Lounaalla Turku Science Parkissa: pikaruokaa Subwayssa

Lounaalla Turku Science Parkissa: pikaruokaa Subwayssa

Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa syötiin Intelligatesta DataCityyn huhtikuun lopulla muuttaneessa Subwayssa. Lounasta lähdettiin testaamaan poikkeuksellisesti melkein koko Teknologiakiinteistöjen henkilökunnan voimin.

Subway kertoo olevansa maailman tunnetuin täytetyin leipä. Ravintoloita on useassa eri maassa ja kaupungissa, jopa Turun seudulla niitä on yhdeksän. DataCityn Subwayn ravintolayrittäjät Jaakko Hietaniemi ja Janica Pajari pyörittävät lisäksi myös Myllyn Subwayta.

Subway-ravintoloiden konsepti on aina sama: ruoka tilataan tiskiltä, jota myöten annosta ”kuljetetaan,” täytetään ja paahdetaan. Täytevaihtoja on jopa 15, jotka sisältävät vaihdellen liha-, kana-, kala- ja kasvistäytteitä eri muodoissa. Täytteeistä voi myös valita itse mieleisensä. Leivän tilalle voi myös valita ruokaisan salaatin, jota saa kaikilla samoilla täytteillä kuin leipiäkin. Leivässä voi valita koot 15cm tai 30 cm. Leivän tai salaatin voi laajentaa ateriaksi, johon kuuluu hanajuoma ja vapaavalintainen lisuke: joko cookie, sipsit tai jogurtti.

Testiryhmä valitsi Subway-leipiä erilaisilla täytteillä: testiin pääsivät muun muassa kana teriyaki, Italian B.M.T, vege, steak and cheese sekä Subway Club.

– Itse käyn silloin tällöin Subwayssa, tosin harvoin lounasaikaan. Eniten tulee haettua mukaan, jos on tarve saada nopeasti syötävää. Nyt päätin kokeilla jotakin uutta täytettä ja valitsin vegen. Kasvispihvi on täyttävä, mutta se kaipaisi vielä lisää makua, arvioi Julia.

Kana teriyaki on monen kehuma klassikko ja varmasti hyvä valinta, lounastajat pohtivat. Sitä päätti testata myös Katja, joka kehuikin valintaa oikeaksi. Monen suosikki on myös Italian B.M.T. joka sisältää salamia, pepperonia ja kinkkua. Tähän päätyi myös Marko, joka mainitsikin usein syövänsä subinsa juuri kyseisillä täytteillä.

– Kastikkeiksi valitsin amerikansinappia ja tulista kastiketta. Lihaisan subin kanssa tämä on oikein maukas yhdistelmä, Marko sanoi.

Myös Subwayn salaatti pääsi testiin. Salaatin valitsi Maija, ja annos kana teriyaki-täytteellä maistui hyvin lounasnälkään.

– Usein lounassalaateissa ison osan annoksesta vie vihersalaatti, mutta tässä salaatissa on kunnolla  täytteitä mukana, arvioi Maija.

Kastikkeilla ja mausteilla pystyy vaikuttamaan paljon subin ja salaatin makuun. Leipävaihtoehdoista erityisesti hunaja-kaura sekä 9 viljaa olivat lounastestaajien mieleen. Subwayn verkkosivuilta selviää, että nämä viljat ovat ohra, hirssi, kaura, pellavansiemenet, maissi- ja riisihiutaleet, ruis- ja durrahiutaleet sekä spelttihiutaleet.

Valtaosa Turku Science Parkin lounaspaikoista sulkee ovensa jo klo 13-14 aikaan. Subway on myöhäisemmällekin lounastajalle hyvä juttu, ja ravintolasta voi napata leivän mukaan myös töistä kotiin lähtiessä. Subway palvelee arkisin aina klo 21 asti, ja on auki myös viikonloppuisin. Testiryhmä arvosti Subwayn nopeutta ja vaivattomuutta: erityisesti kiireisenä päivänä on helppo kävellä toimistolta naapuriin ja tilata mieluinen subi joko mukaan tai paikan päällä nautittavaksi.

Subway Kupittaa
Lemminkäisenkatu 14–18 B

ma-pe:     9.00–22.00
la:     10.00–21.00
su:     11.00–21.00

Päivän subi 3,90€, muut subit ja salaatit listan mukaan

Lue myös

Viikon vastaantulijan, Jonnin, elämässä jalkapallo on ykkönen

Viikon vastaantulijan, Jonnin, elämässä jalkapallo on ykkönen

Hei, kuka olet ja mitä puuhaat?

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulijan kesäsuunnitelmiin kuuluvat Puuhamaa ja Korkeasaari

Viikon vastaantulijan kesäsuunnitelmiin kuuluvat Puuhamaa ja Korkeasaari

Moikka! Kuka olet ja mitä teet täällä?

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija Teija vie Turkua elokuvamaailmaan

Viikon vastaantulija Teija vie Turkua elokuvamaailmaan

Kuka olet ja mitä teet täällä Turku Science Parkissa? – Olen Teija Raninen, kehittämispäällikkö Turku Science Park Oy:ssä sekä elokuvakomissaari Länsi-Suomen Elokuvakomissiossa. Turku Science Parkissa vedän Experience Industries -tiimiä, johon liittyvät elokuvat ja pelit, elokuvamatkailu ja matkailun kehittäminen sekä vierailu- ja innovaatiokeskus Joki....

Lue artikkeli
Blogi