Lounaalla Turku Science Parkissa: tyylikäs Kupittaan paviljonki

Lounaalla Turku Science Parkissa: tyylikäs Kupittaan paviljonki

Lounaskriitikoiden tie vei tällä kertaa Kupittaan paviljonkiin Kupittaanpuistoon, jonne on vain muutaman minuutin kävelymatka BioCitystä. Lounastamassa kävivät Julia ja Janne Teknologiakiinteistöiltä, jotka molemmat ovat käyneet paikassa muutaman kerran.

Ravintolan tunnelma oli yllättävän rauhallinen, vaikka pöydät olivat melkein täynnä. Jokaiseen pöytään oli katettu valmiiksi lasit, aterimet ja lautasliinat, mikä antoi huolitellun vaikutelman. Kuvan pöydät olivat ennakkoon varatut ja odottivat vielä lounastajia.

Testipäivänä oli tarjolla currykanakeittoa, uunimakkaraa, mustapekkahärkää sekä uunilohta.

Teknologiakiinteistöjen ruokakriitikot lounastivat klo 11 aikaan, jolloin paikalla oli jo melko paljon ihmisiä, mutta ruuhkaa ei kuitenkaan syntynyt. Ruokailutila on avara ja korkea, mutta puheensorina pysyi rauhallisena koko ajan.

Ravintolassa ensimmäistä kertaa asioivaa saattaa vähän hämmentää, sillä toimintatavoista ei juuri ole opasteita. Kupittaan paviljongissa on pöytiintarjoilu, paitsi keitto otetaan itse. Runsas salaattipöytä ja jälkiruokakahvi kuuluu lounaan hintaan.

Salaattipöytä onkin Paviljongin yksi parhaista puolista. Monipuolinen salaattipöytä sisälsi muun muassa vihersalaatteja hedelmien kera, raasteita, peruna- ja punajuurisalaattia sekä siemeniä, pähkinöitä ja maissilastuja. Myös leipävalikoima oli hyvä.

– Salaattipöytä yllätti raikkaudellaan ja runsaudellaan. Myös leipävalikoima oli hyvä, vaalea leipä oli vielä lämmintä ja voin lisäksi oli tarjolla maistuvaa levitettä, Julia kommentoi.

Lounaaksi Julia valitsi listalta uunilohen smetanalla ja tillipestoperunoilla.

– Lohiannos oli ruokaisa: perunoiden lisäksi lautasella oli vielä kasvissuikaleita, jotka oli jätetty napakoiksi, mikä oli hyvä juttu, Julia kommentoi.

Janne päätyi mustapekkahärkään ja pilahviriisiin.

– Ruoka tuotiin pöytään todella nopeasti. Annos oli hieman väritön, mutta maku kohdallaan, arvioi Janne.

Jälkiruokana tarjottiin marjakeittoa kermavaahdon kera sekä kahvia ja teetä.

Kupittaan paviljongin sijainti sai kiitosta molemmilta. Ravintola sijaitsee mukavan rauhallisella paikalla puiston keskellä. Kesäaikaan lounasta on mahdollisuus nauttia myös ravintolaa kiertävällä terassilla.

– Aion useamminkin lähteä hieman kauemmas lounaalle, se tuo kaivatun tauon joskus hektiseenkin työpäivään ja saa ajatukset hetkeksi muualle, mietti Julia.

Kupittaan paviljonki

Pyhän Henrikin aukio, Kupittaankatu 8

Lounas: ma-pe 10.30 – 14.00
Lounas: 8,80 € – 10,90 €
Keitto: 8,00 €

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Lue myös

Vierivä kivi ei sammaloidu

Vierivä kivi ei sammaloidu

Aloitin nykyisessä tehtävässäni Turun Seudun Kehittämiskeskuksessa tammikuussa 2013. Kädessäni oli hankehakemus eli tulevan työni kuvaus, jossa luki: "Tulevaisuuden vierailukeskukset tarjoavat ammattimaisen tavan esitellä toimintaa vierailijoille sekä tulevaisuudessa myös osaavan työvoiman rekrytoimiseen. Vierailukeskukset vastaavat myös tarpeeseen...

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija: Joanna, kiipeilevä koordinaattori

Viikon vastaantulija: Joanna, kiipeilevä koordinaattori

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Joanna Pylvänäinen ja työskentelen koordinaattorina Turku Bioimaging -organisaatiossa täällä BioCityn 5. kerroksessa.

Lue artikkeli
Blogi
Ilari ammattikorkeasta

Ilari ammattikorkeasta

Kuka olet ja mitä teet täällä? Olen Ilari Leman, opiskele Turun ammattikorkeakoulussa tietotekniikkaa toista vuotta.

Lue artikkeli
Blogi