Lounaalla Turun Tiedepuistossa: Itäharjun helmi Mood Energeia

Lounaalla Turun Tiedepuistossa: Itäharjun helmi Mood Energeia

Lounaalla Energeiassa kävivät Anette Ahonen, Mirka Mäkiö ja Carita Varjonen.

Miltä maistuu lounas ”tois pual Helsinginkatua” eli InfraCityssä toimivassa Energeiassa? Testiporukkamme suuntasi pitkästä aikaa lounaskriitikon tehtäviin ja ilahtui vaihtoehtojen monipuolisuudesta ja erityisruokavalioiden hyvästä huomioimisesta Turku Energian kotipesänä tunnetussa InfraCityssä.

InfraCityn katutasoon avattiin heti rakennuksen ensimmäisen osan valmistuttua Arkean Mood-lounasravintolakonseptin Energeia. Mood Energeia tarjoaa tuoreista raaka-aineista valmistettuja skandinaavisia herkkuja ja makuja maailmalta, ja sen menujen suunnittelusta vastaa pitkään ravintola-alalla töitä tehnyt keittiömestari Jani Torkko.

Heti ravintolaan sisään astuttaessa testiryhmän huomio kiinnittyy viihtyisään ja valoisaan saliin, jota hallitsevat suuret ikkunat ja puurimoilla peitetyt seinät. Ravintolan kalustus on tyylikäs ja skandinaavisen hillitty olematta kuitenkaan tylsä. Myös ruuan esillepanoon on panostettu: kaikki on selvästi mietitty aina astioita ja pakkauksia myöten.

Testipäivänä tarjolla on lihansyöjille suunnattu pita-kebab ranskalaisilla, kasvisruokana kasvispita ranskalaisilla ja vegaanisella tzatzikilla sekä juuressosekeitto, jälkiruokaa ja kahvia unohtamatta. Ruokalistan selkeys ja erikoisruokavalioiden hyvät merkinnät ilahduttavat testaajia ja tekevät lounaan valinnasta vaivatonta. Lautasille valikoituu pita-kebabia ja kasvispitaa sekä ranskalaisia ja raikasta salaattia. Annokset saavat kaikilta kiitosta ja etenkin uuden ravintolan tuoma vaihtelu ilahduttaa jokaista.

Pääruuan jälkeen testiryhmä suuntaa hakemaan kahvia ja löytää yllätyksekseen jälkiruokapöydästä marengista tehdyn kerroskakun. Pavlovaa on testipäivänä tarjolla, koska Energeiassa oli onnistuttu merkittävästi vähentämään ruokahävikkiä hävikkiviikolla. Myös erikoisruokavaliota noudattavalle testaajalle järjestyy vegaaninen jälkiruoka käden käänteessä, ja testiryhmän yhteinen loppuarvio on, että Energeiaan pitää tulla toistekin.

Energeia

InfraCity, Teollisuuskatu 40, Turku
+ 358 40 626 5821

Aukioloajat:

Aamiainen 7.00-9.30
Lounas 10.30–13.30
Cafebistro 7.30–14.30
Mood-kioski 24/7

Lue myös

Tällaista on Tiedepuiston treeneissä – katso video

Tällaista on Tiedepuiston treeneissä – katso video

Tiesitkö, että Teknologiakiinteistöt järjestää asiakkailleen viikoittain Tiedepuiston treenejä? Katso sivun alaosasta video, jolla kahdeksan asiakastamme kertovat, millaista treeneissä on ja miksi niissä kannattaa käydä. 

Lue artikkeli
Uutinen
Tiedepuiston treenit järjestetään jatkossa kahdesti viikossa

Tiedepuiston treenit järjestetään jatkossa kahdesti viikossa

Teknologiakiinteistöjen asiakkailleen tarjoamat viikoittaiset Tiedepuiston treenit laajenevat.

Lue artikkeli
Uutinen
Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2024!

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2024!

Vuosi 2023 oli Teknologiakiinteistöissä kuin parkkihallissa järjestetyt juhlat – yhdistelmä kontrasteja, erikoista ympäristöä ja glitteriä. Vuotta värittivät niin meillä kuin koko Euroopassa kohonneiden kustannusten luomat haasteet, mutta kaiken keskellä Turun Tiedepuiston kehitys otti harppauksia eteenpäin.

Lue artikkeli
Uutinen