Mitä Hemsön mahdollinen sijoitus tarkoittaa Teknologiakiinteistöille?

Mitä Hemsön mahdollinen sijoitus tarkoittaa Teknologiakiinteistöille?

Turun kaupunginvaltuuston maanantainen päätös myydä Turun kaupungin sote-kiinteistöt ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiö Hemsölle tarkoittaa lisää pääomaa myös Turun Teknologiakiinteistöille, sillä sote-kiinteistöjen kaupan ehtona on, että Hemsö sijoittaa 50 miljoonaa euroa yhtiön osakeantiin.

Hemsön sijoitus mahdollistaisi Teknologiakiinteistöille jopa 200 miljoonan euron lisäinvestoinnit Turun tiedepuiston ja Itäharjun alueen kehittämiseen. Sijoitus muuttaisi myös yhtiön omistusrakennetta siten, että Hemsöstä tulisi Teknologiakiinteistöjen toiseksi suurin omistaja. Suurimpana omistajana 48 prosentin osuudella jatkaisi Turun kaupunkikonserni.

- Hemsön sijoitus Teknologiakiinteistöihin on merkittävä askel yhtiön historiassa. 50 miljoonan sijoitus mahdollistaa rahoituksen järjestymisen 200 miljoonan euron hankkeisiin ja lisäksi 50 miljoonaa euroa on enemmän kuin yhtiön alkuperäinen oma pääoma. 200 miljoonalla eurolla Teknologiakiinteistöistä tulee merkittävä osapuoli Turun tiedepuiston kehittämisessä. Uuden toimintaympäristön luomisen lisäksi tulemme keskittymään jo havaittuihin kehityskohtiin kuten esimerkiksi pysäköintiin, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Yhtiö toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa ja sen omistamien kiinteistöjen yhteenlaskettu markkina-arvo noin 3,5 miljardia euroa. Yhtiön toiminnalle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön suurin omistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3, joka omistaa yhtiöstä 85 prosenttia.

- Hemsön kokonaisinvestointi on Turun mittakaavassa poikkeuksellinen. Satojen miljoonien sijoitukset perusinfrastuktuuriin sekä kaupunkikehityksen kannalta merkittäviin hankkeisiin ovat Turussa ennennäkemättömiä. Investointien vaikutus pelkästään kiinteistöverokertymään on huomattava eikä aliarvioida voi myöskään sijoituksen kerrannaisvaikutuksia talouteen, Lehtinen jatkaa.

Lue myös

Työelämän sovunrakentaja

Työelämän sovunrakentaja

Tämän viikon vastaantulija oli esiintymässä Teknologiakiinteistöjen Yritystä kehiin -aamiaistilaisuudessa.

Lue artikkeli
Blogi
Tervetuloa joulupuurolle ja -glögille!

Tervetuloa joulupuurolle ja -glögille!

Tervetuloa joulupuurolle ja glögille Teknologiakiinteistöjen toimistolle keskiviikkona 19.12. klo 8.30–10.00! Glögiä ja puuroa on tarjolla koko aamun ajan, joten jätä aamiainen väliin ja suuntaa töihin Teknologiakiinteistöjen toimiston kautta juuri sinulle sopivana ajankohtana. Paikalla on myös valokuvaaja, joten puuroa odotellessa voit kuvauttaa itsesi...

Lue artikkeli
Tapahtuma
Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: työyhteisöt murroksessa

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: työyhteisöt murroksessa

Hyvinvointi on listattu uunituoreessa Deloitten tekemässä Human Capital Trend 2018 -tutkimuksessa jaetulle toiselle sijalle tärkeimpien työelämätrendien joukossa. Tutkimuksessa peräti 80% suomalaisista piti hyvinvoinnin ja tuottavuuden yhteyttä merkittävänä. Strategisesti kyvykäs ja tuloksellinen työkulttuuri muodostuu, kun johtaminen fokusoituu sekä...

Lue artikkeli
Tapahtuma