Lounaalla Turku Science Parkissa: Makupareja Splizzeriassa

Lounaalla Turku Science Parkissa: Makupareja Splizzeriassa

Lounastestaajien kohteena oli alueen uusi tulokas Splizzeria, joka avautui Kiinamyllynkadulla kesäkuun puolivälissä.

Splizzerian lounasbuffet on tarjolla arkisin kello 10.30–15.00. Buffetin lisäksi valittavissa ovat listan kaikki pizza- ja salaattivaihtoehdot. Splizzeriasta saa pizzan lisäksi salaatteja sekä pizzan ja salaatin yhdistelmää. Täytevaihtoehdot ovat samat sekä pizzoissa että salaateissa.

Splizza koostuu kahdesta pizzapuolikkaasta eri täytteillä. Splizzalaatissa taas on puolet pizzaa ja puolet salaattia, ja kolmas vaihtoehto on zalaatti, jossa on kaksi salaattia eri täytteillä. Kaikkia pizzoja ja salaatteja saa samoilla täytteillä, eli valinnanvaraa on jokaiselle. Pizzasta saa myös gluteenittoman pohjan lisämaksusta. Buffettiin kuuluu jälkiruokana kahvi ja tee.

Lounaalle lähtivät Sari, Outi, Noora sekä toimistollamme harjoittelua tekevä Zuzana. Kukaan ei ollut käynyt ravintolassa aikaisemmin, ja ruokalistaa silmäillessä avulias työntekijä tuli kertomaan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Ruoka maksetaan heti tilattaessa, ja listalta tilattaessa saadaan pöytään mukaan hälytyslaite, jonka piipatessa ruokansa voi hakea keittiön tiskiltä.

Outi ja Zuzana päättivät testata buffetin valikoimaa. Tarjolla on päivittäin kahta eri pizzaa sekä monipuolinen salaattibuffet. Buffetin pizzana oli Texas Ranch, joka sisälsi Texas BBQ Bolognesea, pepperonia, Texas Ranch -kastiketta ja chili-tomaattikastiketta, sekä Mexican BBQ täytteinään BBQ-mehustettua kanaa, pepperonia, curryananasta, aurajuustoa ja Mexican BBQ -kastiketta. Salaattipöydässä oli muun muassa viher- ja kaalisalaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, hillosipulia ja erilaisia pähkinöitä.


Salaattibuffetista sai koota mieleisensä annoksen.

– Buffa oli nopea hakea. Pizzat maistuivat paremmilta kuin mitä odotinkaan. Buffet-pöydän pizzoissa näytti olevan vähemmän täytettä kuin listalta tilatuissa, mutta molemmat pizzat olivat hyviä, Outi kommentoi.

– Salaattibuffet oli laitettu kivasti esille, ja kekseliäästi yhteen purkkiin oli laitettu jälkiruokapurkkaa, sanoi Zuzana.

Sari ja Noora odottelivat hieman pidempään, sillä tilauksesta kesti melkein 15 minuuttia, kun pizzat olivat pöydässä. Kiireiselle lounastajalle testaajat suosittelevatkin buffet-vaihtoehtoa.


Lounasbuffetissa on päivittäin tarjolla pizzaa kahdella eri täytteellä.
 

Nooran opera -pizzan puolikas sisälsi kinkkua, salamia, ananasta ja rucolaa. Lautasen toinen puoli eli salaatti Little italy -täytteillä sisälsi buffalomozzarellaa, tomaattia, pinjansiemeniä, mustapippuria, basilikapestoa ja rucolaa.

Sari valitsi Little italyn pizzana ja salaatiksi chevre pastramin.

– Koska pizzassa oli sekä juustoa että pestoa, tuntui se aika rasvaiselta, pesto oli kyllä maukasta, kehui Sari. Täyteyhdistelmät toimivat, erityisesti littly italyn pinjansiemenet, pesto, tomaatit ja mozzarella maistuivat hyvin sekä pizzassa että salaatissa, Noora ja Sari kommentoivat.

Pizzaa testaajat syövät lounaaksi harvoin, ennemminkin se kuuluu viikonlopun herkkuihin. Sari ja Outi tekevät pizzaa silloin tällöin myös itse. Splizzeria puolikas pizza ja puolikas salaatti -yhdistelmä oli raikkaampi vaihtoehto, ja sitä täytyy tulla maistamaan myös toistamiseen!

Splizzeria
Kiinamyllynkatu 5a, 20500 Turku

Avoinna: 
ma-pe 10.30–22
la-su 12–22

lounasbuffet 9,90€
pizzat ja salaatit listalta:
puolikas 4,95–8,45€
kokonainen 9,90–16,90€

 

 

Lue myös

Työharjoittelussa Teknologiakiinteistöillä

Työharjoittelussa Teknologiakiinteistöillä

Teknologiakiinteistöjen toimistolla on parhaillaan vakinaisen henkilökunnan lisäksi kaksi uutta kasvoa. Erkki Oikarinen suorittaa projektinhallinnan ja kestävän kehityksen koulutusohjelmaan kuuluvaa työharjoittelua, ja Zuzana Huurre avustaa taloushallinnon tiimiä kesän ajan.

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulija odottaa Ultra Bran keikkaa

Viikon vastaantulija odottaa Ultra Bran keikkaa

Moikka! Kuka olet ja mitä puuhaat täällä?

Lue artikkeli
Blogi
Anniina Savisalo arkkitehdiksi Teknologiakiinteistöille

Anniina Savisalo arkkitehdiksi Teknologiakiinteistöille

Arkkitehti SAFA Anniina Savisalo on aloittanut arkkitehtina Teknologiakiinteistöillä kesäkuun alussa. Hän vahvistaa kiinteistö- ja palvelutiimiä erityisalueenaan tilojen arkkitehtisuunnittelu ja tilamuutokset.

Lue artikkeli
Uutinen