Lounaalla Turku Science Parkissa: Teutorin Herkutus

Lounaalla Turku Science Parkissa: Teutorin Herkutus

Turun yliopiston uudisrakennus, vuonna 2013 saneerattu Teutori osoitteessa Lemminkäisenkatu 3 kätkee sisälleen kahvila Herkutuksen. Tila on avara ja korkea, ja ruokailla voi sisäpihan puoleisessa tilassa sekä ikkunapaikoilla Lemminkäisenkadun puolella.

Kahvila Herkutuksesta saa nimestään huolimatta on myös lounasta. Mainintaa paikasta ei ulkoseinällä näy, mutta kadulle antavat isot ikkunat kertovat ohikulkijalle, että paikassa viihtyvät lounastajat ja kahvitaukoa viettävät.

– Ensi kertaa tuleva voi hämmentyä, mistä ovesta mennään sisään, sillä mitään kylttiä ei paikalla ole, Outi sanoi.

Noora on käynyt Herkutuksessa muutaman kerran, kun taas Outille visiitti on ensimmäinen.

Kahvila-ravintolan yrittäjä Esa Salmi kertoo, että Herkutuksen toiminta alkoi vuonna 2013 kiinteistön remontin vielä ollessa hieman kesken. Sijainti yliopiston rakennuksessa tuo paikalle paitsi alueella työskenteleviä myös opiskelijoita. Opiskelijahintaista lounasta paikassa ei tarjota, mutta opiskelijat saavat -10% alennuksen lounaasta.

Herkutuksen lounas on päivittäin vaihtuva keitto. Lounaaseen sisältyy alkusalaatti, leipä, ruokajuoma sekä kahvi ja pieni makea.

Pienempään nälkään vitriini tarjoaa sämpylöitä, makeita leivonnaisia sekä hedelmiä. Kahvia ja teetä saa myös mukaan, ja niitä erityisesti opiskelijat käyvätkin hakemassa.

Elokuussa on vielä rauhallista, ja lounasta ei tarvitse jonottaa. Paikalle lounastamaan saapuneet rouvat kertovat, että Herkutus on aivan paras lounaspaikka alueella. Testiryhmän odotukset ovat korkealla!

Ruoka maksetaan ensin tiskillä ja sen jälkeen siirrytään ottamaan salaattia ja keittoa. Testipäivänä salaattipöydässä oli muun muassa vihreää salaattia, nektariinilohkoja, kaalisalaattia sekä runsas valikoima siemeniä ja pähkinöitä sekä salaatinkastikkeita. Herkutus myös leipoo itse lounasleipää, ja testipäivänä oli tarjolla itsetehtyä puolukkaleipää sekä siemennäkkäriä.

– Salaattipöytä oli sopivan runsas: lautanen täyttyi ja tarjonta oli monipuolinen. Paahdetut maissit ja suolapähkinät sopivat mainosti vihreän salaatin sekaan, Noora sanoi.

Päivän keitto oli nakkikeitto.

– Keitossa oli kaikki kohdillaan: juurekset olivat sopivan kypsiä ja nakit on paistettu ensin, jotta niihin on saatu vähän väriä. Tykkään! Outi kommentoi.

Keitto oli myös Nooran mieleen.

– Nakkeja oli runsaasti, mikä ei ole itsestäänselvyys lounasravintoloissa. Myös juurekset olivat napakan kypsiä. Oikein hyvä keittolounas salaatteineen, Noora arvioi.

Testiryhmä oli oikein tyytyväinen Herkutuksen lounaaseen. Hinta ja laatu kohtasivat, ja vatsa tuli täyteen.

– Tämä on vain kivenheiton päässä BioCitystä, joten sijaintikin on mainio. Näin loppukesällä tilaa oli runsaasti, ja onneksi pääsimme ikkunapöytään. Täytyy kehua myös asiakaspalvelua, sillä asiakkaille oli aikaa ja henkilökunta kertoi mielellään paikasta ja ruoasta, molemmat sanoivat.

Herkutus Oy

Teutori, Lemminkäisenkatu 3a
Lounas klo 11–13
Päivän keitto 7,50€

Lue myös:
Vaihtelua tarjoava Aschan
Klassikko Kultainen Hirvi
Kupittaan Paviljonki

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Lue myös

ElectroCityn tutustumiskierros kiinnosti kaupunkilaisia

ElectroCityn tutustumiskierros kiinnosti kaupunkilaisia

Turun Teknologiakiinteistöt järjesti kaikille avoimen tutustumiskierroksen uudistettuun ElectroCityyn keskiviikkona 17.8. Kierros herätti paljon kiinnostusta ennakkoon, ja sille ilmoittautui mukaan yli 200 ihmistä.

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulijana Teppo Saarenpää AMK:lta

Viikon vastaantulijana Teppo Saarenpää AMK:lta

Viimeisetkin koululaiset palasivat pulpetteihinsa tällä viikolla. Sen kunniaksi utelimme viikon vastaantulijalta koulumuistoja.

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija rakastaa tanssimista

Viikon vastaantulija rakastaa tanssimista

Viikon vastaantulija löytyy tällä kertaa TriviumCityltä.

Lue artikkeli
Blogi