Hockey Nightin Mikko ei kaipaa telkkariin

Hockey Nightin Mikko ei kaipaa telkkariin

­Tämän viikon vastaantulija tavattiin ICT-Cityssä, jossa hän oli pitämässä videokurssia.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Mikko Grönman, viestinnän asiantuntija ja tuottaja. Olen täällä ICT-Cityssä Turku Business Regionin järjestämällä videokurssilla ohjaajana, koska vanha tuttuni Antero Lynne, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä Maikkarin uutisista lähtien, pyysi minua mukaan vetäjäksi kurssille.

Kertoisitko hiukan lisää työstäsi?
Toimin yrittäjänä videokuvauspuolella eli olen viestinnän tuottaja yrityksille. Olen tehnyt parikymmentä vuotta töitä tv-tuotantojen kanssa. Ennen tein videoita tv-katsojille ja nyt teen niitä yrityksille. Käyn yritysten kanssa läpi, mitä he ovat tähän mennessä tehneet ja mitä he haluaisivat tehdä. Tämän jälkeen suunnittelen mitä heidän kannattaa tehdä ja hankin kaiken tarvittavan graafikoista kuvaajiin. Olen itse tehnyt tekstejä ja spiikkejä sekä ollut tuottajana erilaisissa ohjelmissa.

Moni varmasti muistaa sinut Hockey Night -ohjelmasta. Kuinka se sai alkunsa?
Hockey Night alkoi 1990-luvulla. Se sai alkunsa siten, että tulin töihin Turun aluetoimitukseen MTV:n uutisiin, johon tein uutiset ja urheilujutut. Samaan aikaan veljeni tuli pelaamaan Tepsiin ja aloitin Jutilan ja Saukkosen kanssa kentän laidalta. Sen jälkeen tein jääkiekkoa myös Canal+:lle, Urho-TV:lle ja Ruutuun.

Onko sinulla ikävä telkkaripuolelle?
Ei yhtään! Olen ollut kolme vuotta kokonaan pois telkkarista ja päinvastoin, taisin olla siellä kolme-neljä vuotta liian kauan. Se oli niin nähty. Työ oli myös todella raskasta, koska parhaimmillaan lähetyksiä oli neljä viikossa, mikä tarkoitti hirveää matkustamista ja ajamista.

Minkälainen opiskelutausta sinulla on?
Minulla on 1990-luvun tyypillinen toimittajakoulutus eli olin jo lukiolaisena Raumalla sanomalehti Länsi-Suomen toimituksessa töissä ja kirjoitettuani ylioppilaaksi opiskelin hetken Raumalla OKL:ssä, mutta se ei ollut minun juttuni. Sitten pääsin Helsingin yliopistoon opiskelemaan historiaa ja filosofiaa ja sieltä kesken opintojen pääsin Maikkarin uutisiin töihin ja jäin sille tielle. Eli en koskaan valmistunut yliopistosta ja opiskeluajoista lähtien olen ollut erinäisissä toimituksissa töissä ja välillä toiminut myös viestintäalan yrittäjänä.

Mitä vinkkejä antaisit videoiden tekemistä suunnitteleville yrityksille?
Kannattaa kysyä apua ammattilaiselta. Jos kuitenkin päädyt tekemään videoita itse, pidä asia yksinkertaisena. Yhteen videoon ei mahdu käytännössä kuin yhdestä kolmeen asiaa. Yleensä suurin ongelma on, että videoon ympätään liikaa tavaraa. Tärkein asia tulee laittaa videon kärkeen. Aiheita miettiessä kannattaa pitää mielessä, että ihmiset pitävät ihmisitä. Yleensä ihmisiä kiinnostaa se, jos joku puhuu videolla, jolloin on luontevaa tehdä videoita vaikkapa asiakkaista tai käyttäjistä.

Parasta juuri nyt?
Kevät tulee!

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Autolla kuljen, ikävä kyllä.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
...esiopetukseen ja lastentarhanopetukseen satsattaisiin huomattavasti nykyistä enemmän.

Lempipaikkasi Turku Science Parkissa?
Maunosta tykkään, mutta Kupittaan puistoalue on minulle vielä tärkeämpi. Palloiluhalli on upea ja odotan, että lentopallo ja koripallokin lähtevät sen myötä nousuun.

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Lähden poikani kanssa Teijoon laskettelemaan.

Kiitos haastattelusta Mikko ja hyvää laskettelureissua!

Lue myös

Lounaalla Turun tiedepuistossa: vetoava Kembuz Cafe

Lounaalla Turun tiedepuistossa: vetoava Kembuz Cafe

Lähdimme pitkästä aikaa testaamaan lounaita Turun tiedepuistossa ja kohteeksi valikoitui Hämeenkadulle viime kesänä avautunut Kembuz Cafe. Testaajiksi lähteneillä Ullalla ja Terhillä ei kummallakaan ollut kokemusta Kembuz Cafesta ennen testilounasta, joskin kehuja paikasta oli molempien korviin kantautunut.

Lue artikkeli
Blogi
Jussi luo ääniä virtuaaliseen maailmaan

Jussi luo ääniä virtuaaliseen maailmaan

Viikon vastaantulija Jussi tavattiin PharmaCityn Werstaassa, jonka osana toimii pelialan yhteisö Turku Game Hub.

Lue artikkeli
Blogi
Turun Teknologiakiinteistöt investoi viime vuonna 24 miljoonalla

Turun Teknologiakiinteistöt investoi viime vuonna 24 miljoonalla

Varsinais-Suomen talouskasvu siivitti Turun Teknologiakiinteistöjen menestystä viime vuonna, selviää Teknologiakiinteistöjen vuoden 2017 tilinpäätöksestä. Yhtiön omistamat tilat olivat käytännössä täynnä, liikevaihto jatkoi kasvuaan ja yhtiö investoi merkittävästi.

Lue artikkeli
Uutinen