Lounaalla Turku Science Parkissa: Klassikko Kultainen Hirvi

Lounaalla Turku Science Parkissa: Klassikko Kultainen Hirvi

Teknologiakiinteistöjen ruokakriitikkojen Helen ja Nooran tie vei tällä kertaa ravintola Kultaiseen Hirveen. Ravintola on toiminut jo vuodesta 1968 Itäisellä Pitkäkadulla ja vakiinnuttanut paikkansa niin lounastajien keskuudessa kuin illanistujaisten seurustelupaikkana.

Kultainen Hirvi tarjoaa lounasta arkisin klo 11–14. Lounaaseen kuuluu aina myös raikas salaattipöytä sekä jälkiruokakahvi. Lounaan ajan käytössä on myös koko a'la carte -lista, jos lounasannosten joukosta ei löydy mieleistä vaihtoehtoa. Teknologiakiinteistöjen toimistolla tunnettiin ainakin Hirven aurajuustohärkä sekä hirviruukku, jotka kuuluvat myös lounaslistalle silloin tällöin. A'la carte -listalla myös erikoisruokavaliot on huomioitu, ja kasvisruokavaihtoehtojakin on tarjolla.

Testipäivän lounaaksi oli tarjolla häränlihawokkia sekä broilerleikettä tsatsikilla ja lohkoperunoilla. Noora päätti testata broileria, ja Hele valitsi ravintolan listalta hirvipullat juuresmuusin ja puolukoiden kera.

Kultainen Hirvi
Alkusalaatin sai itse koota mieleisekseen.

Lounaat voi jo maksaa heti tilatessa kassalla tai mennä pöytään odottamaan tarjoilijan palvelua. Annokset tuodaan pöytään, mikä on on melko harvinaista lounasravintoloissa. Ennen varsinaista lounasta päästiin maistelemaan salaattipöydän antimia. Tarjonta oli monipuolista: vihreää salaattia, pastasalaattia, punajuuria, raejuustoa sekä vesi- ja hunajamelonia.

Kultainen Hirvi
Aurinkoisella terassilla on mukava lounastaa.

Testipäivänä oli aurinkoinen ja lämmin ilma, joten Kultaisen Hirven terassi kutsui testaajia. Turku Science Parkin alueen lounasravintoloista terassi löytyy vain harvoista paikoista. Terassin asiakaspaikkoja on noin 30. Ravintolan sisälle mahtuu isompiakin seurueita, sillä valinnanvaraa on pöydissä niin ravintolan kuin pubin puolellakin.

– Vaikka vieressä on vilkasliikenteinen katu, niin terassilla on silti oma rauha, Hele kommentoi.

Ruoat tuotiin nopeasti pöytään. Hele antoi annokselle kouluarvosanan 8.

– Annoksen koossa ei ole säästelty, tällä lähtee varmasti suurikin nälkä. Makua olisi voinut olla enemmän, nyt oli ehkä pelattu hieman liian varman päälle, Hele kommentoi.

Kultainen Hirvi
Myös broilerleike lisukkeineen oli runsas.

– Broileri ja perunat on molemmat uppopaistettu, ja tsatsiki raikastaa muuten tuhdin annoksen. Yleensä suosin hieman kevyempiä vaihtoehtoja, tämä on harvinaisempaa herkkua, Noora sanoi.

Hele ja Noora kiittelivät nopeaa palvelua, salaattipöytää sekä terassia. Lounaan hinta on keskimääräistä korkeampi, mutta annoskoko on isompi kuin useimmissa muissa paikoissa. Kultaisessa Hirvessä voisi juhlistaa vaikkapa kesälomaa pannupizzalla. Testaajien mielestä Hirvi täydentää hyvin alueen perinteisempiä lounaspaikkoja, ja etuna on a´la carte -lista myös lounaalla.

Testaajat pohtivat, että Hirvessä käynee paljon viereisten työmaiden rakennusmiehiä, joille maittavat isommat annokset. Kultaiseen Hirveen voisi myös viedä ulkomaalaisvieraita tutustumaan hirviruokiin, joita ei kovin monessa paikassa ole tarjolla. Ravintola on auki ainakin marraskuun loppuun, joten vielä on hyvin aikaa käydä lounaalla tai vaikkapa afterwork-drinkillä työpäivän jälkeen. Keittiö palvelee arkisin aina klo 21.30 asti.

Ravintola Kultainen Hirvi
Itäinen Pitkäkatu 12–14
Lounas 9–15€
Keittolounas (kerran viikossa) 8€

www.kultainenhirvi.fi

Lue myös:
Vaihtelua tarjoava Aschan
Unica Mikro: lounasta, lääkäreitä ja retrotunnelmaa
Tyylikäs Kupittaan Paviljonki

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Lue myös

Viikon vastaantulija: Pop Ice Company

Viikon vastaantulija: Pop Ice Company

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olenme Mikko Leino ja Lisa-Maria Junnila, toimimme Pop Ice Companyn yrittäjänä. Nyt olemme kaikki koossa: Olivia, Charlotta ja Venla ovat kesätöissä jätskimyyjinä. Meillä on siis polkupyörä, josta myymme jäätelöä ja muita kesäherkkuja.

Lue artikkeli
Blogi
Arkea muutti ElectroCityyn

Arkea muutti ElectroCityyn

Arkea Oy tytäryhtiöineen muutti heinäkuun alussa ElectroCityyn. Yrityksen toimisto sijaitsi aikaisemmin Linnankadulla. ElectroCityssä Arkealla on käytössään 634 neliömetrin tilat A-portaan neljännessä kerroksessa.

Lue artikkeli
Uutinen
Werstas on nyt kokonaisuudessaan valmis

Werstas on nyt kokonaisuudessaan valmis

Coworking-tila Werstas on nyt kokonaisuudessaan valmis, sillä Werstaan laajennusosa jääkausi aukesi heinäkuun alussa. 1000 neliömetrin jääkausi sijaitsee ElectroCityn viidennessä kerroksessa ja se on suoraan yhteydessä Werstaan syksyllä 2015 valmistuneisiin paratiisiin ja post-apokalyptiseen maailmaan. Kokonaisuudessaan Werstaan pinta-alan on jääkauden...

Lue artikkeli
Uutinen