Lomatunnelmissa

Lomatunnelmissa

”Hoidetaan tämä vielä ennen lomia”, ”Emme ota uusia projekteja enää ennen lomia” – näitä kommentteja olet varmasti kuullut jo pitkin toukokuuta. Suomalaiset valmistautuvat kesään ja iki-ihanaan kesälomaan. Tunnetustihan Suomi pysähtyy juhannuksen jälkeen ja heräilee henkiin elokuussa, viimeistään koulujen alkaessa.

Googlatessa kesäloma-sanaa tulee hakutulokseksi kasa sponsoroituja kesälomavinkkejä: löytyy Gotlannin matkaa, perhelomaa suomalaisessa maalaisidyllissä sekä muuten vain vinkkejä riemukkaaseen lomaan. Moni suomalainen taitaa jonkun reissun kesässä tehdäkin, mutta paljolti myös vain ollaan ja oleillaan. Joku on mökillä, toinen veneilee ja kolmas kuopsuttaa takapihalla. Itse olen mökki- ja saaristokesälomailija. Kesä ei tunnu kesältä, ellen ole päässyt lämmittämään rantasaunaa ja pesemään mattoja vanhanaikaisesti juuriharjalla ja mäntysuovalla. Perinteinen kesälomareissu Maarianhaminaan kruunaa kesäni.

Lomahaasteena itselläni on valinnan vaikeus. Haluaisin tehdä paljon, nähdä kaikki ystävät ja sukulaiset, käydä kylässä ja kutsua kylään. Vaarana on, että loma meneekin suorittamiseksi ja aikatauluttamiseksi, kun sen pitäisi olla jotain ihan muuta. On äärettömän tärkeää irrottaa aikatauluista ja päästää irti stressistä. Lomalla kun olisi hyvä olla väljyyttä ja spontaaniuttakin. Pelkäänpä monen muunkin herkästi sortuvan tähän lomasuorittamiseen. Pitää muka olla viimeisen päälle tehdyt gourmet-grilliherkut tarjolla trendikkäällä kesäpöydällä naapurien pöllähtäessä kylään. Pihankin on oltava kunnossa. Loppujen lopuksi keskeistä kyläilyssä on yhdessäolo ja rentoutuminen. Grillimakkara ja olut rantakalliolla voi hyvinkin ajaa naistenlehtien ruokaväkerrysten yli.

Itse jatkan kesäloman jälkeen mammalomalaisena. Edessä on erilainen elämänvaihe omanlaisine aikatauluineen. Luonnollisesti odotan tätä vaihetta innokkaasti. Pieni ripaus haikeuttakin tähän muutokseen sisältyy. En ole syksyllä mukana Teknologiakiinteistöjen mielenkiintoisissa hankkeissa. Aion kuitenkin seurata tapahtumia läheltä ja osallistuakin mahdollisuuksien mukaan.

Nyt on tämä blogihommakin hoidettu ennen lomia.

Rentoja ja aikatauluttomia kesälomia toivottaen,
Kesälomalle suuntaava mamma

Lue myös

Basilikaviljelmiä ja toimistomonumentteja

Basilikaviljelmiä ja toimistomonumentteja

Olin keväällä matkalla Luxemburgissa, jonka keskusta vanhoine mataline rakennuksineen, kävelykatuineen ja terasseineen hurmasi minut täysin. Muutaman kilometrin päässä keskustasta kohosi kuitenkin aivan toisenlainen maailma: pankeista ja EU:n rakennuksista koostuva toimistoalue Kirchberg.

Lue artikkeli
Blogi
Ensimmäinen osa saneeratuista tiloista luovutettiin Verohallinnolle

Ensimmäinen osa saneeratuista tiloista luovutettiin Verohallinnolle

Ensimmäinen osa Verohallinnolle DataCityyn saneerattavista tiloista luovutettiin Verohallinnon käyttöön keskiviikkona 18.6. DataCityn 5. kerroksessa sijaitseva reilun 1000 neliömetrin tila saneerattiin täydellisesti. Perusparannuksessa uusittiin sisäkatot, lattiat, seinät ja ikkunat sekä muutettiin pääosin työhuoneista koostunut toimisto neuvotteluhuoneita...

Lue artikkeli
Uutinen
ICT-Citystä Turun startup-keskus

ICT-Citystä Turun startup-keskus

Kaikki Turun seudulla tarjottavat yrityskehitys- ja innovaatiopalvelut keskitetään Turku Science Parkin alueella sijaitsevaan ICT-Cityyn. Tulevaisuudessa ICT-Citystä löytyvät kaikki aloittavan yrityksen palvelut sekä verkottumista tukeva ympäristö.

Lue artikkeli
Uutinen