Lounaalla Turun tiedepuistossa: vetoava Kembuz Cafe

Lounaalla Turun tiedepuistossa: vetoava Kembuz Cafe

Lähdimme pitkästä aikaa testaamaan lounaita Turun tiedepuistossa ja kohteeksi valikoitui Hämeenkadulle viime kesänä avautunut Kembuz Cafe. Testaajiksi lähteneillä Ullalla ja Terhillä ei kummallakaan ollut kokemusta Kembuz Cafesta ennen testilounasta, joskin kehuja paikasta oli molempien korviin kantautunut.

Pieni ja intiimi Kembuz Cafe oli sisältä superviihtyisä ja tarjosi täydellisen vastakohdan hyytävän tuulen pieksemälle Hämeenkadulle. Tilaaminen tapahtui tiskiltä, jossa osaa tarjonnasta pääsi myös ihailemaan vitriinistä. Ruokien ihailu oli muutoinkin olennainen osa käyntiä Kembuz Cafessa, sillä niiden ulkonäköön ja asetteluun totisesti Kembuz Cafessa panostetaan.

Alkupalaksi Ulla ja Terhi päättivät puolittaa vitriinissä näkemänsä avokado-superleivän, joka oli erittäin maistuva ja jonka avokado oli juuri sopivan kypsää. Pääruuaksi Ulla valitsi viikon keiton, johon kuului tomaattikeittoa, avokado-siemenleipää hernepestolla ja pieni ”side salad”. 

- Tomaattikeitto on tosi hyvää, pehmeää ja täyttävää huolimatta siitä, että se on vegaanista eikä siinä ole lainkaan kermaa. Keitto on vähän tulinen mutta ei yhtään liikaa, kommentoi Ulla.

Terhi valitsi pääruuaksi vegaanisen salaatin, jossa oli avokadoa, lehtikaalia, pähkinöitä, paahdettua bataattia, erilaisia marjoja, kurkkua ja hernepestoa. Salaatti oli suuri ja muistutti ulkonäöltään enemmänkin asetelmaa kuin ruoka-annosta. Myös maut olivat kohdillaan, joskin Terhi jäi kaipaamaan vielä jotakin.

- Tämän syöminen on tulee viemään paljon aikaa. Jos jotakin voisi vielä toivoa niin ehkä se olisi toinen kastike, arvioi Terhi.

Koska herkullisen näköisiä raakakakkujakin oli maistettava, päättivät testaajat tilata vielä jälkiruuankin. Ulla valitsi vielä nimeämätöntä suklaapiirakkaa ja Terhi snickers-kakkua. Kummatkin kakuista olivat hyviä sekä todella tuhteja.

- Jälkkärin voisi jakaa, niin suuria ja täyttäviä ne ovat, pohtivat molemmat.

- Paikka on kyllä tosi vetoava, vähän kuin ulkomailla olisi. Tänne tullaan uudelleen, totesi Ulla.

Kambuz Cafe
Hämeenkatu 3 B
Lounas klo 11-15
Lounaan hinta 12,90 €

 

Lue myös

Sanna tuo pelillisyyttä mainontaan

Sanna tuo pelillisyyttä mainontaan

Viikon vastaantulija Sanna tavattiin tiedepuiston ytimessä, viime vuoden lopulla avatussa Vierailukeskus Joessa.

Lue artikkeli
Blogi
Earth Hour Turun tiedepuistossa

Earth Hour Turun tiedepuistossa

Turun Teknologiakiinteistöt osallistuu ilmastonmuutoksen torjumiseksi järjestettävään Earth Hour -tapahtumaan sammuttamalla mainos- ja ulkovalot Turun tiedepuistossa lauantaina 24.3.2018 klo 20.30-21.30. Valot sammuvat BioCitystä, DataCitystä, ElectroCitystä, ICT-Citystä, PharmaCitystä ja TriviumCitystä. Lisäksi ulkovalot sammutetaan Turun keskustassa...

Lue artikkeli
Uutinen
Jussi luo ääniä virtuaaliseen maailmaan

Jussi luo ääniä virtuaaliseen maailmaan

Viikon vastaantulija Jussi tavattiin PharmaCityn Werstaassa, jonka osana toimii pelialan yhteisö Turku Game Hub.

Lue artikkeli
Blogi