Lounaalla turkulaisten ikiomalla Hesellä

Lounaalla turkulaisten ikiomalla Hesellä

Lomakauden kunniaksi Teknologiakiinteistöjen testiryhmä päätti suunnata lounaalle kaikkien turkulaisten lempipikaruokaravintolaan Hesburgeriin, joka löytyy myös Turku Science Parkista Lemminkäisenkadulta, TriviumCityä vastapäätä.

Testaajiksi lähtivät BioCityn ja TriviumCityn aulapalveluissa työskentelevät Lotta-Liisa ja Jutta, joista kumpikaan ei ollut syönyt Hesellä ainakaan vuoteen. Lotta-Liisa oli Triviumin aulasta sentään kipaissut hakemaan Heseltä kahvia, jota kehuikin oikein hyväksi. Lotta-Liisan ja Jutan kokemuksia Heseltä lähti kirjaamaan ylös Terhi, joka oli viimeksi juuri edellispäivänä syönyt Hesen ranskalaisia.


Lotta-Liisa ja Jutta eivät olleet käyneet Hesburgerissa yli vuoteen.

Ateriat eivät tarjonneet yllätyksiä

Lotta-Liisa valitsi lounaaksi falafel-aterian (7,10 €) Coca-cola zerolla ja jälkiruuaksi mango-päärynäfruitien. Jutta päätti kokeilla Hesburgerin mainostamaa uutta Guacamole-ateriaa (7,95 €) niin ikään zero Colalla. Jälkiruuaksi Jutta otti mustikka-banaanismootieta ilman sokeria. Terhi valitsi lämpimän soijasalaatin (8,50 €) chilimajoneesilla ja Fantalla sekä jälkiruuaksi mansikka-banaanifruitien.

Kukaan testaajista ei ollut syönyt valitsemaansa ateriaa aikaisemmin ja Lotta-Liisa muistelikin ei-niin-lämmöllä vuosia sitten Hesen tarjonnassa ollutta kasvishampurilaista.

- Hesellä aikoinaan myydyn kasvishampurilaisen pihvi oli mössöä, joten pelkäsin, että falafelpihvi saattaisi olla myös. Tämä ei kuitenkaan ole ole niin mössöisää, arvio Lotta-Liisa.

Ranskalaiset olivat sekä Lotta-Liisan että Jutan mielestä hyviä. Guacamole-hampurilaisen kohdalla guacamolea enemmän huomiota herätti sämpylä.

- Tämä ei maistunut perushampurilaiselta, mikä johtui ehkä kokojyväsämpylästä. Hampurilainen maistui enemmän kotitekoiselta, mikä oli kiva, sanoi Jutta.


Fruutiet olivat testaajien makuun liian vetisiä.

Vetiset fruutiet ja smoothie

Fruutiet ja smoothie olivat testaajille hienoinen pettymys.

- Smoothie on vetinen ja maistuu maustamattomalle jugurtille. Mustikka ja banaani eivät maistu miltään. Hinta, 3,90 €, on tästä paljon. Sillä hinnalla saa jo tosi hyvän smoothien. Tästä voisi maksaa 2,50 €, arvio Jutta.

Fruutien koostumus ei ollut sen parempi kuin smoothienkaan.

- Totta, tämä on aika vetinen. Voisiko se johtua jäistä, ehkä nämä olisi pitänyt pyytää ilman jäitä? Yleensä smoothiet ovat paksuja ja niissä on jokin rakenne, mutta tämä muistuttaa enemmän mehua, jatkoi Lotta-Liisa.


Hampurilaiset näyttivät samalta kuin mainoskuvissa.

Tuotteet näyttivät samalta kuin mainoskuvissa

Ravintola oli valoisa ja korkea, mutta meluisa vaikkei ihmisiä ollut paljon paikalla. Positiivisena testaajat pitivät sitä, että tuotteet näyttivät todellisuudessa melko samoilta kuin mainoskuvissa. Myös kasvisruokavaihtoehdot saivat kiitosta.

- Hesburgerilla on vegaanista majoneesia, mikä on aika siistiä. Vegaanisena täältä saa salaatin lisäksi kasvistortillan ja falafelaterian, jos vaihtaa hampurilaisen majoneesin chilimajoneesiin tai valkosipulikastikkeeseen. Pisteet siitä Heselle, sanoi Terhi.


Tila oli avara ja valoisa, mutta siellä kaikui kovasti.

Kokonaisuudessaan lounas Hesburgerilla oli kaikkien mielestä ihan hyvä ja mikä tärkeintä, nälkä lähti – ainakin toistaiseksi.

- Muistikuvani mukaan Hesen ruuilla ei nälkä pysy poissa kovin pitkään. Kaikki oli ihan jees, ei mitään yllättävän hyvää, mutta toisaalta mikään ei pettänyt. Annan arvosanaksi 8-, sanoi Lotta-Liisa.

Jutta oli arviossaan samoilla linjoilla:

- Annan arvosanaksi 7,5. Ruoka ei ollut varsinaisesti hyvää, mutta kyllä tästä nälkä lähtee.

Terhistä käynti Hesellä toi piristävää vaihtelua lounaspaikkoihin.

- Annan arvosanaksi 8+. En ehkä söisi salaattia ihan heti uudelleen, mutta kasvistortillan voisin syödä, arvioi Terhi.

Hesburger Kupittaa
Lemminkäisenkatu 13
www.hesburger.fi

Aukioloajat
Ma-pe 10-21
La 11.30-21
Su 12-21

Lue myös:
Klassikko Kultainen Hirvi
Vaihtelua tarjoava Aschan
Kotoisasti Maunossa

Lue myös

Viikon vastaantulija on valmiina lomalle

Viikon vastaantulija on valmiina lomalle

Viikon vastaantulija -tiimi bongaa Technology Research Centerilla laboratorioteknikkona työskentelevän Peter Virran ICT-Cityn aulassa.

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulijoina Pokémon-metsästäjät Rita ja Katariina

Viikon vastaantulijoina Pokémon-metsästäjät Rita ja Katariina

Tietotekniikan insinööri Rita Matikainen ja IT-tradenomiopiskelija Katariina Tiura Turun ammattikorkeakoulun oppimisympäristö The FIRMAsta seisovat puhelimet kädessä BioCityn aulassa ja vaikuttavat siltä, että jotain hienoa on juuri tapahtunut.

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija Juha on kesätöissä patologian laitoksella

Viikon vastaantulija Juha on kesätöissä patologian laitoksella

Kuka olet ja mitä teet täällä? Nimeni on Juha Rantala. Olen kesätöissä täällä BioCityn 6. kerroksessa Turun yliopiston patologian laitoksella.

Lue artikkeli
Blogi