinteistöihin

Teknologiakiinteistöjen porukkaan saatiin jälleen uusi vahvistus, kun Carita Varjonen aloitti huhtikuun alussa työt yhtiön palveluksessa. Julia Skovbjergin jäädessä kesäkuun alussa äitiysvapaalle tarvitaan hänen tilalleen ihminen, joka vastaa niin nykyisten kuin uusienkin asiakkaiden muuttuviin toimitilatarpeisiin.

Lue artikkeli
Uutinen
Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: Turun tiedepuiston liikennesuunnittelu

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: Turun tiedepuiston liikennesuunnittelu

Turun tiedepuisto on tuhansien ihmisten työ- ja opiskelupaikka, jota myös asuintalot täydentävät. Niin kansainväliset yritykset kuin start-upitkin ovat löytäneet tiedepuiston vetovoiman, ja liikenne ja ihmismäärät ovat kovassa kasvussa. Aamiaistapahtumamme pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen, tiedepuiston liikenteeseen ja pysäköintiin. Miltä...

Lue artikkeli
Tapahtuma