Maailmanmatkaajasta palvelumuotoilijaksi

Maailmanmatkaajasta palvelumuotoilijaksi

Tämän viikon vastaantulija kohdattiin ElectroCityn rappukäytävässä.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Matias Pehkonen ja olen Super Analyticsilla työharjoittelussa. Opiskelen toista vuotta muotoilua Turun ammattikorkeakoulussa ja tuon harjoittelussani palvelumuotoilun näkökulmaa datan ja yrityskuvan tulkitsemiseen. Olin alukekesällä harjoittelussa Suomen Luettelomedialla, jossa toimin webdesignerina ja graafisena suunnittelija. Halusin syventää ymmärrystäni netin mahdollisuuksista ja Super Analyticsin viitekehys analytiikassa ja digimarkkinoinnissa antaa siihen tilaisuuden.

Mitä palvelumuotoilu on?
Palvelumuotoilun voi nähdä pyrkivän yrityksen ja asiakkaan lähentämiseen. Koen, että palvelumuotoilu on kehitystyötä, jolla pyritään käyttäjälähtöisyyteen ja tunteeseen, kun taas markkinointi keskittyy enemmän asiakkaaseen ja asiakassuhteella saavutettuun konkreettiseen arvoon.

Miten päädyit opiskelemaan muotoilua Turkuun?
Olen kotoisin Vantaalta, mutta olen asunut pitkään ulkomailla ja tehnyt muun muassa erilaisia vapaaehtoistöitä Thaimaassa, Etelä-Koreassa ja Japanissa. Seikkailullisen ja moniulotteisen elämän johdattamana päädyin opiskelemaan muotoilua Turun ammattikorkeakouluun, koska Turku oli minulle vieras kaupunki ja halusin kokea jotakin uutta. Tunnen, että muotoilu on minua varten ja olen herännyt siihen, että muotoilun tarkoitus on yhteisöllistää yksilö – olipa kyseessä sitten yritys tai ihminen.

Miten maailmanmatkaaja viihtyy Turussa?
Kun muutin Turkuun, minulla oli vahva fiilis siitä, että olen tullut pitkästä aikaa kotiin. Asun Laukkavuoressa, jossa luonto metsineen ja puineen on lähellä ja josta voin helposti käydä sienestämässä esimerkiksi Littoistenjärvellä. Olen viettänyt aikaa 30 miljoonan asukkaan Tokiossa, eikä Turku siihen verrattuna suuri kaupunki ole, mutta minulle se on sopivan kokoinen – aina tulee kaupungilla vastaan joku tuttu, jonka kanssa heittää yläfemmat.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Pyöräilen paikasta toiseen. Olen ikuinen pyöräilijä ja minusta on luonnollista pyöräillä, etenkin kun pyörällä pääsen paljon nopeammin esimerkiksi kouluun kuin bussilla. Eräs kaverini ihmetteli kerran, että pyöräilen vaikka asun Laukkavuoressa, joka sijaitsee neljän kilometrin päässä kauppatorista. Hän kun ei ollut koskaan edes käynyt niin kaukana keskustasta!

Jäätkö Turkuun?
Maailma saattaa vielä kerran kutsua. Olen aina mennyt ”elämän tarkoitus on kokea” -fiiliksellä maailmalle ja tätä kokemuspohjaa olen pyrkinyt noudattamaan vaikka arki tuleekin vastaan paikasta riippumatta. Mutta onhan se upeaa olla jossakin hiekkarannalla surffilaudan päällä ja tuntea miten meri hengittää ja aurinko paistaa!

Identifioidutko surffariksi?
Haluaisin olla surffari, mutta Suomessa on siihen hiukan rajalliset mahdollisuudet.

Parasta juuri nyt?
Syksyn värit. On upeaa katsella niitä ja hengittää raikasta ilmaa luonnossa.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
…niin talvella paistaisi aurinko.

Lempipaikkasi Turku Science Parkissa?
Boostin tilat. Olin viime keväänä nuori yrittäjyys -kurssilla Boostissa, he ovat onnistuneet luomaan sinne hyvän ilmapiirin, jonka vuoksi sinne on helppo tulla.

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Haluaisin käydä Nauvossa, koska olen kuullut, että siellä on kaunista. Tarkoitukseni oli kesällä käydä siellä, mutta se jäi, joten nyt aioin tutkia pääsisikö sinne laivayhteydellä keskustasta.

Kiitos haastattelusta Matias ja kivaa reissua Nauvoon!

Lue myös:
Tova muuntuu sairaanhoitajasta farmaseutiksi
Kalle on mies suurtapahtuma Grail Questin takana
Mikko suunnittelee TOP-keskuksen koulutuksia

Lue myös

Hennaa innostaa voimaannuttava valokuvaus

Hennaa innostaa voimaannuttava valokuvaus

ICT-Cityn aulassa opiskelijat tekevät koulutöitä ja odottelevat luentojen alkua. Kyselimme kuulumisia ammattikorkeassa opiskelevalta Hennalta.

Lue artikkeli
Blogi
Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: Rahoitus ratkaisee

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: Rahoitus ratkaisee

Millaisia rahoitusmuotoja on tarjolla yrityksille ja miten varautua mahdollisiin riskeihin? Entä miten pankit vastaavat digitalisaation tuomiin haasteisiin? Tule kuulemaan ja keskustelemaan pankki- ja rahoitusalan ajankohtaisista aiheista asiantuntijoiden kanssa. Paikalla ovat Jan-Peter Hautaniemi ja Marko Nieminen GOS Consultingilta sekä Juho Koli...

Lue artikkeli
Tapahtuma
Mitä kuuluu vuokrauksille, Julia?

Mitä kuuluu vuokrauksille, Julia?

Onko ollut kiireinen alkusyksy? Todellakin. Elokuun aikana tilakyselyitä tuli ennätyksellisen paljon, 34 kappaletta, kun yleensä kyselyitä tulee noin 20 kuukaudessa. Yhteensä tiloja tiedusteltiin elokuussa reilun 1400 neliömetrin edestä. Syyskuun loppuun mennessä odotamme saavamme yksittäisiä tilatarpeita ratkaistua, jonka jälkeen tiedämme tarkemmin missä...

Lue artikkeli
Blogi