Kurkkaa kulman taakse, se kannattaa

Kurkkaa kulman taakse, se kannattaa

Kerran eräässä työhaastattelussa haastattelija kysyi elämäntilanteestani. Kerroin hänelle sen enempää ajattelematta tilanteeni: perhe, rivitalon pätkä ja farmariauto. Ennen kuin ehdin jatkaa loppuun pyrskähdimme molemmat nauruun ja hän jatkoi puolestani – ja ilmeisesti kultainen noutaja. Vastasin hänelle: ei vaan valkoinen länsiylämaan terrieri.

Näin se elämä kulkee omia uomiaan, ja helposti tulee pysyttyä omalla mukavuusalueella. On helppoa, kun elämä on tuttua ja turvallista. Jossain vaiheessa kuitenkin se ns. normipäivä alkaa tuntua liian arkiselta, ja vaatii uskallusta heittää pyyhe kehään rutiineissa ja syöksyä rohkeasti päin tuntematonta. Kun on hetken sulatellut asiaa, uusiin haasteisiin tarttuminen alkaa kiehtoa entistä enemmän. Se on ilmeisesti tervettä kilpailuhenkeä itsensä kanssa.

Aihe oli ajankohtainen itselleni reilu puoli vuotta sitten, kun aloitin Turun Teknologiakiinteistöjen palveluksessa kirjanpitäjänä. Edessäni oli kopallinen uusia asioita: moniulotteinen kiinteistösijoitusalan yritys, työkaverit, ohjelmistot, työtehtävät ja työskentelytilat. Positiivisesti sekavin tuntein tartuin tilaisuuteen. Toinen puoli kannusti kehittymään ja saavuttamaan onnistumisen elämyksiä, toinen puoli epäröi ja ihmetteli ääneen, entä jos epäonnistun ja hommat eivät ehkä sujukaan. Jos ei mitään yritä ei mitään saakaan, niin se vaan on.

Puolen vuoden aikana olen oppinut paljon uutta teorian lisäksi niin ympäristöstäni kuin itsestänikin. Hämmästyksekseni voin mm. todeta, että työnteko monitilatoimistossa sujuu oikein hyvin. Varsinkin uuden työntekijän näkökulmasta siinä on puolensa, että avotilassa on kaikkien asioiden äärellä ja uusien asioiden sisäistäminen näin on joka tavalla helpompaa, kiitos myös avuliaiden työtovereiden.

Edessäni on mielenkiintoinen vuosi ja hymyssä suin jatkan valitsemaani matkaa. Kurkkaa sinäkin mahdollisuuden tullen kulman taakse!

Maija

Lue myös

Jonne neuvoo Kansalaisen mikrotuessa

Jonne neuvoo Kansalaisen mikrotuessa

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Jonne Tuomela ja opiskelen täällä ICT-Cityssä. Tällä hetkellä olen työharjoittelussa Kansalaisen mikrotuessa, joka löytyy ICT-Cityn ensimmäisestä kerroksesta C-siivestä.

Lue artikkeli
Blogi
Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa innostuttiin urheilumarkkinoinnista

Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa innostuttiin urheilumarkkinoinnista

Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa 27.1. aiheena oli urheilumarkkinoinnin uusi aika. Aamun aloitti urheiluliiketoiminnan asiantuntija Arto Kuuluvainen M3 Researchista, joka kertoi mm. sponsoriyhteistyöstä yritysten ja urheiluseurojen välillä ja painotti oikeanlaisen tuotteistuksen tärkeyttä. Toisena kuultiin urheiluagentti Aleksi Valavuorta, joka kertoi...

Lue artikkeli
Uutinen
Pyry Digiporkkanasta

Pyry Digiporkkanasta

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Pyry Salminen Digiporkkana Oy:sta. Olemme täällä BioCityssä kuvaamassa videota asiakkaallemme.

Lue artikkeli
Blogi