Luova insinööri sai toiveidensa työn

Luova insinööri sai toiveidensa työn

Teknologiakiinteistöjen uusi suunnitteluassistentti Piia Saanio kuvattiin EduCityssä, joka on hänelle tuttu rakennus ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opintojen ajalta.

Teknologiakiinteistöihin saatiin helmikuun puolessavälissä uusi työntekijä, kun Piia Saanio aloitti työt suunnitteluassistenttina.

– Heti tuli sellainen olo, että tuo paikka minun on saatava, kertaa Teknologiakiinteistöjen uusi suunnitteluassistentti Piia Saanio ensikosketustaan nykyiseen työhönsä.

Saanio oli nähnyt Teknologiakiinteistöjen rekrytointi-ilmoituksen Facebookissa ja innostunut välittömästi työpaikasta, sillä tehtävänkuvaus vaikutti kuin hänelle tehdyltä.

– Ajattelin, että tuo on työtä, josta pitäisin todella paljon ja joka vastaisi aiempaa työkokemustani. Teknologiakiinteistöihin tutustuessani fiilis vain voimistui, sillä nettisivuilta ja sosiaalisesta mediasta tuli raikas ja moderni fiilis. Huomasin myös, että työntekijöissä oli paljon nuoria ja naisia, mikä ei alallani ole kovin tyypillistä.

Saanio on koulutukseltaan ylemmän ammattikorkeakoulun suorittanut rakennusinsinööri. Käsitöitä ja maalausta harrastava Saanio muutti Helsingistä Turkuun 14-vuotiaana ja päätyi insinööriksi taiteellisuutensa ja kotiseuturakkautensa vuoksi.

– Lukion jälkeen halusin opiskella jotakin akateemista, joka sisältäisi myös visuaalista ja luovaa tekemistä. Pohdin arkkitehdin tai sisustusarkkitehdin opintoihin hakemista. Kumpaakaan alaa ei kuitenkaan voinut opiskella Turussa enkä halunnut muuttaa täältä pois. Kaverini äidin kautta tutustuin rakennusalaan, joten päätin hakea opiskelemaan rakennusinsinööriksi. Ajattelin tutkinnon olevan sellainen, joka mahdollistaisi minulle monipuolisesti erilaisia työmahdollisuuksia tulevaisuudessa, Saanio kertoo.

Täällä annetaan ihmisten tehdä töitä omalla tavallaan, luotetaan työntekijöihin ja huomioidaan erilaiset tarpeet.

Insinööriksi valmistuttuaan Saanio työskenteli neljä vuotta mittaustyönjohtajana kiinteistömittauksien parissa Mitta Oy:ssä. Vuonna 2020 hän siirtyi avustavaksi suunnittelijaksi Skanditaloille, jossa tehtäviin kuului pientalojen lupa-, työ- ja rakennekuvien laatimista sekä rakenteiden 3D-mallintamista. Koronan aikana Saanio innostui työn ohessa jatkamaan opintojaan Turun ammattikorkeakoulussa, ja viime vuonna hän sai valmiiksi ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, joten uusi työ monipuolisine tehtävineen tuli kuin tilauksesta Saanion elämään juuri nyt.

– Olen kiinnostunut erityisesti rakennusalan digitalisaatiosta ja vähähiilisestä rakentamisesta, joihin myös Teknologiakiinteistöissä halutaan panostaa. Tehtäviini kuuluvat tilamuutosten suunnittelu asiakkaille ja pitkän ajan projektina tulen vastaamaan siitä, että kaikista Teknologiakiinteistöjen rakennuksista on olemassa ajantasaiset pohjapiirrokset.

Saanion ensimmäiset viikot uudessa työssä ovat kuluneet Teknologiakiinteistöjen toimintaan tutustuessa ja erilaisissa suunnittelukokouksissa. Mielikuvat ja todellisuus ovat kohdanneet hyvin ja vastaanotto on ollut rento ja luottavainen.

– Täällä annetaan ihmisten tehdä töitä omalla tavallaan, luotetaan työntekijöihin ja huomioidaan erilaiset tarpeet. Itse teen mieluiten töitä hiljaisuudessa ja Teknologiakiinteistöjen toimistolta löytyvät meluvyöhykkeet ovat minulle uusi ja mieleinen asia. Koen rikkautena, että täällä työskentelee ihmisiä eri aloilta; ihmiset ovat puheliaampia ja tunnelma kuplivampi kuin perusinsinööritoimistossa. Työntekijät myös istuvat toimistolla vapaasti kuka missäkin, mikä lisää keskustelua erilaista työtä tekevien ihmisten kesken, Saanio sanoo.

Lue myös

Earth Hour -tapahtuma sammuttaa valot Tiedepuistosta 25.3.

Earth Hour -tapahtuma sammuttaa valot Tiedepuistosta 25.3.

Teknologiakiinteistöt osallistuu jälleen Earth Hour -ympäristötapahtumaan sammuttamalla valoja lauantaina 25.3. klo 20.30-21.30. Turun Tiedepuistossa sammutetaan valot yhdeksästä rakennuksesta.

Lue artikkeli
Uutinen
Autonpesupalvelu avautui BioCityyn

Autonpesupalvelu avautui BioCityyn

Turun Tiedepuistoon on avautunut autojen pesupalvelu. Pesupiste sijaitsee BioCityn pysäköintihallissa -2 -kerroksessa. 

Lue artikkeli
Uutinen
 Katso video ParkCityn rakentamisesta

Katso video ParkCityn rakentamisesta

Turun Tiedepuistoon valmistui vuoden 2022 lopussa Teknologiakiinteistöjen rakennuttama kymmenkerroksinen pysäköintilaitos ParkCity.

Lue artikkeli
Uutinen