Konsta uudistaa tapahtumaviestintää

Konsta uudistaa tapahtumaviestintää

Kuka olet ja mitä teet SparkUpilla?
Olen Konsta Leskelä, yritykselläni Saavu Oy:llä on toimisto täällä. Osallistuimme kesällä Boost Turun StartUp Journey -kiihdytysohjelmaan, jonka voitimme. Siitä lähtien toimistomme on ollut SparkUpin tiloissa.

Kerro lisää Saavusta?
Saavu on viestintätyökalu, jonka päätoiminto on chat-käyttöliittymä. Monet tuntevat sähköpostikampanjat, mutta meillä on menty siitä askel eteenpäin eli viestimme tapahtumiin osallistujille chat-viesteillä. Viestintämaailma on yhä murroksessa, vaikka se on ollut sitä jo vuosia, ja tahti vain kiihtyy, kun uusia viestintävälineitä ja -keinoja saadaan käyttöön. Ihmiset ovat kiireisiä, ja heillä on tarve saada kaikki tieto yhdessä paikassa kootusti. Tähän haasteeseen Saavun palvelu pyrkii vastaamaan.

Mistä yritysidea syntyi?
Olen ollut yrittäjähenkinen jo lukioikäisestä. Kun täytin 18 vuotta, perustin ystävien kanssa tapahtumatuotantoyrityksen. Isoin tapahtuma, jota tuotettiin ja tuotetaan vieläkin, tapahtuu neljän viikon päästä: Abi Goes Tallinn -tapahtuma, jossa vuonna 2019 on jo lähes 10 000 osallistujaa. Laivalähtöjä on kuusi, ja perillä Tallinnassa on isot hotellibileet abeille. Tapahtumat ovat aina olleet loppuunmyytyjä, joten abit ovat todella kaivanneet jotain uutta perinteisten abiristeilyjen tilalle.

Oman kokemuksemme mukaan viestintä on vaikein osa tapahtumaa. Lähdimme rakentamaan Saavua osallistujahallintatyökaluna, ja siitä vähitellen siirryttiin laajempaan chat-pohjaiseen viestintäpalveluun. Saavu skaalautuu pienemmille ja isommille tapahtumille, joissa viestinnällä on tärkeä rooli. Olemme olleet mukana muun muassa Turun talouspäivillä ja Nordic Revenue Forumissa. Tapahtuman koko ei niinkään määritä palveluamme, vaan se, miten herkkä tapahtuma on viestinnälle.

Millainen tiiminne on?
Meitä on Saavulla yhteensä yhdeksän, joista tällä hetkellä kokopäiväisesti työskentelee kolme henkilöä. Osa-aikaisesti meillä on koodareita ja taloushallinnon osaaja. Lisäksi kaksi työntekijää koodaa etänä, toinen työskentelee Thaimaasta ja toinen Espanjasta käsin. Meillä on alusta asti ollut remote first -malli, eli työtä voi tehdä joustavasti missä vain. Etänä työskentely on aivan yhtä hyvä vaihtoehto, kun vaan yhteydet ovat kunnossa.

Millainen tausta sinulla on?
Opiskelen itse töiden ohessa Turun kauppakorkeakoulussa. Toinen perustajista, veljeni Nikke Leskelä on valmistunut ohjelmistotekniikan DI:ksi Turun yliopistosta. Meillä on hyvä tii ja työnjako keskenämme.

Mikä on parasta yrittäjyydessä?
Itsenäisyys, vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Vaikka tiedän, että huominen on työpäivä, saan kuitenkin itse päättää milloin työni teen. Saa tehdä asioita itselleen ja päättää oman yrityksen asioista.

Mitä Saavulla on luvassa vuonna 2019?
Parhaillaan on käynnissä rahoituskierros: haemme 200 000 € ensimmäisellä rahoituskieroksella. Olemme menossa mukaan Helsinkiin Hub Invest -tapahtumaan, jossa rahoituskierros potkaistaan toden teolla käyntiin. Meidät valittiin tapahtuman 15 startupin joukkoon, jotka pääsevät esittelemään omaa yritysideaansa enkelisijoittajille.

Tänä vuonna teemme toki myös perustyötä, eli kehitämme tuotetta ja teemme asiakashankintaa. Meillä on alusta lähtien ollut tavoitteena kansainväliset markkinat. Tuotetta ja konseptia on jo testattu Suomessa, sille on ollut kysyntää ja käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä, joten seuraavaksi lähdemme maailmalle.

Mikä on suosikkipaikkasi tiedepuiston alueella?
SparkUp, erityisestä yläkerta ja kahvikone! Myös ElectroCityn rento aula-alue on tosi hieno.

Auto, pyörä, bussi vai omat jalat?
Asun vain muutaman korttelin päässä, joten useimmiten kävelen tänne toimistolle ja yliopistolle. Kesäkaudella myös pyörä, ja pidemmät matkat kuljen bussilla.

Jos minä saisin päättää, niin…
Päivät olisivat pidempiä talvella.

Terveisesi alueella liikkuville ihmisille?
Enemmän rentoutta elämään! Asioilla on aina jokin tarkoitus, ja niillä on tapana hoitua ennemmin tai myöhemmin. Eletään päivä kerrallaan.

Onko sinulla viikonloppusuunnitelmia?
Todennäköisesti olen töissä, sillä tulevan Abi Goes Tallinn -tapahtumien yksityiskohtien kanssa on vielä hiomista. Onneksi viime viikonloppuna sain rentoutua, kun tiesin että nyt on kiireinen viikko edessä.

Kiitos haastattelusta Konsta ja onnea maailmanvalloitukseen!

Lue myös:
Jouni seuraa toimistotrendejä näköalapaikalta
Työelämän sovunrakentaja
 

Lue myös

Ystävänpäivän lounaslotto 14.2.

Ystävänpäivän lounaslotto 14.2.

Haluaisitko lähteä lounaalle jonkun uuden ihmisen kanssa ystävänpäivänä? Puhua joko töistä tai jostain ihan muusta, syödä hyvää ruokaa ja palata lounaan jälkeen töihin yhtä kokemusta rikkaampana?

Lue artikkeli
Tapahtuma
Turun tiedepuistoon tulee 300 uutta parkkipaikkaa

Turun tiedepuistoon tulee 300 uutta parkkipaikkaa

Turun tiedepuistoon saadaan parin vuoden sisällä 300 uutta parkkipaikkaa. Parkkipaikat tulevat tarpeeseen, sillä Veritaksen uuden pääkonttorin kaivuutöiden alettua Lemminkäisenkadulla, on TriviumCityn ja Kupittaan palloiluhallin parkkipaikoista pulaa.

Lue artikkeli
Uutinen
Jouni seuraa toimistotrendejä näköalapaikalta

Jouni seuraa toimistotrendejä näköalapaikalta

Tämän viikon vastaantulija tavattiin BioCityn aulassa.

Lue artikkeli
Blogi