KampusART-taideohjelma toi Tiedepuistoon 21 taideteosta – katso kuvat ja video

KampusART-taideohjelma toi Tiedepuistoon 21 taideteosta – katso kuvat ja video

KampusART-taideohjelman aikana teoksia on tilattu myös taideopiskelijoilta. Milja Hakkaraisen Suojelevat (2021) ilahduttaa EduCityn kävijöitä toukokuun 2023 loppuun asti. Kuva: Vesa Aaltonen

Elokuun lopussa päättyvä KampusART-taideohjelma toi taiteen osaksi Turun Tiedepuistossa liikkuvien ihmisten arkea. Teknologiakiinteistöjen ja Turun ammattikorkeakoulun yhteisen hankkeen myötä taiteeseen voi nyt törmätä niin pihalla, käytävillä kuin portaikossa.

Lähes miljoonan euron taideohjelman tuloksena Joukahaisenkadulla sijaitsevaan opiskelu- ja toimistorakennus EduCityyn sekä sen ympäristöön on asennettu yhteensä 21 pysyvää tai määräaikaista teosta.  

Taidetta on hankittu avoimien portfoliohakujen ja taidekilpailujen avulla, ja teoksia tilattiin sekä ammattitaiteilijoilta että Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoilta. Taideohjelman aikana kehitettiin myös julkisen taiteen hankintamalleja ja parannettiin taiteilijoiden ammatillisia valmiuksia julkisen taiteen osaajina. 

– Hankkeen lähtökohtana olivat rohkeus ja monimuotoisuus, jotka näkyvät niin taideteosten materiaaleissa kuin niiden vaikutuksessa tilakokemukseen. EduCityn taide on paikkasidonnaista, ja teokset muodostavat yhdessä arkkitehtuurin kanssa kiinnostavan ja jännittävän visuaalisen kokonaisuuden. Taide luo vahvan identiteetin rakennukselle ja ilman teoksia EduCity tuntuisi tyhjältä, hankkeen taidekoordinaattori Riina Kotilainen sanoo.  

KampusART:in erikoisimmat teokset syntyivät työyhteisötaiteilija-konseptin myötä.

KampusART:in erikoisimmat teokset syntyivät työyhteisötaiteilija-konseptin myötä, jossa kaksi kuvataiteilijaa palkattiin puoleksi vuodeksi työskentelemään osana Turun ammattikorkeakoulun työyhteisöä. Taitelijat johdattivat työyhteisön pohtimaan oppimista ja luovuutta ja tulivat samalla ravistelleeksi koko julkisen taiteen käsitettä.

– Taideohjelmassa on kokeiltu rohkeasti erilaisia asioita. Toivottavasti muutkin organisaatiot näkevät, että taide ja taiteilijat voivat tuoda fyysisten teosten lisäksi myös työyhteisöön uudenlaista ajattelua, Kotilainen päättää.

KampusART-taideohjelmasta on julkaistu Taidetta kampuksella. Julkisen taiteen käytännöt, pedagogiikka ja uudet avaukset -artikkelikokoelma, johon voit tutustua täällä.

Lue myös

Annika Pakula vaihtoi painotuotteet toimitiloihin

Annika Pakula vaihtoi painotuotteet toimitiloihin

Teknologiakiinteistöjen asiakkuustiimiin saatiin elokuun alussa uusi jäsen, kun Annika Pakula aloitti työt yhtiön asiakkuuspäällikkönä.

Lue artikkeli
Uutinen
Tervetuloa Teknologiakiinteistöjen kontille Shiftiin

Tervetuloa Teknologiakiinteistöjen kontille Shiftiin

Teknologiakiinteistöt on jälleen tänä vuonna mukana Shiftissä.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Rap-artisti DaddyShow inspiroitui taidetta täynnä olevasta parkkihallista

Rap-artisti DaddyShow inspiroitui taidetta täynnä olevasta parkkihallista

Teknologiakiinteistöjen parkkihallien elävöittämisprojektissa viihtyisämmäksi muuttuneet pysäköintilaitokset ovat innostaneet tuomaan myös muita taiteen muotoja urbaaniin ympäristöön.  BioCityn parkkihalli valikoitui lietolaisen rap-artisti DaddyShown juuri julkaistun kappaleen ”Vaa yks levy” musiikkivideon kuvauspaikaksi.

Lue artikkeli
Uutinen