Kampuksen harjannostajaisissa iloittiin hyvin tehdystä työstä

Kampuksen harjannostajaisissa iloittiin hyvin tehdystä työstä

Turun ammattikorkeakoululle rakennettavan kampusrakennuksen valmistuminen etenee suunnitelmien mukaisesti ja aikataulussa. Torstaina 23.5.2019 vietettiin harjakorkeuteen ehtineen rakennuksen harjannostajaisia, joihin osallistui työmaalla työskenteleviä ihmisiä, tilaajan ja rakennuttajan edustajia ja tulevia käyttäjiä.

Talonrakennuksen perinteisiin kuuluvassa harjannostajaistilaisuuden puheissa muisteltiin hankkeen historiaa tähän mennessä, odotettiin innolla rakennuksen lopullista valmistumista vuoden päässä ja esiteltiin tulevaisuuden suunnitelmia ja investointeja.


Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö ja arkkitehti SAFA Anniina Savisalo kertoi harjannostajaisissa hankkeen suunnittelusta ja etenemisestä.

Lisää tiloja yhteistyölle

– Tilasuunnittelua on tehty yhdessä tekemisen ja synergian mahdollistamiseksi. Kampus tuo yhteen opettajat, opiskelijat, elinkeinoelämän ja kaikki tiedepuiston toimijat. Tilat ovat tulevaisuuteen katsovia, avoimia, monikäyttöisiä ja muuntojoustavia, kertoi rakennuttajapäällikkö, arkkitehti SAFA Anniina Savisalo Turun Teknologiakiinteistöistä.

Kaikki tilaisuuden puhujat kiittivät rakennushankkeessa ja rakennuksella työskenteleviä tähänastisesta hyvin tehdystä työstä. Sydän syttyy sykkimään vuoden päästä.

Kampus Turun tiedepuiston kehittyvällä alueella

– Keskitettyä kampusratkaisua on Turun ammattikorkeakoululle tavoiteltu jo yli kymmenen vuoden ajan. Vaikka jatkossa toimipisteitä on muuallakin, suuri osa toiminnoista ja tuleva päärakennus sijaitsevat tällä samalla alueella, kertoi Turun ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen.

– Turun ammattikorkeakoululle on luontevaa toimia Turun tiedepuiston alueella, joka on Turun kuumimman kehityksen alue. Turun kaupungin tiedepuiston kärkihanke ja Kupittaan ja Itäharjun yhdistetyn alueen suuret, miljoonan kerrosneliön suunnitelmat, mahdollinen tunnin junayhteys pääkaupunkiseudulle tulevaisuudessa ja kaupungin joukkoliikenteen kehitys takaavat alueen kiinnostavuuden säilymisen korkealla pitkälle tulevaisuuteen, Niko Aaltonen jatkoi.

– Turun ammattikorkeakoululla on tästä vuodesta alkaen hieno ja mielenkiintoinen mahdollisuus olla myös omistajana mukana Turun Teknologiakiinteistöissä, päätti Aaltonen.


Turun ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen kertoi, että keskitettyä kampusratkaisua on tavoiteltu Turun ammattikorkeakoululle jo yli kymmenen vuoden ajan.

Merkittävät investoinnit tulevaisuuteen

– Uusi kampusrakennus tulee olemaan keskeinen paikka Turun alueen ja Varsinais-Suomen menestykselle. Monet Turun ammattikorkeakoulun tekniikan ja terveysalan tutkimus- ja laboratoriotoiminnot tulevat sijoittumaan uuteen rakennukseen. Terveyskampus Turku ja Teknologiakampus Turku tuovat myös yhteiskumppanit monin eri tavoin toimimaan samaan rakennukseen, sanoi Turun ammattikorkeakoulun vararehtori Juhani Soini.

– Nämä ovat meidän tulevaisuuspanostuksiamme turkulaisen ja varsinaissuomalaisen teollisuuden kehittämiseksi. Tämä talo on sen sydän. Tämä talo mahdollistaa sen. Tilojen ja toimintojen merkittävyydestä kertoo myös se, että investoinnit tulevat noin vuoden päästä olemaan 12–14 miljoonan euron tasolla, totesi Soini lopuksi.


Harjannostajaisiin osallistui työmaalla työskenteleviä ihmisiä, tilaajan ja rakennuttajan edustajia ja tulevia käyttäjiä.

Lisää kuvia sekä video tapahtumasta löytyy Teknologiakiinteistöjen Facebook-sivuilta.

Lue myös

Kiinteistösijoittajasta palveluyhtiöksi

Kiinteistösijoittajasta palveluyhtiöksi

Siinä missä vielä muutama vuosikymmen sitten yrityksiä kiinnostivat kaupunkien laitamilla sijaitsevat suuret ja edulliset toimitilat omilla parkkipaikoilla, on trendi nykyisin täysin päinvastainen. Nyt yritykset haluavat toimia lähellä muita, ostaa palveluita ja keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa – silläkin uhalla, että parkkipaikat voivat joskus olla...

Lue artikkeli
Blogi
Taiteilijahaku Turun tiedepuistoon tulevalle taideteokselle avautui

Taiteilijahaku Turun tiedepuistoon tulevalle taideteokselle avautui

Turun tiedepuiston alueelle lähes miljoonalla eurolla taidetta tuovan KampusART-taideohjelman ensimmäinen taiteilijahaku avautui 3.6. Nyt avautuneella portfoliohaulla ja sitä seuraavalla kutsukilpailulla etsitään kiinnostavaa ja rohkeaa teosideaa, joka toteutetaan Turun tiedepuistoon rakentuvan Turun ammattikorkeakoulun uuden kampusrakennuksen sekä...

Lue artikkeli
Uutinen
Asiakkuustiimin kiireinen vuosi

Asiakkuustiimin kiireinen vuosi

Vuosi 2018 oli Turun Teknologiakiinteistöjen asiakkuustiimille poikkeuksellisen kiireinen, sillä tilakyselyitä tuli enemmän kuin koskaan aiemmin yhtiön historiassa, yhteensä 239 kappaletta. Uusia vuokrasopimuksia solmittiin vuoden aikana 113 kappaletta, joiden lisäksi tehtiin 36 uudelleenjärjestelyä olemassa olevien asiakkaiden kanssa. Tilakyselyiden määrä...

Lue artikkeli
Uutinen