Missä sinä mieluiten työskentelet? Osallistu tutkimukseen

Missä sinä mieluiten työskentelet? Osallistu tutkimukseen

Onko sinulla mielipiteitä toimistosuunnittelusta, etätyöstä tai muuttuvasta työelämästä? Osallistu Teknologiakiinteistöjen toimeksiantamaan tutkimukseen – saat palkkioksi 50 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin.

Koronapandemian aikana asiantuntijat siirtyivät joukolla etätöihin, mikä muutti radikaalisti toimistotyöntekijöiden arkea. Osa ihmisistä koki muutoksen negatiivisena, kun taas toisille etätyö oli vapauttavaa. Koronan jäljiltä työnantajat ovatkin saaneet huomata, etteivät työntekijät välttämättä enää halua palata toimistolle, mikä saattaa aiheuttaa haasteita työyhteisölle.

Mitä ihmiset sitten odottavat työn tekemisen tavoilta ja paikoilta? Minkälaiset asiat vaikuttavat siihen, missä työtä mieluiten tehdään? Tähän pureudutaan pro gradu -tutkielmassa, jonka taloussosiologian maisterivaiheen opiskelija Johanna Arvonen tekee Teknologiakiinteistöille.

Arvoselle työelämän tutkimus on jo entuudestaan tuttua, sillä hän on työskennellyt opintojen ohella osa-aikaisesti Turun työtieteiden keskuksessa (TCLS) tutkimusavustajana. Teknologiakiinteistöt löysi hänet ottamalla yhteyttä Turun yliopiston sosiologian laitokseen.

"Haastattelu tulee olemaan rento ja keskustelunomainen, joten haastateltavan ei tarvitse jännittää haastattelutilannetta."

– Pandemian käynnistämä työelämän muutos on yksi mielenkiinnonkohteistani. Minua kiinnostaa se, mihin suuntaan asiantuntijatyötä tekevien työelämä kehittyy, kun pandemia-aika on ohi, Arvonen kertoo.

Gradun tekemisen Arvonen aloitti tänä syksynä kirjallisuuteen perehtymällä ja tutkimuskysymyksiä hiomalla. Seuraavaksi vuorossa on aineiston keruu, joka tapahtuu haastattelemalla 8–10:tä asiantuntijatyötä tekevää ihmistä.

– Tutkimuksen toteutus laadullisin menetelmin on minulle tuttua ja mieleistä. Olen opiskellut niitä useamman kurssin verran ja päässyt kurssien lisäksi harjoittelemaan laadullisten menetelmien taitojani tutkimusavustajana Työtieteiden keskuksessa, taloussosiologian työelämälähtöisessä projektityössä ja Tilastokeskuksessa suorittamassani harjoittelussa. Haastattelu tulee olemaan rento ja keskustelunomainen, joten haastateltavan ei tarvitse jännittää haastattelutilannetta, Arvonen kertoo.

Haluatko osallistua tutkimukseen?

Tutkimukseen etsitään haastateltavaksi asiantuntijatyötä tekeviä ihmisiä, joilla on ainakin osin mahdollisuus itse päättää, työskentelevätkö he työnantajan tarjoamissa tiloissa vai jossakin muualla. Haastateltavien ei tarvitse olla töissä Teknologiakiinteistöjen tiloissa toimivissa organisaatioissa vaan haastateltaviksi käyvät kaikki yksityisen, julkisen tai kolmannen sektorin työntekijät.

Haastattelut kestävät noin 1–1,5 tuntia ja haastattelun lopuksi haastateltavat saavat palkkioksi 50 euron lahjakortin, joka käy kaikissa S-ryhmän toimipaikoissa.

Haastateltavaksi voi hakea täyttämällä 11.12. mennessä lomakkeen, jonka perusteella Johanna Arvonen valitsee haastateltavat. Haastattelut pyritään tekemään ensisijaisesti joulukuun aikana.

Hae mukaan tutkimukseen
Lisätietoja tutkimuksesta voit kysyä Johanna Arvoselta osoitteella johanna.k.arvonen@utu.fi

Lue myös

Rekry: Ylläpitoasiantuntija

Rekry: Ylläpitoasiantuntija

Haemme vakituiseen työsuhteeseen ylläpitoasiantuntijaa. Tehtäviisi kuuluu ylläpito- ja korjauspalveluita tuottavan kumppaniverkoston ohjaus ja verkoston toiminnan kehittäminen. Lisäksi ohjaat ja toteutat projekteja ja hankkeita. 

Lue artikkeli
Uutinen
Vierailukeskus Joen yritysyhteisö laajenee

Vierailukeskus Joen yritysyhteisö laajenee

Teknologiakiinteistöjen toimitila-asiakkaat sekä Werstaan työhuoneasiakkaat pääsevät vuoden 2023 alusta alkaen osaksi Vierailukeskus Joen yritysyhteisöä.

Lue artikkeli
Uutinen
Tervetuloa joulupuurolle ja glögille 14.12.!

Tervetuloa joulupuurolle ja glögille 14.12.!

Tervetuloa virittäytymään jouluun ja tapaamaan tuttuja Teknologiakiinteistöjen tarjoamalle joulupuurolle ja glögille Vierailukeskus Jokeen keskiviikkona 14.12. klo 8.30–10.00.

Lue artikkeli
Tapahtuma