Lounaalla Turku Science Parkissa: kotoisasti Maunossa

Lounaalla Turku Science Parkissa: kotoisasti Maunossa

 

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituution oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -juttusarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksistaan niistä.

Ravintola Mauno on lounasravintola BioCityn katutasossa. Mauno avautui syksyllä 2013, josta lähtien se on palvellut niin Turku Science Parkin alueelta kuin kauempaakin tulevia lounastajia.

Lounaalla Maunossa kävivät Kirsi ja Jani Teknologiakiinteistöistä. Molemmat käyvät Maunossa melkein päivittäin. Teknologiakiinteistöjen toimisto sijaitsee aivan ravintolan vieressä, joten Maunon lounas on helppo ja nopea vaihtoehto.

Kirsi ja Jani ovat havainneet, että lounasta voi joutua toisinaan jonottamaan. Testipäivänä jonoa alkoi kerääntyä klo 11 jälkeen, mutta se myös liikkui nopeasti eikä omaa vuoroaan joutunut montaa minuuttia odottamaan.

Maunossa on päivittäin tarjolla kolme lounasvaihtoehtoa. Buffet-ruoka otetaan itse linjastosta. Se sisältää lämpimän ruoan, salaattipöydän, tuoreen leivän ja jääveden. Lounaan hintaan sisältyy myös jälkiruoka kahvin tai teen kera.

Grillilounas tilataan ensin kassalta ja sen jälkeen siirrytään avokeittiön tiskille, jossa kokki tekee paikan päällä lautasannoksen. Myös grillilounaaseen kuuluu tuore leipä, jäävesi ja jälkiruoka kahvin tai teen kanssa.

Kolmantena lounasvaihtoehtona on itse koottava salaattibuffet, jonka hinta vaihtelee painon mukaan. Salaatin voi koota myös rasiaan ja ottaa mukaan esimerkiksi työpaikalle. 

Maunossa voi ruokailla isossa ravintolasalissa tai tunnelmallisessa Bistrossa. Jos kokouskeskuksessa on iso konferenssi, lounaspöydät levittäytyvät myös BioCityn aulaan.

Kirsi söi BBQ-härkää ja paahdettua perunaa paprika-kesäkurpitsapaistosta. Salaattipöydässä oli vihersalaattia, kuskus-salaattia sekä tomaatti-sipulisalaattia sekä siemeniä, pähkinöitä ja kuivattua sipulia ja salaatinkastikkeeksi balsamicoa sekä oliiviöljyä.

– Tämä on taattua Maunon liharuokaa, ja mausteitakin on sopivasti. Salaattia saa ottaa oman maun mukaan, ja vaihtoehtoja on mukavasti tarjolla. Maunolle kiitosta itseleivotuista leivistä, tänään oli tarjolla myös siemennäkkileipää joka oli oikein maukasta, Kirsi arvioi.

Jani söi pitakebabin, johon kuului lisäksi tsatsikia, tomaatti-sipulisalaattia sekä ranskalaisia.

– Pitaleivän sisällä on lihaa ja tsatsikia, ja lisukkeeksi sai itse ottaa tomaatti-sipulisalaattia. Nämä sopivat hyvin yhteen. Annos on kokonaisuudessaan aika iso, joten nälkä kyllä lähtee. Aikaisemmin avokeittiön lounaalla oli vaihtoehtona ottaa joko ranskalaiset tai vihersalaatti, ja tätä vaihtoehtoa toivoisin takaisin, Jani kommentoi.

Kirsi ja Jani ottavat usein lounaan myös itse koottavasta salaattibuffetista, jossa vaihtelee päivittäin lämmin ruoka. Testipäivänä tarjolla oli falafeleja.

– Keittolounas olisi vielä hyvä lisä lounastarjontaan. Joskus haluaisi kevyemmän lounaan, mutta kuitenkin jotakin lämmintä, Kirsi toivoi.

Reilunkokoisten annosten jälkeen nautittiin vielä kahvia, porkkanakakkua ja suklaabrownieita.

– Maunon leivonnaiset ovat meheviä, ja tämä on hyvä lopetus lounashetkelle, molemmat sanovat.

Ravintola Mauno
BioCity, Tykistökatu 6
lounas ma-pe klo 10.30–13.00

Buffetlounas 11€
Grillilounas 11€
Salaattibuffet 2,20€/100g

EDIT: Maunon lounasvalikoimaan on lisätty keitto 8.2. alkaen, hinta 6,90€. Keittolounaan hintaan sisältyy leipä ja levitteet sekä kahvi ja jälkiruoka

 

Lue myös

Henri Arkeasta

Henri Arkeasta

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Henri Tuominen ja toimin palveluesimiehenä Arkea Oy:llä.

Lue artikkeli
Blogi
Laskiaistapahtumaa vietettiin Teknologiakiinteistöjen toimistolla

Laskiaistapahtumaa vietettiin Teknologiakiinteistöjen toimistolla

Turun Teknologiakiinteistöt järjesti laskiaistiistaina 9.2. laskiais- ja työhyvinvointitapahtuman huonon sään vuoksi BioCityn toimistossa. Vaikka luistelemaan ja ulkoilemaan ei päästykään, ravintola Maunon hernekeitto ja laskiaispullat maistuivat sisätiloissakin. Lounaan lisäksi ohjelmassa oli rentoa yhdessäoloa ja kuulumisten vaihtoa. Laskiaistapahtuma...

Lue artikkeli
Uutinen
Jonne neuvoo Kansalaisen mikrotuessa

Jonne neuvoo Kansalaisen mikrotuessa

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Jonne Tuomela ja opiskelen täällä ICT-Cityssä. Tällä hetkellä olen työharjoittelussa Kansalaisen mikrotuessa, joka löytyy ICT-Cityn ensimmäisestä kerroksesta C-siivestä.

Lue artikkeli
Blogi