Lounaalla Turku Science Parkissa: edullisesti Sodexossa

Lounaalla Turku Science Parkissa: edullisesti Sodexossa

Hiihtolomaviikon hiljaisuudessa Teknologiakiinteistöjen itseoppineet ravintolakriitikot suuntasivat jälleen kerran kohti uusia makuelämyksiä, tällä kertaa kohteenaan kaikkien työpaikkaravintoloiden äiti, isä ja mummu: Sodexo. ICT-Cityn katutasossa sijaitseva Sodexo oli vierailupäivänä poikkeuksellisen rauhallinen eikä opiskelijaravintoloille tyypilliseen tapaan ruokaa tarvinnut jonottaa käytännössä lainkaan.

Testipäivänä tarjolla oli jauhelihakebakoita ja keitettyjä perunoita chilimajoneesilla, kikherne-kasviscurrya täysjyväriisillä, kasvis-borssikeittoa sekä broilerisalaattia. Testaajamme Leena päätyi hetken vaihtoehtoja punnittuaan kebakoihin ja Terhi kikherne-kasvicurryyn.


Broilerisalaatti oli nähtävillä vitriinissä, josta löytyi myös hieman yllättäen raejuustoa ja keitettyjä munia.

Leenalle käynti Sodexossa oli nostalginen elämys; hän oli käynyt siellä muutaman kerran opiskeluaikoina joskus vuosia sitten. Kasvisvaihtoehtoja ruokalistoilta seuraava Terhi oli sen sijaan käynyt Sodexossa viimeksi viime viikolla.


Leena ja annokset. Korkea ja valoisa tila oli testaajien mieleen.

Leenasta Sodexossa oli helppo toimia, koska kaikki oli hyvin opastettu. Kebakkoannoksen ulkonäkö oli vähän väritön ja aneeminen ja muistutti – kuinka ollakaan – opiskelijaruokaa. Sen sijaan chilimajoneesi maistui yllättävän hyvältä.


Jauhelihakebakoita ja keitettyjä perunoita chilimajoneesilla.

- Keitettyjä perunoita tulee harvoin tehtyä kotona eikä niitä juuri ole tarjolla edes lounaalla, joten perunat ovat kivaa vaihtelua. Myös lanttu oli kiva piriste raastepöydässä, mutta olisin kaivannut salaattipöytään myös tomaattia tai kurkkua, Leena sanoi.

Kikherne-kasvicurry oli värikästä, mutta Terhin makuun hiukan suolaista. Sitä sai myös ottaa niin paljon kuin halusi, kun taas kebakoita sisältyi lounaan hintaan vain kolme, lisäkebakoiden maksaessa kaksi euroa kappale.

- Kasvisannoksessa on kikherneiden lisäksi vihreitä papuja, mikä tekee siitä täyttävän lounaan. Myös täysjyväriisi on terveellinen valinta, mutta tuskin tämä monenkaan ihmisen makuhermoja varsinaisesti hivelee, Terhi nauroi.


Kikherne-kasvicurry.

- Arvostan myös useita leipävaihtoehtoja sekä sitä, että täällä on tarjolla maidotonta margariinia, Terhi jatkoi.

Lounaan hinta, 5,10 €, oli testaajien mielestä erittäin edullinen ja selvä plussa Sodexolle.

- Tämähän on puolet halvempi kuin normaali lounas! Ehkä tämä kilpaileekin eväiden eikä muiden lounasravintoloiden kanssa, testaajat miettivät.

Sodexo ICT-City
Joukahaisenkatu 3

Lounas: ma-to klo 10.30-13.30, pe klo 10.30-13.00
Lounas: 5,10 € (opiskelijat 2,60 €)
Keitto: 3,90 €
Salaatti: 4,65 €

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Lue myös

Syöpätutkija Heidi

Syöpätutkija Heidi

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Heidi Högel, työskentelen täällä BioCityssä Turun yliopiston Biotekniikan keskuksessa, jossa teen väitöskirjaa.

Lue artikkeli
Blogi
Viisi vinkkiä toimitilan valintaan

Viisi vinkkiä toimitilan valintaan

Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon uutta toimitilaa etsiessä? Kuinka välttyä ylimääräisiltä mutkilta vuokra-asioissa ja varmistaa yrityksen ja työntekijöiden viihtyvyys uudessa tilassa? Asiakkuuspäällikkömme Janne Alho keräsi viisi vinkkiä, jotka jokaisen toimitilaa etsivän yrityksen kannattaa pitää mielessä.

Lue artikkeli
Blogi
Startup-yrittäjä Matti

Startup-yrittäjä Matti

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Matti Tarmio, startup-yrityksemme toimisto on SparkUpin tiloissa ElectroCityssä.

Lue artikkeli
Blogi