Lounaalla Turun Tiedepuistossa: Kado Sushin comeback

Lounaalla Turun Tiedepuistossa: Kado Sushin comeback

Koronan takia tilapäisesti suljettuna ollut PharmaCityn Kado Sushi avasi jälleen ovensa Tiedepuiston lounastajille. Lue, mitä mieltä Teknologiakiinteistöjen Carita, Mirka, Terhi ja Vilppu olivat Turun perinteisimpiin sushipaikkoihin kuuluvan Kadon lounaasta.

Teknologiakiinteistöjen ruokakriitikot sujahtivat toimistolta kirpeään syyssäähän taivaltamaan kohti PharmaCityn katutasossa sijaitsevaa Kado Sushia. Kauppahallissa vuodesta 2003 toiminut Kado Sushi on Turun ensimmäinen sushipaikka, ja PharmaCityn toimipiste on tuonut japanilaisia tuulahduksia Tiedepuiston lounastajille jo parin vuoden ajan. Lounasseurueemme lähti selvittämään, onko syyskuun alussa jälleen ovensa avanneen PharmaCityn Kadon lounas entisen veroinen.


Alkuruoaksi tarjoiltiin kulhollinen höyryävää misokeittoa.

Pöytään istahdettuamme huomio kiinnittyi kauniisti lasitettuihin keraamisiin astioihin, jotka oli katettu pöytään valmiiksi. Annokset valmistettiin tilauksesta parin metrin päässä pöydästämme sijaitsevan tiskin takana, joten ruoan tuoreus ei jättänyt epäilyksiä. Alkuruoaksi tarjoiltu höyryävä misokeitto toimi erinomaisena lämmikkeenä ja ruokahalun herättäjänä. Keitto oli testikomitean makuun ilahduttavan pikanttia, ja sen suolaisuutta tasapainotti höysteeksi pilkottu raikas kevätsipuli. Keitto nautittiin autenttisen japanilaisittain ilman lusikkaa suoraan kulhosta hörppimällä.


Vegaaniseen pääruokaan kuului tofua, kurkkua ja avokadoa.

Pääruoaksi oli tarjolla kolme eri vaihtoehtoa: kaksi erikokoista sushilajitelmaa sekä kulhosta tarjoiltava sushi bowl, jollaiset ovat nykyään yleinen lounasvaihtoehto sushiravintoloiden valikoimissa. Nälkäiset ruokatestaajat luottivat isompaan, kaksitoista palaa sisältävään sushilajitelmaan, johon kuului lohta ja ravunpyrstöä sisältävien sushipalojen lisäksi pohjoismaista twistiä tuova kuhanigiri. Pääruoasta oli saatavilla myös vegaaninen vaihtoehto, johon kuului muun muassa avokadoa, kurkkua ja tofua. 


Kadon japanilaishenkistä sisustusta voi ihailla myös ulkoa käsin.

Kiitosta annamme annosten mausta ja laadusta sekä japanilaiselle keittiölle tärkeästä esteettisyydestä, johon oli panostettu ruoan ulkomuodon lisäksi myös kauniilla astiastolla ja sisustuksella. Kadon kevyt sushilounas sopii hetkiin, jolloin avainasemassa on ruoan mausta ja ulkonäöstä nautiskelu. Ravintola on melko pieni eikä asiakaspaikkoja ole ylen määrin, joten isojen seurueiden kannattaa varmistaa etukäteen, onko pöytiä vapaana.

Kado Sushi
Itäinen Pitkäkatu 4
Ma-pe 10.45-14.00

Lue myös:

Lounaalla Turun Tiedepuistossa: lämminhenkinen ja elegantti Meet & Bite
Turun vanhin sushiravintola viihtyy tiedepuistossa
Lounaalla Turun tiedepuistossa: uusin tulokas Antell-ravintola Joukahainen

Lue myös

Tervetuloa Turun erikoisimman taidegallerian avajaisiin 21.10.

Tervetuloa Turun erikoisimman taidegallerian avajaisiin 21.10.

Miltä tapahtuu, kun 51 taiteilijaa saa vapaat kädet toteuttaa itseään parkkihallien valtaville seinille? Entä minkälaiset ovat maanalaisen gallerian avajaiset, joissa taide kohtaa neonvalot ja betonipinnat musiikin? Tule paikalle ja koe itse.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Työkalukontti tuli Tiedepuistoon

Työkalukontti tuli Tiedepuistoon

Oy Työkalukontti Ab avasi kolmannen työkalujen vuokrauspisteensä Turun Tiedepuistoon, DataCityn ja EduCityn läheiselle hiekkakentälle. Kontti toimii omatoimisesti, ja siitä voi vuokrata tarvitsemiaan työkaluja ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä.

Lue artikkeli
Uutinen
Seuraa ParkCityn rakentumista

Seuraa ParkCityn rakentumista

Kupittaan rautatieaseman viereen rakennettavan pysäköintilaitoksen rakentamista on nyt mahdollista seurata suorana netissä. Työmaata kuvaamaan on asennettu videokamera, joka lähettää kuvaa työmaasta ympäri vuorokauden koko hankkeen ajan.

Lue artikkeli
Uutinen