Kiinanmuuri - kiinalaista ruokaa suomalaisella twistillä

Kiinanmuuri - kiinalaista ruokaa suomalaisella twistillä

Vähä Hämeenkadulla Tyksiä vastapäätä pitkään sijainnut kiinalainen ravintola Kiinanmuuri on avautunut uudelleen viime kuussa. Entiseen paikkaansa, mutta uuteen kiinteistöön muuttanut perheyritys innosti ruokakriitikkojamme Jannea, J-P:tä ja Terhiä kokeilemaan uudistuneen ravintolan lounastarjonnan.


Ravintola Kiinanmuuri sijaitsee Vähä Hämeenkadulla.

Uudet tilat ovat modernit ja erittäin siistit. Sisustus on pelkistetty ja paikka näyttää suorastaan poikkeuksellisen vähän kiinalaiselta ravintolalta. Uuden tilan myötä myös Kiinanmuurin lounaskonsepti on muuttunut ja perinteisen lounaslistan tilalle on tullut seisova pöytä, jossa on tarjolla kymmenen erilaista ruokaa sekä päivän keitto, salaattia ja kahvia. Lounasta tarjotaan arkisin klo 11-15, jonka lisäksi asiakkaat voivat tilata annoksia myös normaalilta ruokalistalta.


J-P valmiina arvioimaan lounaan makua.

Testiryhmämme keräsi lautasille tarjoiluja laidasta laitaan. J-P söi kertomansa mukaan kaikkea mitä löytyi, Janne keskittyi erilaisiin lihoihin ja Terhi puolestaan salaattiin, kevätkääryleisiin ja tofu-kasviskastikkeeseen.

- Makua saisi olla enemmän, nyt kaikki on vähän valjua. Ei mitään uutta ja yllättävää genreä, mutta ei se varsinaisesti haittaa, koska listalta voi halutessaan tilata jotain erikoisempaa, arvio J-P.


Janne ja varsin vähäisessä määrin kiinalaiselta ravintolalta näyttävä uudistunut Kiinanmuuri.

Kevätkääryleet raati koki erittäin onnistuneiksi, mutta myös Jannen ja Terhin mielestä ruuassa olisi saanut olla enemmän potkua.

- Pidän tulisesta ruuasta, joten tämä oli minun makuuni aika mietoa, totesi Janne.  


Salaattia, kevätkääryleitä ja tofu-kasviskastiketta riisillä.

Salaattipöytä kiinalaisessa ravintolassa tuntui varsin suomalaiselta ja tarkemmin arvioituna kaikki muutkin ruuat oli tehty selkeästi suomalaisella twistillä. Lounastajia kuitenkin riitti ja ihmisiä tuli ja meni jatkuvasti, joten suurimmalle osalle kävijöistä mieto ruoka on varmasti mieleen.

- Vatsa tuli täyteen. Kaikki on valmistettu hyvin ja ruuan taso on hyvä vaikka mikään ei varsinaisesti säväytäkään. Ehkä tämä on sellainen kerran kuukaudessa -paikka, oli raadin yhteinen lopputulema.


Zecun Peng kertoi uudistuneen Kiinanmuurin avautuneen Vähä Hämeenkadulle maaliskuussa.

Ravintola Kiinanmuuri
Vähä Hämeenkatu 1

Lounasbuffet arkisin klo 11-15
Hinta 9,90 €
www.chinamarket.fi

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Lue myös

Turun AMK ja Teknologiakiinteistöt solmivat yhteistyösopimuksen

Turun AMK ja Teknologiakiinteistöt solmivat yhteistyösopimuksen

Turun ammattikorkeakoulu ja Turun Teknologiakiinteistöt solmivat 15.4. yhteistyösopimuksen, joka koskee kampushankkeen eteenpäin viemistä. Hankkeen tarkoituksena on, että Turun Teknologiakiinteistöt toteuttaa Turun ammattikorkeakoulun toiminnot samaan paikkaan kokoavan kampuksen Turku Science Parkiin. Ammattikorkeakoulu tulisi kiinteistöön vuokralaiseksi...

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulija: Ari edistää työhyvinvointia

Viikon vastaantulija: Ari edistää työhyvinvointia

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Ari Alonen ja työskentelen Liikuntapalvelukeskus Superfysiolla, joka sijaitsee Datakulmassa.

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija: Tuomas Legioonasta

Viikon vastaantulija: Tuomas Legioonasta

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Tuomas Malmström ja työskentelen Legioonassa, joka on henkilövuokrauksen ja rekrytoinnin asiantuntijayritys. Toimistomme sijaitsee BioCityn katutasossa vastapäätä La Caffettieraa.

Lue artikkeli
Blogi