Mehdi - lääkäri, joka löysi uuden keinon ihosyövän havaitsemiseen

Mehdi - lääkäri, joka löysi uuden keinon ihosyövän havaitsemiseen

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Mehdi Farshchian, olen juuri tulossa työpaikaltani Tyksistä ja olen matkalla Medicityyn BioCityn 4. kerrokseen, jossa teen tutkimusta.

Onpa mielenkiintoista! Mitä teet Tyksissä?
Toimin amanuenssina plastiikkakirurgian osastolla, jossa hoidetaan mm. ihosyöpä- ja melanoomapotilaita. Olen opiskellut lääkäriksi kotimaassani Iranissa ja olen amanuenssina Tyksissä saadakseni oikeuden toimia lääkärinä myös Suomessa.

Oletko asunut pitkään Suomessa?
Tulin Suomeen vuonna 2008 tekemään väitöskirjaa täällä toimivalle Turun yliopiston huippututkimusryhmälle. Ennen Suomeen tuloani työskentelin yleislääkärinä ihotautitutkimuskeskuksessa Teheranissa, jossa olen myös opiskellut lääkäriksi. Väittelin tohtoriksi tämän vuoden elokuussa, josta lähtien olen työskennellyt amanuenssina.

Mitä tutkit väitöskirjasi?
Tutkin ihon levyepiteelisyövän kehittymismekanismeja ja uusia hoitomahdollisuuksia, ja löysin keinon havaita syöpä varhaisemmassa vaiheessa kuin mitä nykyisin käytössä olevat menetelmät sallivat. Lisäksi löysin kaksi merkkitekijää, joiden avulla ihosyövän hoitoa voidaan parantaa.

Todella hienoa, onnittelut! Mikä sinusta on parasta juuri nyt?
Lääkärin työ.

Täydennä lausetta ”Jos minä saisin päättää…”
…työpäivät alkaisivat talvisin kymmeneltä.

Mikä on lempipaikkasi Turku Science Parkissa?
Åbo Akademin kirjasto BioCityssä, jossa olen joskus käynyt iltaisin opiskelemassa. Siellä on hiljaista ja rauhallista, mikä helpottaa keskittymistä.

Onko sinulla suunnitelmia joulun ajaksi?
Olen joulun jouluaattoa lukuun ottamatta töissä, joten minulla ei ole suurempia suunnitelmia. Jouluaatto menee Turussa, glögiä juoden ja kynttilöitä poltellen.

Vietät siis melko suomalaista joulua?
Kyllä, pidän juhlista olipa kyseessä sitten vappu, juhannus tai joulu! Minulla on hienoja työkavereita, joilta olen oppinut paljon Suomen kulttuurista ja jotka ovat tutustuttaneet minut jouluruokiin ja glögiin.  

Kiitos haastattelusta ja hyvää joulua, Mehdi!


Viikon vastaantulija Mehdi oli matkalla BioCityssä sijaitsevaan Medicityyn, jossa hän tekee työn ohessa tutkimusta.?

 

Lue myös

Lounaalla Turku Science Parkissa: aitoja makuja La Caffettierassa

Lounaalla Turku Science Parkissa: aitoja makuja La Caffettierassa

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan...

Lue artikkeli
Blogi
Mikon uudenvuodenlupaus vol. 3

Mikon uudenvuodenlupaus vol. 3

Olen toimitusjohtajana antanut useamman uudenvuodenlupauksen, jotka ovat liittyneet Turun Teknologiakiinteistöjen toimintaan. Olen luvannut jo vuonna 2013 seuraavaa:

Lue artikkeli
Blogi
Yritystä Kehiin -tapahtumassa opittiin patenteista ja immateriaalioikeuksista

Yritystä Kehiin -tapahtumassa opittiin patenteista ja immateriaalioikeuksista

Keskiviikkona 16.12. järjestetyssä Yritystä kehiin -aamiaistapahtumassa aiheena olivat patentit ja immateriaalioikeudet. Aamu alkoi Moosedog Oy:n Janne Aaltosen esityksellä patenteista ja tavaramerkeistä. Toisena kuultiin Kolster Oy:n Marjut Borgenströmiä, joka kertoi teollisoikeuksien huoltamisesta. Puheenvuorot innoittivat myös yleisön mukaan vilkkaaseen...

Lue artikkeli
Uutinen