Kaksi vuosikymmentäni Turku Science Parkissa

Kaksi vuosikymmentäni Turku Science Parkissa

Tiedätkö tunteen, kun sanot jostain asiasta kuluneen viisi vuotta, ja samanaikaisesti tajuat todellisen vuosimäärän olevan kaksikymmentä? Minulle käy nykyään niin aika taajaan. Miettiessäni omaa historiaani Turku Science Parkissa sain taas huomata saman – vuodet ovat vierineet. Niiden nopeasti kuluneiden vuosien aikana on kuitenkin tapahtunut paljon, niin minulle kuin Science Parkillekin.

Keväällä 1997 tulin Turun DataCityssä pidetylle kauppakorkeakoulun valmennuskurssille. Pikkukaupungin vasta 18 vuotta täyttäneestä tytöstä tuntui hienolle istua Battery-juoma kädessä auditorion penkissä kuulemassa kauppatieteiden perusteita. Ja sinne kouluunkin sitten pääsin. En tiedä, olisinko päässyt ilman DataCityä ja sitä kurssia.

Palasin Turku Science Parkiin 2007 tehtyäni suuren luokan maailmankiertueen Tampereen ja Helsingin kautta takaisin Turkuun. Tällä kertaa päädyin BioCityyn. Myönnettäköön, etten ihan kauheasti laajentanut reviiriäni BioCityn ulkopuolelle, ja tästä minua hyväntahtoisesti Teknologiakiinteistöissä pilkataankin. Tosin haluan mainita, että opin kuitenkin sen kellarireitin BioCitystä ElectroCityyn, ja siihen maailman aikaan kellarissa ei ollut nykyisen kaltaisia selkeitä opastetauluja. Ja kyllä, huomasin myös uuden ICT-Talon, vaikken siihen kovin tarkasti käynytkään tutustumassa.

Vuoden 2013 alussa palasin hetken tauon jälkeen BioCityyn, tällä kertaa Turun Teknologiakiinteistöjen palkkalistoille. Tuolloin meitä oli vain muutama, ja toimistomme sijaitsi nykyisessä Maunon Bistrossa. Sen jälkeen kehitystahti onkin ollut huima. Tiloja on saneerattu urakalla, ja esimerkiksi DataCity on sisältä hyvin erinäköinen kuin muutama, tai siis kaksikymmentä vuotta sitten. Palloiluhallia rakennetaan, vierailu- ja innovaatiokeskusta sekä kampusta suunnitellaan. Turun Teknologiakiinteistöjen toimisto on sentään edelleen BioCityssä, jotkut asiat siis pysyvät minun elämässäni vakiona.

Tällä viikolla Turun Teknologiakiinteistöt viettää 5-vuotissynttäreitään (tämä vuosimäärä pitää paikkansa). Ja juhlat pidetään – missäs muualla kuin BioCityssä.

Ulla

Lue myös

Viikon vastaantulija: Tuomas Legioonasta

Viikon vastaantulija: Tuomas Legioonasta

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Tuomas Malmström ja työskentelen Legioonassa, joka on henkilövuokrauksen ja rekrytoinnin asiantuntijayritys. Toimistomme sijaitsee BioCityn katutasossa vastapäätä La Caffettieraa.

Lue artikkeli
Blogi
Turun Teknologiakiinteistöt osti High Tech Centre 3:n

Turun Teknologiakiinteistöt osti High Tech Centre 3:n

Turun Teknologiakiinteistöt kasvatti jälleen kiinteistöomistustaan Turku Science Parkin alueella, kun se osti 1.4. toteutuneella kaupalla Lemminkäisenkatu 42:ssa sijaitsevan High Tech Centre 3:n Lunden Kiinteistöt Oy:ltä.

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulija: Hammaslääketieteilijä Milla

Viikon vastaantulija: Hammaslääketieteilijä Milla

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Milla Tainio, odottelen seminaarin alkua täällä ICT-Cityssä.

Lue artikkeli
Blogi