Kestävästi viihtyisä Jussinaukio

Kestävästi viihtyisä Jussinaukio

Lotta Mujo Turku Science Parkista valottaa blogikirjoituksessaan suunnitelmia Jussinaukion kehittämiseksi.

Ihan ensiksi lienee syytä kysyä tunnetko Jussinaukion? On hyvin mahdollista, että kuljet (normioloissa) jopa päivittäin ristiin rastiin Jussinaukiota tietämättä, että alueella on jo tovin ollut nimikin. Jussinaukio on piha-alue Tiedepuiston sydämessä, joka levittäytyy Vierailukeskus Joen ympärille – EduCityltä Tykistönkadulle ja Joukahaisenkadulta sateenkaariportaita alas Lemminkäisenkadulle. Työmaakontteja ja -telineitä, pyörätelineitä, pieni terassi, vähän taidetta, paljon asfalttia ja betonilaattaa. Ehkä myös kaksi kirsikkapuuta. Kuulostaako tutummalle? Kannustan seuraamaan aluetta tarkemmalla silmällä jatkossa, koska Jussinaukio syntyy pian uudelleen. Kestävästi ja yhteistyössä useiden kehitysorientoituneiden yritysten kanssa.

Kokonaisuutta suunnittelee maisema-arkkitehtitoimisto Loci ja ensimmäisenä muutos tulee näkymään BioCityn edustalla ravintolan terassialueella, jossa työt alkavat kevään aikana. Sen sijaan, että materiaalit, kasvit ja palvelut tilattaisiin business as usual, olemme yhdessä Turun Teknologiakiinteistöjen kanssa haastaneet itsemme ja yhteistyökumppanimme kestävämpiin ratkaisuihin. Esimerkiksi viheralueiden kasvivalintoja tehdään yhdessä Metsähallituksen asiantuntijoiden kanssa, jotta jopa harvinainen isoapolloperhonen löytäisi tiensä sinne. Pihalaatoista puolestaan uusitaan vain rikkoutuneet ja nekin korvataan Betonilaatta Oy:ltä löytyviltä käytetyillä laatoilla. Myös Betonilaatan sekä Pala-betonikalusteiden uusia kierrätysbetonituotteita on tarkoitus testata alueella.

Alueesta on kuoriutumassa viihtyisä sisäpiha meidän kaikkien käyttöön niin työ- kuin vapaa-ajallekin.

– Teknologiakiinteistöt haluaa olla kestävän kehityksen etulinjassa ja Jussinaukion kehittämisen myötä saamme kokeilla monia uusia ratkaisuja ensimmäisinä. Yhdessä rakennuttajatoimistomme HTJ Oy:n kanssa ryhdymme kiinnittämään huomiota myös hankintakriteereihin, kertoo rakennuttajapäällikkö, arkkitehti Anniina Savisalo Turun Teknologiakiinteistöiltä.

Seuraavissa vaiheissa Jussinaukiolla saatetaan päästä muun muassa istuskelemaan Parklyn kiertotalouden mukaisilla puumoduuleilla, testaamaan Puuha Groupin kuntoiluvälineitä ja tutkimaan Innogreenin hulevesiä suodattavia viherelementtejä. Alueesta on toisin sanoen kuoriutumassa viihtyisä sisäpiha meidän kaikkien käyttöön niin työ- kuin vapaa-ajallekin.  Jäämme seuraamaan tilannetta!

Lotta Mujo
Asiantuntija
Turku Science Park Oy

Vastaa kyselyyn! Jussinaukion uudistaminen on vasta alussa ja haluaisimmekin kuulla myös sinun mielipiteesi! Vastaa siis kyselyyn ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa Circus-edustustilat ja saunan yhdeksi illaksi käyttöösi! Vastata voit 25.4. asti.

Jussinaukiota kehitetään osana 6Aika Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli KIEPPI -projektia, jossa Turku Science Park Oy kehittää Turun Tiedepuistoa, Tampereen kaupunki Hiedanrantaa ja Espoon kaupunki Keran aluetta.

Lue myös:

Kohti helppoa, intuitiivista ja kestävää jätehuoltoa

Lue myös

EduCitylle LEED Platinum -ympäristösertifikaatti

EduCitylle LEED Platinum -ympäristösertifikaatti

Teknologiakiinteistöjen Turun ammattikorkeakoululle rakennuttama EduCity sai arvostetun LEED Platinum -ympäristösertifikaatin. Ammattikorkeakoulun lisäksi rakennuksessa toimivat Nordea, Cloetta ja Ewals Cargo.

Lue artikkeli
Uutinen
Virtaa kevääseen virtuaalitreeneistä

Virtaa kevääseen virtuaalitreeneistä

Jäykistääkö etätyö kroppasi? Tarvitsetko säännöllistä liikuntaa arkeesi? Tiedepuiston virtuaalitreeneihin osallistut matalalla kynnyksellä, ja varusteeksi riittää jumppamatto.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Kuulumisia maan alta

Kuulumisia maan alta

Teknologiakiinteistöt aloitti tammikuussa projektin Tiedepuiston maanalaisen pysäköintilaitoksen elävöittämiseksi. Tulevaisuudessa hallit tarjoavat parkkipaikan lisäksi elämyksiä, iloa ja mielelle virikkeitä. Mutta missä mennään nyt?

Lue artikkeli
Blogi