Lounaalla Turku Science Parkissa: perinteikäs Upseerikerho

Lounaalla Turku Science Parkissa: perinteikäs Upseerikerho

Upseerikerho on perinteikäs turkulainen ravintola ja juhlatila, joka sijaitsee Teknologiakiinteistöjen toimistolta vain parin korttelin päässä Sirkkalan vanhalla kasarmialueella. Ravintola toimii arvokkaassa miljöössä, jossa voi myös pitää yksityistilaisuuksia.

Lounaalle suuntasivat Teknologiakiinteistöiltä Marko, Outi ja Noora. Marko ja Outi olivat Upseerikerhon lounaalla ensimmäistä kertaa, kun taas Noora oli käynyt muutaman kerran aikaisemminkin.

Lounaan lisäksi Upseerikerholta voi ostaa välipalaa ja kylmiä juomia sekä piipahtaa vaikka vain kahville. Ravintolassa leivotaan päivittäin lounaan lisukkeeksi tuoretta sämpylää tai makeaa jälkiruokaa. Testipäivänä tarjolla oli uunituoretta raparperipiirakkaa hintaan 1,50€/pala. Jälkiruokana oli myös hedelmäsalaattia hintaan 1,70€. Jälkiruokakahvi sisältyy lounaaseen.

Ruokailutila on iso ja avara, asiakaspaikkoja on noin sata. Paikalla oli jonkin verran muita lounastajia, mutta ahdasta ei ollut, vaikka testiryhmä oli paikalla kiireisimpään lounasaikaan 11.30.

Alkusalaattipöytä on ilahduttavan monipuolinen: tarjolla on muun muassa vihersalaattia vesimelonilla, kana-riisisalaattia, porkkanaraastetta ja suolakurkkuja. Upseerikerhon lounaalla on hyvä leipävalikoima, ja myös gluteenitonta leipää oli tarjolla.

Testipäivänä lounalla oli tarjolla makkarakeittoa, burgundinpataa ja timjamiperunoita sekä kasvis-kevätkääryleitä chili-bambukastikkeella. Marko päätti testata keittoa, Outi kevätkääryleitä ja Noora burgundinpataa. Lämpimien ruokien pöydästä löytyi myös edellisen päivän riistapastaa, jota sai ottaa vapaasti ilman lisähintaa.

Makkarakeitto oli Markon mieleen.

– Keitto on hyvin maustettu ja mausteita saa myös itse lisätä tarpeen mukaan. Tässä on makkara pääosassa ja keitto on höyryävän kuumaa, tykkään!

Outi otti myös eilistä riistapastaa kevätkääryleiden lisäksi.

– Kevätkääryleet ovat oikein hyviä, tosin chilin makua voisi olla enemmänkin. Riistapasta on yllättävän hyvää, vaikka onkin eilistä!

Burgundinpata on perinteinen liharuoka, ja kastikkeen joukossa on myös hillosipulia ja herkkusieniä. Timjamiperunoissa on hyvin makua.

– Lautanen täyttyi puolilleen jo salaattipöydästä, mikä oli hyvä juttu! Lisäksi tykkäsin leipävalikoimasta ja voin lisäksi oli tarjolla mausteista levitettä, Noora sanoi.

Upseerikerhon lounaan hinta-laatu -suhde oli kaikkien testiryhmäläisten mielestä kohdallaan. Lounaan lomassa Marko visioi jo Upseerikerholla pidettäviä iltatilaisuuksia: tila on sopivan hämyinen ja sokkeloinen illanviettopaikka.

Testiryhmä pohdiskelikin, että paikka sijaitsee hieman piilossa vilkkaan Itäisen Pitkäkadun varrelta.

- Upseerikerho on sopivan lähellä toimistoa, joten täällä tulee varmasti lounastettua useamminkin. Olemme positiivisesti yllättyneitä, ensikertalaiset Marko ja Outi totesivat.

Upseerikerho, Kaivokatu 12

Lounas 10.30 - 13.30
Kotiruokalounas 7,40€
Keittolounas 6,40€
www.turunupseerikerho.fi/

Lue myös:
Tyylikäs Kupittaan paviljonki
Kotoisasti Maunossa
Aitoja makuja La Caffettierassa

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Lue myös

Viikon vastaantulija: Leena Kaivogenilta

Viikon vastaantulija: Leena Kaivogenilta

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Leena Kokko, Kaivogenin toimitusjohtaja. Toimimme ElectroCityn toisessa kerroksessa, jossa meillä on niin toimisto- kuin tuotantotilojakin. Hienoa, toimitusjohtaja! Mitä käytännössä teet? Työpäiväni kuluvat paljolti hallinnollisten tehtävien parissa, ja vastaan myös henkilöstöasioista. Lisäksi olen mukana yrityksen...

Lue artikkeli
Blogi
Tutustu ElectroCityyn -työmaakierros

Tutustu ElectroCityyn -työmaakierros

Lokakuussa pidetylle työmaakierrokselle seuraa nyt jatkoa! Millainen on coworking-tila Werstaan kesällä valmistuva kolmas toimistomaailma, ja miten kuvan sirkusnaiset liittyvät ElectroCityyn? Entä miltä maistuvat mehu ja pulla Turun huikeimmalla kattoterassilla? Tervetuloa tutustumaan jättisaneerauksen alla olevaan ElectroCityyn, jonka tarina alkaa jo...

Lue artikkeli
Tapahtuma
Viikon vastaantulija: GMP-insinööri Henri

Viikon vastaantulija: GMP-insinööri Henri

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Henri Kylänpää, työskentelen Biovian Oy:llä GMP-insinöörinä kunnossapidossa.

Lue artikkeli
Blogi